welkom in je samengesteld gezin!
leer hoe een samengesteld gezin werkt, hoe je makkelijker je draai vindt bij elkaar en elkaars kinderen (ook als je al even samen bent)
Je wil echt iets van je relatie maken…
… maar hoe doe je dat als er al één of meer kinderen zijn?!
Dit programma helpt jou als (plus)ouder om je rust en draai te vinden in je samengesteld gezin.
Twijfels weg te nemen over hoe je het aanpakt en rust te vinden als je allemaal samen bent.
Een helder zicht op wat je mag verwachten (en wat niet), wat valkuilen zijn en hoe je er het beste van maakt.
(ook als kinderen niet enthousiast zijn of als er al spanningen zijn)
Of je nu samenwoont of niet, of er één kind is of wel tien… het is best pittig als er al kinderen zijn uit eerdere relaties.
Voor je het weet loopt het stroef, twijfel je over de kleinste dingen en groeit er ergernis over elkaar.
Ook al doe je je best en heb je de beste intenties 🙁

Dit programma is bedoeld voor (plus)ouders aan de start van hun relatie.
EN het is geschikt voor koppels die al een paar jaar een samengesteld gezin vormen en merken dat het niet loopt en conflicten het overnemen.
Want wat je situatie ook is, in dit programma leer je hoe een samengesteld gezin werkt, wat de ‘natuurlijke’ uitdagingen zijn, wat conflicten betekenen en hoe je ze kan ombuigen en naar elkaar toegroeien.

Herken je hier iets van?
Er zijn vele verschillen in gewoonten, opvoestijlen, omgang, regelingen enz. Over tafelmanieren, opruimen, respect, beleefdheid, wie met wie moet rekening houden enz. Erg frustrerend en energieslorpend allemaal.
Spanning in huis! Als ouder voel je je verscheurd en lijk je constant uitgedaagd om partij te trekken. Als plusouder wik en weeg je je woorden. Je voelt je buitengesloten en niet helemaal gezien. Jij en je partner zien de dingen anders.
Je weet niet wat je rol is als plusouder of wat je kan doen als ouder. Je twijfelt over wat je kan doen om goed te doen. Je wil goed doen voor de kinderen, maar zit in een soort spagaat en constante twijfel.
Een samengesteld gezin IS anders
Ik kan het niet genoeg benadrukken: een samengesteld gezin is anders dan eender welke andere relatievorm.
Ook als je niet samenwoont of geen contact hebt met elkaars kinderen. De relatiestructuur is anders, punt andere lijn.
Daarom zal tijd geen raad brengen. En nog meer je best doen ook niet 🙁
Omdat die structuur anders is en anders blijft.
Het is de realiteit waarin je hebt leren te aarden als je graag op een gelukkige manier samen verder wil.
(Plus)ouders lopen daar supergemakkelijk op vast. Ze hebben foute verwachtingen. Ook al weten ze ergens wel dat het anders is… toch hebben ze vaak het traditionele gezin als uitgangspunt. Met alle gevolgen van dien: frustraties, ongenoegen, stress, ergernis, verwijten.
Herken je dat? Je kan niet plaatsen wat er gebeurt. Je schrikt van de reacties van je partner of de kinderen. Je komt geen meter verder met je psychologische analyses van de situatie. Emoties loslaten of wegkijken ook niet.
Je maakt deel uit van een samengesteld ‘systeem’ (ook als je niet samenwoont)
en dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.
Want het heeft dan wel een andere vorm dan het klassieke gezin,
maar het gaat nog steeds om de liefde.
Om hoe ieder zich gezien en gehoord kan voelen, thuis kan komen.
Waarover gaat deze training?
In dit trainingsprogramma leer ik je wat een samengesteld gezin is en hoe het werkt. Nee, ik ga je niet vertellen hoe je je kasten moet inrichten, regelingen moet opstellen of de kamers moet verdelen 😉
Ik ga je wél leren hoe de relaties in elkaar zitten en hoe je met verschillen kan omgaan. Met loyaliteiten. Met kinderen die niet van jou en je partner samen zijn. Met gevoeligheden. Met meer van de ene kunnen verdragen dan van de andere.
Ik leer je wat de typische uitdagingen zijn van een samengesteld gezin en hoe je die in goede banen leidt. Ik leer je de valkuilen kennen waar heel wat mensen intrappen (de scheidingspercentages in samengestelde gezinnen liegen er niet om, helaas).
Zodat je niet meer het gevoel hebt van een of/of-relatie: of ik kies voor mezelf, of voor deze relatie. Of ik kies voor de kinderen, of ik kies voor mijn partner.
Ik laat je zien wat er speelt en wat jij daaraan kan doen. Zodat je elkaar leert begrijpen. Zodat je anders op elkaar leert reageren. Zodat respect en begrip kan groeien, een veilig gevoel.

‘Ja maar, Cindy, je moest eens weten hoe het er bij ons thuis aan toe gaat! De kinderen willen eigenlijk helemaal niks te maken hebben met dit nieuwe gezin. Ze komen nauwelijks van hun kamer! Ze staan hier niet voor open!’
Beste (stief)ouder, ik begrijp dat je je daar zorgen om maakt. Het zou natuurlijk zoveel fijner zijn als iedereen enthousiast is en op jullie liefde en energie afgestemd is…
Als je al wat op deze website hebt zitten lezen, besef je waarschijnlijk dat respect voor ieder bij mij met stip op nummer één staat. Je leert in dit programma dan ook niet om de kinderen te overtuigen of om te praten. Ik leer je geen truckjes om ze te overhalen tot iets.
Ik leer je om anders naar de kinderen te kijken en ze anders te benaderen. Niet om ze alsnog het gedrag te laten stellen dat jij wenst, maar om echt op hen af te stemmen. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk. Ook kinderen hebben emoties, behoeften, gevoeligheden en kunnen erg last hebben van de situatie (al gedragen ze zich stoer of onverschillig).
Mijn ervaring leert me dat als kinderen ervaren dat er geen druk meer op hen ligt om dit gezin of de plusouder leuk te moeten vinden, als ze ervaren dat ze loyaal mogen zijn aan beide huizen, dat dat de beste kansen geeft op een opening op lange termijn.
Hetzelfde met de invloed van de ouder in het andere huis (de ex): het is goed mogelijk dat hij of zij er alles aan doet om jullie het leven zuur te maken en dat is verdomd lastig (understatement). Ook dat heb je niet in de hand.
In dit programma leer je wat je te aanvaarden hebt (en hoe je dat doet) en waaraan je iets kan veranderen.
Hoe beter je zicht hebt op de basisstructuur en wat je mag verwachten, hoe makkelijker het wordt om rust te vinden.
Dat is misschien wennen omdat het anders is dan verwacht, maar als je echt met je partner verder wil, is dat meer kans op succes.
De keuze is aan jou 🙂

Dit programma past bij jou als je een plusouder of gescheiden ouder bent.
En:
-
als je bereid bent voor je gezin/relatie te gaan, ook al loopt het nu moeilijk
-
als jullie al een hele tijd hebben geprobeerd, maar het echt niet goed loopt
-
als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.
Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn, of er nog contact is met hen is van ondergeschikt belang.
Dit programma volg je met of zonder partner.

Meld je aan en ga meteen aan de slag!
Momenteel herwerk ik dit programma. Vanaf 11 september 2023 komt het vernieuwde materiaal ter beschikking.
Je hebt twee jaar toegang tot al het materiaal uit de online omgeving. Video’s. Voorbeelden. Tips. Over hoe je het best aanpakt, communicatie, hoe je met verschillen omgaat, lastige situaties enz.
Dus volg rustig je eigen tempo, zodat je alles goed kan herkauwen en leren toepassen. Je kan ook gewoon op jezelf beginnen en eventueel later je partner laten meekijken.
Je kan dit programma kopen met of zonder gesprek met mij.

Volg dit programma volledig op jezelf (zonder gesprek met mij)
€99,00 incl. btw
Volg dit programma en boek een gesprek met mij, zodat we samen dieper ingaan op je situatie
€219,00 incl. btw
(Plus)ouders vertellen over dit programma:



Veel gestelde vragen
Kan ik dit programma op mezelf volgen of doe ik dat best met partner?
Het programma is zodanig ontworpen dat je dat kan kiezen en kan schakelen indien gewenst. Vaak zie ik mensen alleen starten en er na verloop van tijd hun partner bij betrekken. Doorloop je het programma alleen, dan krijg je voldoende aangereikt om de situatie anders te leren bekijken en benaderen. Er is maar één persoon nodig om verandering in gang te zetten.
Mijn gezin hangt zo goed als uit elkaar. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?
Wil je nog in dit gezin investeren of niet? Op zich is het geen enkel probleem als er een bom ontploft is of er harde woorden gevallen zijn. Dat is het moment waarop de meeste mensen pas in actie schieten. Vele mensen blijven op dit punt hangen en nemen geen besluit. Soms wordt het besluit dan in hun plaats genomen. Vraag je daarom af: wat zou het voor je betekenen als het blijft zoals het nu is? Is dat voldoende voor jou of niet? Wil je graag dat ik met je meekijk, maak dan een afspraak voor een verkennend gesprek.
Werkt dat wel zo een online programma?
Letterlijk honderden (plus)ouders zijn je voor gegaan! De mensen die besluiten er voor te gaan, zich open zetten om te leren en die de moed bij elkaar schrapen om het een en ander in de praktijk te brengen, halen enorm veel uit dit programma. Andere gesprekken, andere sfeer in huis, de olifant eindelijk uit de kamer, oplossingen voor enkele prangende problemen.
Als je enkel passief naar de video’s kijkt en er niks mee doet is dit natuurlijk weggesmeten tijd en geld. Kortom: het werkt als jij werkt 🙂 Het leuke aan online leren is dat je het volledig op je eigen tempo kan doen en dat het laagdrempelig is. Al het materiaal blijft twee jaar ter beschikking, dus tijd genoeg.
Is jouw vraag nog niet beantwoord? Twijfel je? Is er iets niet duidelijk?
Neem dan contact met me op via het formulier onderaan deze pagina. Ik help je graag verder. Mocht ik vermoeden dat dit programma niet is wat je zoekt, dan geef ik dat eerlijk aan.
Wat vonden andere (plus)ouders van dit programma?
“Deze training was belangrijk voor mij omdat ik het heel erg vond van mezelf dat ik niet goed om kon met de nieuwe situatie. Ik wilde dit toch?! Waarom was ik dan zo gespannen en emotioneel? Mijn partner stond er ook maar een beetje op te kijken. Als we deze training niet hadden gevolgd dan hadden we elkaar even goed kunnen kwijtraken. In de loop van de training voelde ik vooral opluchting. Het is normaal dat de doorstart van het samengesteld gezin stresserend is. Ik ben er nu veel geruster in dat alles goed komt. Het is simpelweg een zaak van ons twee geworden, en we hebben er nu de taal en tools voor. We kunnen gemakkelijker elkaars perspectief inschatten. Ik heb bij het bekijken van een module ergens halverwege letterlijke gezegd aan hem ‘ik smul hiervan’ Het betekende voor mij steun, verheldering, hulp en perspectief. Ik zou het zeker en vast sterk aanraden aan iedereen met een samengesteld gezin, met of zonder problemen. De online training is laagdrempelig, doordat je niet meteen met een therapeut ‘geconfronteerd’ wordt. Het is betaalbaar en je kan het op eigen ritme volgen. Er zit ook veel in waar iedereen wat aan kan hebben.” – een mama en stiefmama
“Deze training was me aangeraden door een psychiater uit mijn familie en dat was alvast een goede referentie. Ik heb deze training aan mijn vriendin en mezelf cadeau gedaan als kerstgeschenk. In het begin had ik weerstand me aan de video’s te zetten, want ik had het druk en vond dat het wel liep. Maar mijn partner had veel onrust en dat bezorgde ook mij stress. Ook had ik eerst het gevoel een ‘examen’ te moeten doen en te merken dat duidelijk ging worden dat ik dat of dat ‘niet goed deed’. Gelukkig ebde dat gevoel weg. Het programma heeft veel opgeleverd: een vriendin die haar onrust een plek kon geven en daardoor nog steeds samen op weg wil. Ook vele toffe en open gesprekken. Zaken waarover we nooit zouden gepraat hebben of “onderhandeld” die nu op tafel kwamen en maar goed ook. Handvaten, zoals praten met kinderen, die ik zeker nog veel zal hanteren. Een meer heldere en eerlijkere kijk op ons samengesteld gezin, zonder toch aan de aanvankelijke liefde en warmte afbreuk te doen. Ik beveel deze training aan vele mensen aan!” – papa en stiefpapa
“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”
“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.” – stiefpapa
“Wij hebben jouw programma besteld omdat het niet goed ging binnen ons samengestelde gezin. Ik heb drie kinderen ( 19, 17 en 14) en mijn partner heeft twee zonen van in de 30. Mijn middelste zoon wou niet meer bij ons wonen, omdat er voorvallen waren tussen hem en mijn partner. Ik zat er tussen en heb veel strijd gehad met mijn partner. En ik stond bol van de stress en mijn partner ook. Dit basisprogramma was heel verhelderend voor ons. De stress tussen mij en mijn partner is weg, we kunnen praten. Mijn zoon wil nog steeds niet praten met mijn partner, maar we laten het nu zo. Ik hou contact met hem op een andere manier. Dat geeft veel rust.” – mama en stiefmama
“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …” – stiefmama
“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.” – papa en stiefpapa
“Ik heb de afgelopen 2 maanden je online cursus met veel plezier gevolgd. Veel confronterende vragen en inzichten helpen om ons “samengesteld gezin” goed te laten functioneren. Ik heb een relatie gekregen met een veel jongere vrouw (23 jaar verschil) met een kind van 10 jaar. Voor het einde van het jaar zullen wij in een nieuwe woning gaan samenwonen. Vooraf hadden we daar veel vraagtekens bij maar geleidelijk en via veel gesprekken gaan we nu de goede kant op. Nu hebben we wederzijds het vertrouwen dat het goed gaat lopen en dat we de dingen die we tegen gaan komen samen op kunnen lossen. Mijn waardering voor de duidelijke video’s. Ik heb er veel van opgestoken.” – stiefpapa
“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.” – stiefmama
"Ik wilde je bij deze feliciteren en bedanken tegelijk. Jij hebt een uitzonderlijk heldere kijk op de problematiek. Ik sta paf. Bedankt voor deze treffende analyse, nuttige tips en de globaal positieve boodschap dit uitgaat van deze cursus. Ik denk dat alleen een ervaringsdeskundige het zo correct kan formuleren. Nooit eerder werd ik zo aangesproken, voelde ik me begrepen en gesteund. Ik dank je van harte voor het delen van jouw waardevolle inzichten!"
“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.” – papa en stiefpapa
“Sinds we bezig zijn met jouw basistraining voel ik mij veel beter, bedankt daarvoor!” – vrouw
"Ik ben zelf psychotherapeut en heb desondanks heel veel geleerd uit deze training. Niet alleen is mijn situatie veel duidelijker geworden, de winst zit vooral denk ik in dat ik nu meer kan aanvaarden hoe het is. Ik werd me ervan bewust hoe ik alles probeerde controleren en het goed wilde doen. Mijn lat lag heel hoog. Door deze training kan ik meer ontspannen. Tegelijk zie ik ook waar ik meer actief kan ingrijpen. Dankjewel."