Voor het eerst een boek dat inzicht geeft in hoe partners in een samengesteld gezin doorheen spanningen kunnen groeien

In het boek ‘Relatiestress in je samengesteld gezin’ geeft therapeute Cindy Schepers concrete handvaten aan partners om relaties die scheef zitten of niet vlotten aan te pakken. Een samengesteld gezin in goede banen leiden is namelijk niet de taak van óf de ouder óf de plusouder. Het is niet voldoende de tijd zijn werk te laten doen of goede afspraken te maken. Dit is het eerste boek dat zich specifiek tot koppels richt. Het verscheen half juni bij Gompel & Svacina.

Snijdende spanningen……

over de was en de plas, tafelmanieren, kinderen die het lief van vader negeren en een ex-partner die er alles aan doet het nieuwe geluk in de weg te zitten. Dagelijkse uitdagingen leiden gemakkelijk tot wederzijdse beschuldigingen en oneliners over wie beter zijn best zou moeten doen: ‘Plusouders moeten de kinderen aanvaarden!’, ‘Ouders moeten eerst hun scheiding verwerken!’ en ‘Als iedereen wat water bij de wijn doet, komt het wel goed.’ In de praktijk lukt (plus)ouders dit niet en blijkt dit onvoldoende.

Onderliggende concurrentie

Een samengesteld gezin is complex. Spanningen zijn uitingen van onderliggende verhoudingen. Dit boek ziet relaties als hechtingsbanden waartussen onderliggende concurrentie ontstaat. De auteur beschrijft met vele voorbeelden hoe partners goed bedoeld lijnrecht tegenover elkaar komen en daarmee het gezin tot stuurloos schip maken.

Er spelen enkele typische patronen. Zo zitten ouders gemakkelijk gevangen tussen twee vuren, voelen ze zich falen en zien ze geen heil (meer) in praten. Hun ervaring is namelijk dat er geen oplossingen zijn en dat gesprekken alleen maar de felbegeerde harmonie in de weg lijken te staan.

Plusouders daarentegen trekken wél vaker de kaart van thema’s op tafel leggen. Ze voelen zich vaak eenzaam en onbegrepen en geven daar op een kritische manier uiting aan.

Eerste boek specifiek voor koppels

‘Relatiestress in je samengesteld gezin’ leert ouders en plusouders hoe ze van spanning naar verbinding kunnen toewerken en dagelijkse problemen aanpakken. Eerdere publicaties over dit onderwerp zoomden enkel in op de positie van plusouders of legden de focus op problemen bij kinderen en ouderschap na scheiding.

Als relatietherapeute specialiseert Cindy Schepers zich sinds meer dan 10 jaar in de begeleiding van koppels met één of meer kinderen uit een vorige relatie. Ze heeft een eigen praktijk en goed beluisterde podcast. Zelf maakt ze ook deel uit van een samengesteld gezin.

– einde persbericht –

Meer informatie:

Cindy Schepers, tel. +32 486 26 80 44, info@cindyschepers.be

Met dit boek wil ik laten zien wat er precies speelt bij relatiestress in samengestelde gezinnen en wat je daaraan kan doen

Het biedt concrete handvatten aan partners om steun en begrip te vinden bij elkaar. Zo kunnen emoties zakken en komt er een solide basis om met de verschillen en uitdagingen om te gaan. Kinderen kunnen hierdoor gemakkelijker hun plek vinden.

Relatiestress in je samengesteld gezin
Groeien als koppel van spanning naar verbinding

ISBN 978 94 6371 447 1

Paperback 180 blz. | € 24,95

Auteur: Cindy Schepers

Uitgever: Gompel & Svacina

Recensie-exemplaar is te verkrijgen via info@gompel-svacina.eu

 

Download hier het persartikel

Download hier de afbeelding van de front cover

Download hier de foto van de auteur

 

Fotograaf: Amélie Soenen

Download hier de inleiding van het boek

“Pas toen we de focus verlegden naar ons partnerschap en wat daarin gebeurde als het over de kinderen ging, verbeterden de relaties met elkaars kinderen.”

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Mijn boek is uit!

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest