In een samengesteld gezin komt je relatie gemakkelijk onder druk te staan.

Ondanks de liefde en goede bedoelingen lopen spanningen tussen partners wel eens op en komen ze tegenover elkaar te staan. De wil en de drive het te laten lukken zijn er, maar telkens ontstaan er conflicten over de onbenulligste dingen…

Vraagt een samengesteld gezin andere vaardigheden? Of is het gewoon te complex?

Waarom wil de ene zo graag praten en kijkt de andere liever weg?

Hoe kan het dat de liefde soms verdwenen lijkt als het gaat over het gezin of de kinderen?

 

ISBN 978 94 6371 447 1

Paperback 180 blz. | € 24,95

Auteur: Cindy Schepers

Uitgever: Gompel & Svacina

Bestel hier jouw exemplaar!

 

24,95 euro, excl. verzendkosten

Veel relatieboeken reiken kant-en-klare recepten aan die vaker frustreren dan helpen. Dit boek is daarop een uitzondering. Klaar, nuchter, soms pijnlijk ontnuchterend. Maar ook liefde- en hoopvol. Een aanrader voor elk samengesteld gezin.’

Rika Ponnet

“In een gezin bestaan van nature verschillende ‘verbondjes’. Dat zijn sterke onzichtbare lijnen tussen mensen, zoals de band tussen ouder en kind. Zij hebben wat je noemt een ‘primaire hechtingsrelatie’, waar de nieuwe partner altijd buiten zal staan. En partners onderling hebben ook zo’n primaire hechtingsrelatie, weliswaar priller dan die met de kinderen, waar het kind dan weer buitenstaat. Veel problemen tussen koppels in samengestelde gezinnen gaan over het niet zien of het niet accepteren van die hechtingspatronen.”

Als papa tv kijkt met zijn zoon en zijn vriendin wil daarna een wijntje drinken, wil zij eigenlijk zeggen: “Hé, houd ook eens rekening met mij”?

“Ja. Al die relaties hebben aandacht nodig. We zijn sociale dieren. Daar is ons zenuwstelsel op gericht. Een vrouw vertelde me hoe moeilijk ze het vond dat haar vriend op weg naar het zwembad hand in hand liep met zijn kind. Zij liep er achteraan. Ze zei: Ik miste ‘ons’. Die partner was boos omdat zij ontevreden was. Heb jij iets tegen mijn kind? De biologische ouder is hier de insider, die met iedereen een primaire relatie heeft en wil dat iedereen goed overweg kan met elkaar. Maar hij heeft niet genoeg geluisterd naar zijn partner. Die zich door de hele situatie ook schuldig voelde. Ben ik nu jaloers op een kind?”

*** Nieuwsblad, interview Annelies Rutten met Cindy Schepers, 4 juli 2023

“Nieuw samengestelde gezinnen krijgen doorgaans heel wat uitdagingen voorgeschoteld. Toch verlangen ouders nog altijd naar een ideaalbeeld. ‘De realiteit is bijna altijd complexer’, zegt Cindy Schepers (43), relatietherapeut en auteur van het boek Relatiestress in je samengesteld gezin.”

Lees hier het hele interview >>

De Morgen, interview Sofie Pycke met Cindy Schepers, 2 september 2023

Een gesprek voorbij de schone Instagramplaatjes en het zogenaamde ‘plus’. Een gesprek over datgene wat lastig is en wat schuurt. Nee, nee, niet om te verzanden in wanhoop en chaos! Want het IS geen ordeloos kluwen. Er IS logica te vinden in wat er gebeurt. En er IS kennis voorhanden om uit spanning, twijfel en pijn te geraken naar een boeiend en mooi verhaal!

Luister hier naar de podcastaflevering >>

Radio2, interview met Evy Gruyaert en Joris Hessels in gesprek met Cindy Schepers

Ontdek alvast de inleiding

 

 ‘Als de kinderen er niet waren geweest, zouden wij de perfecte relatie gehad hebben.’ Filip, gescheiden en vader van twee, zit voor mij, samen met Vanessa, moeder van drie en de vrouw die hij ruim vier jaar zijn geliefde mag noemen. ‘Begrijp me niet verkeerd! Mijn kinderen zijn mijn geluk en ik wil me geen leven zonder hen voorstellen. Maar de combinatie met een nieuwe partner… wat een uitdaging!’

Lees de inleiding hier verder >

 

Met dit boek wil ik laten zien wat er precies speelt bij relatiestress in samengestelde gezinnen en wat je daaraan kan doen!

Het biedt concrete handvatten aan partners om steun en begrip te vinden bij elkaar. Zo kunnen emoties zakken en komt er een solide basis om met de verschillen en uitdagingen om te gaan. Kinderen kunnen hierdoor gemakkelijker hun plek vinden.

Aan de hand van vele voorbeelden lees je hoe je door de spanningen heen kan groeien naar een nieuwe thuis, waar iedereen van het gezin zich goed voelt.

Relatiestress in je samengesteld gezin
Groeien als koppel van spanning naar verbinding

ISBN 978 94 6371 447 1

Paperback 180 blz. | € 24,95

Auteur: Cindy Schepers

Uitgever: Gompel & Svacina

“Pas toen we de focus verlegden naar ons partnerschap en wat daarin gebeurde als het over de kinderen ging, verbeterden de relaties met elkaars kinderen.”

Bestel hier jouw exemplaar!

24,95 euro (excl. verzendkosten)

Beste Cindy,
Ik heb maandag jouw boek besteld en het na ontvangst in 1 trek uitgelezen.
Het is de eerste keer sinds een jaar of 6 dat ik het gevoel heb dat ik mag voelen wat ik voel en dat er misschien toch nog een oplossing zou kunnen komen voor de situatie waarin we beland zijn. Ik denk dat je voor veel mensen al een groot verschil hebt gemaakt. Bedankt om het te schrijven en te delen met de ons.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Mijn boek is uit!

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest