Over Cindy Schepers

Relatietherapeute met meer dan 15 jaar ervaring in koppels in samengestelde gezinnen

Ik (°80) was 25 toen ik een relatie aanging met een man met twee kinderen. Nu zelfs mijn jongste plusdochter die leeftijd zelf al een tijdje overschreden heeft, weet ik: dat was jong!

Zo ongeveer alles wat kon, hebben we fout gedaan. Slaande deuren. Huilen. Ruzie over de kleinste dingen. Schuldgevoel. Schaamte. Willen praten, niet kunnen. Zelfs niet aankijken.

Het goed maken zonder woorden. Pleasen. Veel cakejes bakken om iedereen weer blij en happy te maken (en kilo’s bijkomen)…

In mijn beginjaren was ik bovendien in opleiding tot psychotherapeute. Omdat je dan zelf leertherapie moet volgen, ben ik met mijn issues bij collega’s te rade gegaan. Ik schaamde me ziek, maar ik wou er alles aan doen om met deze man te kunnen leven. Bovendien: als een therapeut al niet naar zichzelf kijkt, wie dan wel?!

De begeleiding die ik kreeg, hielp me echter niet …

De therapeuten die we bezochten leken het niet te begrijpen. Ik voelde me zelf een moeilijke cliënt en dat dacht dat het aan mij lag. Schuldgevoel en zelftwijfel namen alleen maar toe.

Bovendien kreeg ik hierdoor nog meer conflicten met Peter, mijn partner.

Nu, ik kan best wel tegen een stootje, maar waar ik totaal niet tegen kan is een kink in de kabel in mijn relatie… dan lig ik nachten wakker en kan ik overdag niet behoorlijk functioneren. 

Zo ben ik me gaan verdiepen in relaties in het samengestelde gezin

 

Ik heb me jaren geleden uitgebreid verdiept in de hechtingsleer, systeemopstellingen, geweldloze communicatie, werken met innerlijke delen enzoverder.

Zo ben ik mezelf beter beginnen begrijpen en vonden mijn man en ik de tools om zelf uit onze conflicten te stappen en onze plek in te nemen naar de kinderen toe.

Ondertussen werk ik nog uitsluitend met koppels die één of meer kinderen hebben uit een vorige relatie en op zoek zijn naar duurzame manieren om de relaties te verbeteren en te kunnen aarden bij elkaar.

Er komt veel op het koppel af: kunnen leven met verschillen, elkaar kunnen blijven vinden terwijl je elk totaal andere posities inneemt. Terwijl je relatie pril is of niet iedereen jullie gunstig gezind is. 

Samengestelde gezinnen zijn eigenlijk niet voor dummies. Toch waren wij dummies😊.

Zo gaat dat nu eenmaal. 

Naast stiefmama van twee prachtige dames ben ik ondertussen mama van een zoon en een dochter. Ik ben gehuwd met Peter, de vader van mijn kinderen.

Verder hou ik van stilte, onze hond, lezen, bloemen, koken, filosofische gesprekken.

Introvert in hart en nieren, ben ik volgens sommigen zeer ‘blauw’ analytisch als ook een beelddenker met een groot inlevingsvermogen. (Een combinatie die soms kortsluiting geeft, dat wel 🙂 )

Ik bekijk de dingen graag vanuit een ruim perspectief maar kan niet om met nonsens of blabla.

Opgeleid als integratief therapeute (Interactionele Vormgeving), voice dialogue facilitotor, EFT-relatietherapie, integratieve relatietherapie. Ik ben thuis in systeemopstellingen, geweldloze communicatie, focusing, rouwbegeleiding, droomanalyse en existentiële therapie.

Ik ben geen psychologe van basisopleiding en dat betekent dat mijn begeleiding niet terugbetaald wordt. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VVTIV en hanteer hun gedragscode. Ik volg regelmatig intervisie, supervisie en bijscholingen.

De relatie met mijn cliënten zie ik als een samenwerkingsrelatie.

Wanneer ik namelijk zelf op de stoel van de cliënt zit, ben ik er allergisch aan als een therapeut of coach ‘boven’ gaat staan en doet alsof hij of zij zelf geen angsten of uitdagingen heeft. Ik voel me pas veilig bij iemand als ik opmerk dat hij of zij een mens is, net zoals ik. Iemand met angsten, kleine kantjes en goede intenties.

Als therapeut streef ik daar dus naar. Voor mij is het belangrijk dat de cliënt kan zien wie ik ben, want ook ik ben een mens en niks menselijks is mij vreemd.

Ik ga dus niet op zoek naar wat er mis is met jou en hoe ik dat op magische wijze kan verbeteren; ik ben op zoek naar de menselijke logica in jouw ‘zijn’ en zoek graag samen met jou hoe je jouw relaties verbetert zodat je er zelf gelukkig van wordt en in staat bent om te doen wat je te doen hebt in de rol die jij inneemt in die relaties.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Mijn boek is uit!

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest