Over Cindy Schepers

Relatietherapeute met 15 jaar ervaring in samengestelde gezinnen

Ik (°80) was 25 toen ik een relatie aanging met een man met twee kinderen. Nu mijn oudste plusdochter die leeftijd zelf al een tijdje overschreden heeft, weet ik: dat was jong!

Zo ongeveer alles wat kon, heb ik fout gedaan. Slaande deuren. Huilen. Schuldgevoel. Willen praten, niet kunnen. Zelfs niet aankijken. Het goed maken zonder woorden. Veel cakejes bakken om iedereen weer blij en happy te maken (en kilo’s bijkomen)…

In mijn beginjaren was ik bovendien in opleiding tot psychotherapeute. Omdat je dan zelf leertherapie moet volgen, ben ik met mijn issues bij collega’s te rade gegaan. Ik schaamde me ziek, maar ik wou er alles aan doen om met deze man te kunnen leven. Bovendien: als een therapeut al niet naar zichzelf kijkt, wie dan wel?

Maar mijn ervaren collega’s hielpen me niet, integendeel…

Dit is wat ik te horen kreeg: dat je toch wel moet opletten met die kinderen die al zoveel meegemaakt hebben. Dat een stiefouder niets te zeggen heeft en zich moet invoegen. Dat ik te veel in mijn hoofd zat, me niet open stel, te veel verwacht. Dat het aan mijn partner ligt, dat het gewoon tijd vraagt. Dat ik een boos mens ben dat altijd in de belangstelling wil staan (aldus de kindertherapeut die mij nooit zag maar beide ouders op gesprek vroeg).

Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken dat schuld en schaamte alleen maar toenamen. Het ergste was dat het gedoe gaf met Peter. En dat triggerde al mijn angsten. Waardoor ik zo gevangen zat als wat...

Dáárom heb ik mij verdiept in het samengestelde gezin

Ik richt me bij voorkeur op het koppel en hoe zij de hele boel aansturen. Ik werk aan veilige hechting, aan (zelf)acceptatie en het opnemen van gepaste verantwoordelijkheid.

Er komt veel op het koppel af: kunnen leven met verschillen, elkaar kunnen blijven vinden terwijl je elk totaal andere posities inneemt. Terwijl je relatie pril is en niet iedereen jullie gunstig gezind is. 

Samengestelde gezinnen zijn eigenlijk niet voor dummies. Toch waren wij dummies😊. Zo gaat dat nu eenmaal. Ik stond open. Niet meteen, maar na de nodige crises. Mijn partner noodgedwongen ook (je zal maar getrouwd zijn met een relatietherapeut 😊)

Naast stiefmama van twee prachtige dames ben ik ondertussen mama van een zoon en een dochter. Ik ben gehuwd met Peter, de vader van mijn kinderen.

Verder hou ik van stilte, onze hond, lezen, bloemen. Introvert in hart en nieren, ben ik volgens sommigen zeer ‘blauw’ analytisch als ook een beelddenker met een groot inlevingsvermogen.

Ik bekijk de dingen graag vanuit een ruim perspectief, ben goed in relativeren (vind ik zelf) maar kan niet om met nonsens of blabla.

Opgeleid als integratief therapeute (Interactionele Vormgeving), voice dialogue facilitotor, EFT-relatietherapie, integratieve relatietherapie. Ik ben thuis in systeemopstellingen, geweldloze communicatie, focusing, rouwbegeleiding, droomanalyse en existentiële therapie. Ik ben geen psychologe van basisopleiding en dat betekent dat mijn begeleiding niet terugbetaald wordt.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VVTIV en hanteer hun gedragscode. Ik volg regelmatig intervisie, supervisie en bijscholingen.

De relatie met mijn cliënten zie ik als een samenwerkingsrelatie. Voor mij is het belangrijk dat het klikt en dat de cliënt kan zien wie ik ben; want ook ik ben een mens en niks menselijks is mij vreemd.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19
3360 Bierbeek (Leuven)
België

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Bedankt voor je begrip.

Pin It on Pinterest