Foto

Een samengesteld gezin... hoe doe je dat?

 

Je wil echt iets van je relatie maken… maar hoe doe je dat als er al kinderen zijn?

In dit online basisprogramma verwerf je in 8 weken een glashelder zicht op hoe je een samengesteld gezin aanpakt.

 

Wat leer je in dit programma?

In dit programma leer je met behulp van video’s en opdrachten hoe je jouw samengesteld gezin goed aanpakt of op het goede spoor krijgt. Op een heldere en laagdrempelige manier leer je hoe je beter met elkaar kan omgaan en hoe je het beter aanpakt. Zodat er sneller een evenwicht komt en ieder zich thuis kan voelen. 

In dit programma werk je aan:

 • meer inzicht, respect, je thuis voelen, beter contact met elkaar en de kinderen
 • minder twijfel, oplopende emoties, ruzies of spanningen

Je leert zowel hoe je tot diepere relaties komt als ook hoe je de verschillende uitdagingen praktisch aanpakt.

 

Dit doe je aan de hand van 7 lessen:

 1. Een samengesteld gezin is anders: meteen de puntjes op de i, foute verwachtingen de wereld uit en een frisse (nieuwe) start, 5 concrete tips voor meteen resultaat
 2. De rol van ouder en stiefouder: weten hoe de vork in de steel zit, wie wat te zeggen heeft en hoe je met verschillende opvoedstijlen of lastige situaties omgaat
 3. Praten met je partner: sommige koppels vermijden de hete hangijzers, anderen verliezen er uren tijd aan. Hoe kan je beter praten zodat jullie elkaar vinden? Zodat er ook echt iets verandert? 
 4. Omgaan met verschillen: de ene wil het zus, de andere zo. Mijn kinderen verwachten dit, de jouwe dat. Hoe pakken we dit aan en houden we iedereen aan boord? 
 5. Het spel van insiders en outsiders: de ene zit tussen twee vuren (insider), de ander voelt zich buitengesloten (outsider). Leer hoe je deze twee typische posities hanteert… plots zakken de emoties en wordt het veel gemakkelijker (en hoeven er minder regeltjes).
 6. De kinderen betrekken: ook zij hebben – net zoals jij! – te leren wat dat is, leven in een samengesteld gezin. Hoe doe je dat? We hebben het ook over hoe je het aanpakt als ze daar geen zin in hebben of zich verscheurd voelen tussen beide ouders.  Hoe help je hen met emoties?
 7. Omgaan met de andere ouder (ex-partner): of je dat nu wil of niet, de ex-partner hoort er bij. Wat is een gepaste grens? Hoe beperk je de invloed?

Elke les bestaat uit video’s waarin ik je het hoe, wat en waarom uitleg. Praktijkvoorbeelden en oefeningen helpen jou de vertaling te maken naar je eigen situatie. 

 

En ook dit…

Ik voorzie een extra les waarin we het gaan hebben over… jou. Wie jij bent, hoe jij je opstelt, hoe jij omgaat met je emoties… dat heeft natuurlijk invloed op de relaties en het gezin. In deze les word je niet met de vinger gewezen, maar krijg je ideeën en tools aangereikt om de betere versie van jezelf te ontwikkelen. Jij bent een deel van de oplossing.

 

Iets voor jou?

Dit programma past bij jou als je een stiefouder of gescheiden ouder bent die iets van je samengesteld gezin wil maken:

 • Als je bereid bent voor je gezin te gaan, ook al loopt het nu moeilijk.
 • Als jullie al een hele tijd hebben zitten aanmodderen, en het echt niet goed loopt of in de verte een zwaar onweer ziet hangen.
 • Maar ook als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.
 • Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn is van ondergeschikt belang.
 • Dit programma volg je met of zonder je partner.

 

De prijs?

De prijs van dit programma bedraagt 299 euro inclusief btw.

Voor dit bedrag ontvang je de 7 lessen en de extra module. 

Aanmelden doe je hier >>>

Wil je graag dat ik je begeleid bij je gezin en bij de vragen die opduiken? Kijk dan hier voor het intensief begeleid traject >>>

 

Veel gestelde vragen

Kan ik dit programma op mezelf volgen of doe ik dat best met partner?

Het programma is zodanig ontworpen dat je dat kan kiezen en kan schakelen indien gewenst. Vaak zie ik mensen alleen starten en er na verloop van tijd hun partner bij betrekken. Doorloop je het programma alleen, dan krijg je voldoende aangereikt om de situatie anders te leren bekijken en benaderen.

Mijn gezin hangt zo goed als uit elkaar. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

Wil je nog in dit gezin investeren of niet? Op zich is het geen enkel probleem als er een bom ontploft is of er harde woorden gevallen zijn. Dat is het moment waarop de meeste mensen pas in actie schieten. Vele mensen blijven op dit punt hangen en nemen geen besluit. Soms wordt het besluit dan in hun plaats genomen. Vraag je daarom af: wat zou het voor je betekenen als het blijft zoals het nu is? Is dat voldoende voor jou of niet?

Willen jullie er echt voor gaan, maar zie je niet hoe? Overweeg dan een intensief begeleid relatietraject. Meer info vind je hier >>>

Werkt dat wel zo een online programma?

Letterlijk honderden (stief)ouders zijn je voor gegaan. De mensen die besluiten er voor te gaan, zich open zetten om te leren en die de moed bij elkaar schrapen om het een en ander in de praktijk te brengen, halen enorm veel uit dit programma. Andere gesprekken, andere sfeer in huis, de olifant eindelijk uit de kamer, oplossingen voor enkele prangende problemen. Lees onderaan deze pagina maar de vele reacties die ik al heb mogen ontvangen op dit programma.

Als je enkel passief naar de video’s kijkt en er niks mee doet is dit natuurlijk weggesmeten tijd en geld. Kortom: het werkt als jij werkt 🙂

Het leuke aan online leren is dat je het volledig op je eigen tempo kan doen en dat het laagdrempelig is. Al het materiaal blijft twee jaar ter beschikking, dus tijd genoeg. Heerlijk toch, als je niet bij mij in de buurt woont, zoals het merendeel van mijn cliënteel ?

 

Zit je nog met andere vragen die je gesteld wil hebben alvorens je kan beslissen aan dit programma deel te nemen?

Neem contact met me op. Onderaan deze pagina vind je een contactformulier 

 

DEZE MENSEN GINGEN JE VOOR

 

“Deze training was belangrijk voor mij omdat ik het heel erg vond van mezelf dat ik niet goed om kon met de nieuwe situatie. Ik wilde dit toch?! Waarom was ik dan zo gespannen en emotioneel? Mijn partner stond er ook maar een beetje op te kijken. Als we deze training niet hadden gevolgd dan hadden we elkaar even goed kunnen kwijtraken. In de loop van de training voelde ik vooral opluchting. Het is normaal dat de doorstart van het samengesteld gezin stresserend is. Ik ben er nu veel geruster in dat alles goed komt. Het is simpelweg een zaak van ons twee geworden, en we hebben er nu de taal en tools voor. We kunnen gemakkelijker elkaars perspectief inschatten. Ik heb bij het bekijken van een module ergens halverwege letterlijke gezegd aan hem ‘ik smul hiervan’ ? Het betekende voor mij steun, verheldering, hulp en perspectief. Ik zou het zeker en vast sterk aanraden aan iedereen met een samengesteld gezin, met of zonder problemen. De online training is laagdrempelig, doordat je niet meteen met een therapeut ‘geconfronteerd’ wordt. Het is betaalbaar en je kan het op eigen ritme volgen. Er zit ook veel in waar iedereen wat aan kan hebben.” – een mama en stiefmama

 

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

 

“Deze training was me aangeraden door een psychiater uit mijn familie en dat was alvast een goede referentie. Ik heb deze training aan mijn vriendin en mezelf cadeau gedaan als kerstgeschenk. In het begin had ik weerstand me aan de video’s te zetten, want ik had het druk en vond dat het wel liep. Maar mijn partner had veel onrust en dat bezorgde ook mij stress. Ook had ik eerst het gevoel een ‘examen’ te moeten doen en te merken dat duidelijk ging worden dat ik dat of dat ‘niet goed deed’. Gelukkig ebde dat gevoel weg. Het programma heeft veel opgeleverd: een vriendin die haar onrust een plek kon geven en daardoor nog steeds samen op weg wil. Ook vele toffe en open gesprekken. Zaken waarover we nooit zouden gepraat hebben of “onderhandeld” die nu op tafel kwamen en maar goed ook. Handvaten, zoals praten met kinderen, die ik zeker nog veel zal hanteren. Een meer heldere en eerlijkere kijk op ons samengesteld gezin, zonder toch aan de aanvankelijke liefde en warmte afbreuk te doen. Ik beveel deze training aan vele mensen aan!” – papa en stiefpapa

“Wij hebben jouw programma besteld omdat het niet goed ging binnen ons samengestelde gezin. Ik heb drie kinderen ( 19, 17 en 14) en mijn partner heeft twee zonen van in de 30. Mijn middelste zoon wou niet meer bij ons wonen, omdat er voorvallen waren tussen hem en mijn partner. Ik zat er tussen en heb veel strijd gehad met mijn partner. En ik stond bol van de stress en mijn partner ook. Dit basisprogramma was heel verhelderend voor ons. De stress tussen mij en mijn partner is weg, we kunnen praten. Mijn zoon wil nog steeds niet praten met mijn partner, maar we laten het nu zo. Ik hou contact met hem op een andere manier. Dat geeft veel rust.” – mama en stiefmama

“We hebben er wel wat over gedaan om zover te komen, maar dankzij jou, zijn we er. Bedankt!!” – mama

“Ik heb de afgelopen 2 maanden je online cursus met veel plezier gevolgd. Veel confronterende vragen en inzichten helpen om ons “samengesteld gezin” goed te laten functioneren. Ik heb een relatie gekregen met een veel jongere vrouw (23 jaar verschil) met een kind van 10 jaar. Voor het einde van het jaar zullen wij in een nieuwe woning gaan samenwonen. Vooraf hadden we daar veel vraagtekens bij maar geleidelijk en via veel gesprekken gaan we nu de goede kant op. Nu hebben we wederzijds het vertrouwen dat het goed gaat lopen en dat we de dingen die we tegen gaan komen samen op kunnen lossen. Mijn waardering voor de duidelijke video’s. Ik heb er veel van opgestoken.” – stiefpapa

“Sinds we bezig zijn met jouw basistraining voel ik mij veel beter, bedankt daarvoor!” – vrouw

“Het resultaat van dit programma is dat mijn man en ik nu heel wat oplossingen kunnen bedenken voor als er zich ambetante situaties voordoen. We hebben samen op een constructieve manier leren praten :-). We hebben geleerd dat als ik weer tot kamerplant word gedwongen dat de verbinding tussen mijn man en mij net belangrijker wordt, zodat ik daar de liefde voel en me sterk voel. Mijn man heeft me aangemoedigd voor mezelf op te komen. Ik spreek zijn zoon nu aan als hij iets doet waar ik niet mee akkoord ga. Dat heeft bij mijn partner de druk er wat afgehaald, want hij had het gevoel tussen 2 vuren te staan en dat hij alles wat zijn zoon zei of deed (of net niet deed) te moeten opmerken om er iets op te zeggen. Ik (en hij ook) zijn best wel fier op wat we met jouw hulp hebben bereikt!” – stiefmama

 

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.” – stiefpapa

 

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.” – papa en stiefpapa

 

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …” – stiefmama

 

“Ik heb vooral geleerd dat het perfect normaal is dat het niet van dag 1 perfect draait. Ik raad elk NSG aan dit te volgen. Echt de moeite!” – mama

 

“Ik vind het zeer helpend te voelen dat er handvatten zijn, dat het mogelijk is om een nieuw samengesteld gezin tot een fijn gezin voor iedereen te maken. Nooit verwacht dat mijn partner ging aansluiten, maar dat heeft hij dus wel gedaan! Een pluim voor jouw werk. Heel nodig in deze wereld.” – mama en stiefmama

 

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.” – papa en stiefpapa

 

“Mijn grootste inzicht na deze training is dat ik moet accepteren dat het nooit zo zal zijn als een kerngezin (hoe graag ik dat ook zou willen), maar altijd een ander soort “gezin” zal zijn; dat dit niet inzien of accepteren het opbouwen van een fijne band met de stiefkinderen juist in de weg staat.” – papa

 

“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.” – stiefmama

Doe je mee?

Meld je hier aan voor het programma >>>

Nog vragen?

Stel ze hier gerust. Ik neem spoedig contact met je op.

Op dit aanbod zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier >>>