Een betere relatie met je partner!

Training verbindende communicatie met je partner

 

17 en 18 mei 2024

 

Op een ontspannen manier samen gevoelige topics bespreken.

Je begrepen en erkend weten.

Vol vertrouwen en verbinding nieuwe oplossingen vinden.

Met humor en in liefde met verschillen omgaan.

Dát is hoe het kan zijn

als jij en je partner goed kunnen praten met elkaar.

 

 

 

Herken je dit?

Je hebt een geweldige relatie… en dat wil je liefst zo houden! Want om je heen zie je koppels die al jaren samenzijn, maar compleet naast elkaar leven. En dat is niet hoe jij en je partner willen worden! Jullie willen je relatie verdiepen. Levendig houden. Samen groeien!

Of… misschien moet je schoorvoetend toegeven dat jij jullie herkent in dat koppel dat niet meer met elkaar praat? Dat naast elkaar leeft en merkt dat sommige onderwerpen taboe geworden zijn? Of leiden tot instant ruzie? Dingen over de kinderen, seks, de regeling met je ex, uitjes met collega’s of wie de keuken had moeten opruimen.

Je houdt enorm van je partner, maar hij of zij lijkt je niet te begrijpen. De emotionele stress en eenzaamheid die daarbij ontstaan verleiden je tot kritiek. Na een tijd trek je je terug. Maar omdat de frustraties niet aangepakt zijn, belanden jullie bij het minste in hetzelfde.

Of je gaat met een grote boog om de issues heen. Want je hebt geleerd dat als jij echt zegt wat je denkt, het hek dan helemaal van de dam is. Je partner heeft geen idee wat er in jou omgaat en dus… groeien jullie langzaam uit elkaar.

Mogelijk kunnen jullie wél praten, maar neemt dat uren in beslag zonder dat er uiteindelijk echt iets verandert. Dit kost vooral veel energie en slapeloze nachten.

Waar zijn de fun en de lichtheid van het begin naartoe?!

Dat kan écht anders! 

Je partner is je vriend! Je buddy. Je levensgezel. Sekspartner. Vertrouwenspersoon. Huisgenoot. Misschien ook wel de vader of moeder van je kinderen.

De kwaliteit van je relatie heeft een enorme impact op de kwaliteit van je leven.

Daarom… zou het niet geweldig zijn om je relatie te verdiepen, elkaar het leven te gunnen en het gedoe tussen jullie op te klaren?!

Van monoloog, vermijding en drama

naar rust, diepgang en oplossingen!

Op 17 en 18 mei organiseren communicatietrainer Lien Timmermans en relatietherapeute Cindy Schepers een training rond meer verbinding voor koppels.

Herken jij je in het bovenstaande? Heb jij een geweldige relatie die je wil verdiepen? Of zoek je manieren om uit jullie communicatievalkuilen te stappen? 

Dan zijn jij en je partner van harte welkom om mee te doen!

Waarom je deze tweedaagse retraite niet mag missen?!

Omdat je leert beter te praten met je partner!

Dieper. Beter. Effectiever.

Je leert de dingen niet zo persoonlijk te nemen. Echt bij elkaar aanwezig te zijn.

Daardoor voel je je (weer) veilig en verbonden met elkaar.

Er komt ruimte voor meer liefde, diepgang én luchtigheid! 

Gedaan met ruzie en gedoe: de nieuwe manieren van luisteren en spreken houden jullie relatie zuiver.

En zorgen ervoor dat al die misverstanden en emoties niet langer tussen jullie komen staan.

En daardoor voel je je geliefd, gewild en opgeladen!

“Tussen wat gezegd wordt en niet bedoeld,

en tussen wat bedoeld wordt en niet gezegd,

gaat de meeste liefde verloren.” 

Khalil Gibran

Deze training is gebaseerd op de principes van

verbindende communicatie en de emotiegerichte hechtingstherapie.

In een besloten groep van enkele koppels leren jullie heel concreet hoe je:

 –        gevoelige onderwerpen bespreekt,

        de dingen minder persoonlijk neemt,

        met verschillen omgaat,

        hoe je elkaar helpt en steunt als iets niet op te lossen is

        hoe speelsheid en verbinding nieuw leven ingeblazen kan worden.

.

Iets voor jullie?

 

Het maakt niet uit hoe lang je samen bent en of je samenwoont of niet!

Wat wel belangrijk is, is dat je nog steeds kiest voor die man of vrouw naast je in bed,

dat je goesting hebt in een nieuw level van in relatie zijn

én dat je bereid bent naar jezelf te kijken.

Wanneer is deelname niet geschikt?

        Als jullie relatie aan een zijden draadje hangt en je niet weet of je wel verder wil samen.

        Als je geen ruimte meer over hebt om naar je partner te luisteren.

        Als je je partner wil veranderen of als je deelneemt enkel en alleen om van zijn of haar gezeur af te zijn

        Als er sprake is van geweld, verslaving of ernstige psychologische problemen

Neem bij twijfel gerust even contact met ons op.

Praktisch

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024, telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie: De Broeikas, Klein-Heidestraat 28E 3370 Neervelp

Max 8 koppels.

Vroegboekkorting voor wie inschrijft vóór 31 maart ’24: je betaalt dan 395,5 euro per persoon (789 euro per koppel).

De prijs voor inschrijvingen vanaf 1 april bedraagt 423,5 euro incl btw per persoon (847 euro per koppel).

Een lichte lunch, koffie en thee en versnaperingen zijn inbegrepen.

Inschrijven doe je hier >>

Jij en je partner zijn in goede handen bij Lien en Cindy!

 

Ik ben Lien Timmermans (°1984). Ik word omschreven als een creatieve, enthousiaste vrouw die de dingen van een andere kant probeert te bekijken. Een zoeker, een groeier,… al van jongsafaan geïnteresseerd in de wereld in mensen.

Ik ging een lang proces aan van persoonlijke ontwikkeling om mezelf en anderen te begrijpen en ontdekte dat verbindende communicatie me hierin duidelijke en helende handvaten gaf. Voor mij werd spreken goud en zwijgen zilver, want dat laatste deed ik te lang. Ik leerde dat dit voor anderen net omgekeerd kon zijn. Als groeimotor hou ik er van om anderen te inspireren en bewustwording te brengen in onze innerlijke wereld vanuit mijn jarenlange opgebouwde kennis én eigen ervaring als mens. 

Sinds 2,5 jaar ben ik samen met Tom. In de zomer van 2023 gingen we samenwonen met zijn twee kinderen. De kracht van communicatie maakt deze relatie steviger dan elke relatie voorheen. 

Ik ben opgeleid als trainer in verbindende communicatie bij Praatkracht en geef reeds verschillende jaren training. Daarnaast doceer ik communicatievaardigheden aan de Odiseehogeschool. Individueel begeleid ik mensen als ontwikkelingsgericht coach en loopbaanbegeleider in mijn praktijk ‘De wereld in jou’. 

Mijn naam is Cindy Schepers (°1980). Binnenkort zijn mijn man en ik 20 jaar samen. Met zijn twee dochters uit een vorige relatie en de kinderen die we samen hebben vormen wij een nieuw samengesteld gezin. Theorietjes en truckjes in communicatie leerde ik in mijn opleiding tot psychotherapeute, maar het is pas in mijn liefdesrelatie dat ik ze echt leerde toepassen. Met veel vallen en opstaan. De gesprekken die mijn partner en ik voeren zijn steeds onze redding in de verschillen, uitdagingen en misverstanden. Hierdoor blijven we afstemming vinden en hebben we onze partnerrelatie al een paar keer opnieuw uitgevonden.

Wat mij mateloos boeit is hoe mensen zichzelf zoeken in relaties. Hoe kan ik mezelf zijn en toch verbonden blijven met de liefde van mijn leven? Ik geloof dat er bij iedereen wel een hoek af is en dat het de kunst is om dat helemaal aan te nemen. Zeker in de partnerrelatie. Dat is in mijn ogen één van de allerbelangrijkste relaties die we hebben. Gaat het niet goed met je partner, dan gaat het niet goed met jou. Zo ervaar ik het bij mezelf en in mijn werk als relatietherapeute.

Als kind was ik eerder angstig en teruggetrokken. Luisteren kon ik altijd al goed, dus ik heb echt moeten leren spreken. Dat doe ik ondertussen met veel passie en gedrevenheid. Meer dan 15 jaar heb ik een praktijk als relatietherapeute en begeleid ik koppels met één of meer kinderen uit een vorige relatie.

Gaan jullie ook voor meer verbinding, fun en oplossingen?

 

Yes! Wij doen mee >>>>>>

Veel gestelde vragen en hun antwoorden…

Ja maar... in een groep met andere koppels... ik weet niet of ik dat zie zitten?

Wees gerust, je bent niet alleen! Het is helemaal niet de bedoeling om jullie vuile was op straat te hangen. Je kiest ook écht zelf wat je wel en niet deelt in de groep. Daarnaast zal je ook kunnen ervaren wat de kracht van de groep is. Je merkt dat jullie niet alleen zijn en dat sommige moeilijkheden eveneens bij anderen spelen. Dat geeft instant mildheid voor jezelf en je partner. Wij kiezen er heel bewust voor om dit in groep te organiseren, omdat we weten dat dit een heel krachtig effect heeft in jullie leerproces. Maar bovenal blijft afspraak nummer 1: jij kiest zelf wat je wel en niet deelt!

Mijn partner is niet zo enthousiast als ik. Heeft het dan zin om deel te nemen?

Vaak is er 1 iemand in het koppel die over de training hoorde of al een ervaring heeft met verbindende communicatie en vanuit enthousiasme zijn/haar partner hier in wil meenemen. Wat voor ons belangrijk is, is dat je partner er ook écht zelf voor kiest om deel te nemen. Laat alle info die je hebt zien aan je partner en vertel de positieve intentie die je hebt om samen deel te nemen. Wat wil jij jullie partnerrelatie zo graag gunnen met deze training? Vanuit elk positief verlangen wil jij dit graag samen doen? Een partner pushen om iets te laten doen waar hij/zij echt geen zin in heeft, heeft geen enkele zin. Dan raden we jullie aan om andere manieren te zoeken om jullie verbinding te versterken. Je kan ons gerust contacteren als je hierover vragen hebt.

Mijn partner is veel beter met woorden dan ik. Ik ga toch gewoon onder tafel gepraat worden?

Geen zorgen, we helpen je jouw woorden vinden en we waken ervoor dat jullie beiden spreekruimte krijgen!

We hebben al zoveel geprobeerd. Waarom zou dit nu anders zijn?

Enkele ideeën:

  • je kan heel veel kennen over persoonlijke ontwikkeling … maar werken aan verbinding met je partner middels jullie communicatie is echt iets compleet anders dan individueel werk
  • mogelijk hebben jullie eerdere pogingen tot betere connectie niet veel vruchten afgeworpen tot nu toe, maar heb je daarmee wel een basis gelegd waarop je nu verder kan bouwen. Communicatie is iets heel concreet en praktisch. 
  • het effect in een groep als jullie nog niets in groep deden?
  • je krijgt tools mee die je thuis ook kan gebruiken, het stopt dus niet na de twee dagen
  • je zal ook beter begrijpen waarom precies jullie communicatie vastloopt
  • dit klinkt als een dooddoener, maar we menen het: iets is pas hopeloos als één van jullie beslist dat het hopeloos is. Herken je iets van deze pagina en sta je ervoor open iets nieuws te proberen? Van harte welkom!
Ik ben bang dat mijn partner dingen gaat zeggen die ik niet wil dat gedeeld worden met andere mensen.

Als er iets specifiek is dat je niet wil dat je partner deelt, bespreek dit al met je partner voor je naar de training komt

We zullen aan het begin hierover enkele spelregels afspreken. We nodigen jullie uit om over je eigen gevoel en ervaring te spreken.

Ik heb geen zin om oefeningen met andere deelnemers te doen.

Principe nummer 1 = keuzevrijheid. Wij zullen oefeningen voorstellen, maar je bent vrij om te kiezen met wie jij deze oefening doet. De meeste van de oefeningen zal je samen met je partner doen. Heel soms zal er ook uitwisseling gebeuren met andere koppels. Maar als jullie liever samen aan de slag gaan, is dit helemaal ok. Niets moet in onze training!

We hebben al een goede relatie. Is deze training nuttig voor ons?

Zelfs in gezonde relaties kunnen er momenten zijn van misverstanden, conflicten of uitdagingen. Verbindende communicatie kan je helpen om op een empathische en respectvolle manier met deze situaties om te gaan. Het biedt tools om jezelf duidelijk uit te drukken en tegelijkertijd de behoeften en gevoelens van de ander te begrijpen.

Daarnaast kan het volgen van een training in verbindende communicatie je bewuster maken van je eigen communicatiestijl en je helpen om beter te luisteren en effectiever te reageren, zelfs in stressvolle situaties. Het kan bijdragen aan verdere verdieping en verbetering van de algehele communicatievaardigheden, wat gunstig is voor elke relatie.

Dus zelfs als je relatie goed is, kan het volgen van een training in verbindende communicatie je helpen om de communicatie te verfijnen en te versterken, waardoor je nog beter in staat bent om met diverse situaties om te gaan.

Zit je nog met een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Lien kan je bereiken via lien@dewereldinjou.be

Cindy kan je bereiken via info@cindyschepers.be of via het contactformulier hieronder.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Mijn boek is uit!

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest