Over Cindy Schepers

Relatietherapeute met 15 jaar ervaring in samengestelde gezinnen

Ik (°80) was 25 toen ik een relatie aanging met een man met twee kinderen. Nu mijn oudste plusdochter die leeftijd zelf al een tijdje overschreden heeft, weet ik: dat was jong!

Zo ongeveer alles wat kon, heb ik fout gedaan. Slaande deuren. Huilen. Schuldgevoel. Willen praten, niet kunnen. Zelfs niet aankijken. Het goed maken zonder woorden. Veel cakejes bakken om iedereen weer blij en happy te maken (en kilo’s bijkomen)…

In mijn beginjaren was ik bovendien in opleiding tot psychotherapeute. Omdat je dan zelf leertherapie moet volgen, ben ik met mijn issues bij collega’s te rade gegaan. Ik schaamde me ziek, maar ik wou er alles aan doen om met deze man te kunnen leven. Bovendien: als een therapeut al niet naar zichzelf kijkt, wie dan wel?!

De begeleiding die ik kreeg, hielp me echter niet …

Mijn schuldgevoel nam alleen maar toe. Bovendien kreeg ik hierdoor nog meer conflicten met Peter, mijn partner. Nu, ik kan best wel tegen een stootje, maar waar ik totaal niet tegen kan is een kink in de kabel in mijn relatie… 

Bij cliënten en koppels die ik begeleidde zag ik gelijkaardige dingen gebeuren. 

Zo ben ik me gaan toeleggen op relaties in het samengestelde gezin

Ondertussen werk ik nog uitsluitend met deze thematiek. Ik richt me bij voorkeur op het koppel en hoe zij de hele boel aansturen. 

Er komt veel op het koppel af: kunnen leven met verschillen, elkaar kunnen blijven vinden terwijl je elk totaal andere posities inneemt. Terwijl je relatie pril is of niet iedereen jullie gunstig gezind is. 

Samengestelde gezinnen zijn eigenlijk niet voor dummies. Toch waren wij dummies😊. Zo gaat dat nu eenmaal. 

Naast stiefmama van twee prachtige dames ben ik ondertussen mama van een zoon en een dochter. Ik ben gehuwd met Peter, de vader van mijn kinderen.

Verder hou ik van stilte, onze hond, lezen, bloemen. Introvert in hart en nieren, ben ik volgens sommigen zeer ‘blauw’ analytisch als ook een beelddenker met een groot inlevingsvermogen.

Ik bekijk de dingen graag vanuit een ruim perspectief, ben goed in relativeren (vind ik zelf) maar kan niet om met nonsens of blabla.

Opgeleid als integratief therapeute (Interactionele Vormgeving), voice dialogue facilitotor, EFT-relatietherapie, integratieve relatietherapie. Ik ben thuis in systeemopstellingen, geweldloze communicatie, focusing, rouwbegeleiding, droomanalyse en existentiële therapie. Ik ben geen psychologe van basisopleiding en dat betekent dat mijn begeleiding niet terugbetaald wordt.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VVTIV en hanteer hun gedragscode. Ik volg regelmatig intervisie, supervisie en bijscholingen.

De relatie met mijn cliënten zie ik als een samenwerkingsrelatie. Voor mij is het belangrijk dat het klikt en dat de cliënt kan zien wie ik ben; want ook ik ben een mens en niks menselijks is mij vreemd.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest