Wat mag je van elkaar verwachten in je samengesteld gezin?

Gratis webinar op 4 oktober ’21 om 20u 

Wat mag jij als plusouder verwachten van je partner?
Dat hij/zij voor je opkomt? Rekening met je houdt? Jou betrekt bij beslissingen?

Wat mag jij als ouder verwachten van je partner (de plusouder)?
Dat hij/zij zich neerlegt bij hoe het nu is? Zijn/haar best doet voor je kinderen? Wat positiever ingesteld is? Meer begrip toont?

Wat mag je verwachten van de kinderen?
Dat ze de nieuwe partner accepteren? Dat ze zich open stellen voor de nieuwe situatie en personen in hun leven? Dat ze zich aanpassen aan de nieuwe regels?

Wat mag je verwachten van je samengesteld gezin?
Dat het na een tijdje beter gaat? Dat er acceptatie zal groeien? Dat er eenheid komt?

 

 

Onrealistische verwachtingen over je samengesteld gezin leiden tot frustratie, teleurstelling en emotionele conflicten. Zeker als het over zoiets belangrijks gaat als je thuissituatie en de relaties dicht bij je.

Een helder zicht op wat je van elkaar mag verwachten als er één of meer kinderen zijn uit een vorige relatie is heel belangrijk. Zo vermijd je teleurstellingen en spanningen en krijg je beter zicht op wat je kan doen om de relaties bij jullie te verbeteren. Spanningen tussen jou en je partner of met de kinderen om te buigen.

Voor heel veel mensen is dit niet duidelijk. Logisch natuurlijk, want deze gezinsvorm is anders dan een traditioneel gezin. Het is waar dat er tegenwoordig veel samengestelde gezinnen zijn, maar toch hebben we vaak niet duidelijk hoe de vork precies in de steel zit.

Tijdens dit webinar verduidelijk ik je graag hoe het zit. Hoe werkt een samengesteld gezin eigenlijk? Waarom is het zo uitdagend en wat kan je daar aan doen? Wat je wel en niet verwachten van elkaar. Wat heb je te accepteren en wat kan je veranderen.

Confronterend? Dat misschien wel. Maar ik geloof heel erg in duidelijkheid. In weten waar je aan toe bent. Wat je aan elkaar mag vragen. Waar je grenzen mag trekken. Zo kan je je beter oriënteren. Met een helder zicht je koers kan bijstellen en werken aan een betere sfeer in huis, waar iedereen een plekje heeft.

Want het is helemaal niet of/of (of je kiest voor het geluk van de kinderen of voor dat van jullie als koppel), maar en/en.

Alvast een spoiler alert: samengestelde gezinnen kunnen het geweldig goed doen. Het kan er leuk en gezellig worden. OOK als het dat nu niet is.

Of gewoon normaal met wat meer rust en niet bij elk akkefietje een drama. en dat is ook al goed. 

Maar… vanzelf gaat dat meestal niet.

Benieuwd hoe dit zit en wat dit voor jouw situatie betekent? Meld je dan aan voor dit webinar.

 

Wanneer? Maandag 4 oktober van 20 tot 21u30 

Opname? Voor iedereen die zich aanmeldt, slechts beperkt beschikbaar

Waar? Online, dus van waar je maar wil zolang er internet is!

Voor wie? Voor (plus)ouders die hopen dat er meer rust komt in huis en in de relaties

Aanmelden? Via het formulier hierboven… welkom!

Onwennig? Je bent anoniem en onzichtbaar voor de andere deelnemers!

 

Pin It on Pinterest