Foto

Leer hoe je een volwaardig gezinslid wordt

Nu in de lente neemt het aantal alarmerende mailtjes weer toe in mijn mailbox.

 

“Tijdens onze citytrip vorige week is het echt totaal ontploft tussen mij en haar. Echt, ik wil niet tussen hem en zijn dochter komen maar ik merk dat ik me vreselijk erger en jaloers ben. Ze is 17 en wil steeds naast haar vader zitten of wandelen of probeert alles te doen om zijn aandacht te trekken als ik met hem aan het praten ben. Bovendien negeert ze mij of spreekt niet tegen mij. Als je dan een paar uur staat aan te schuiven aan de Eiffeltoren… ja, dan is op een bepaald moment de maat echt vol.”

 

“Wat doe ik hier eigenlijk?! Ze plannen heel de vakantie in alsof ik er niet ben. Alsof er met mij en mijn wensen geen rekening gehouden moet worden. Alsof ik getolereerd word. Last minute krijg ik te horen wat ze gaan doen. Waarom snappen ze niet dat dat me pijn doet? Ik voel me niet alleen het vijfde wiel aan de wagen hier… ik BEN het ook…”

Stiefouders voelen zich vaak buitengesloten.

Dat komt door de gezinsstructuur en de aard van de relatie met het stiefkind.

Het is nodig daar heel bewust mee om te leren gaan. Zowel als ouder als ook als stiefouder.

Zodat ieder diep van binnen voelt dat ie geliefd is, erbij hoort en er mag zijn. Dat zijn immers basale menselijke behoeften. Pas als die voldaan zijn, vind je rust in je gezin.

 

In de praktijk gaan mensen hier echter heel reactief en onbewust mee om.

Situaties overvallen en verwarren. We reageren al snauwend en beschermend. En dat leidt dan weer tot jaloezie, concurrentiestrijd, dreigingen, kritiek en soms tot een hele hoop regeltjes om het stiefkind ‘op zijn plaats’ te zetten.

Hoe menselijk ook dat je als stiefouder op die manier plek probeert te veroveren… het werkt niet. Je voelt je er zelf niet goed bij, je partner geraakt er van verlamd of boos… en de relatie met het stiefkind wordt er in ieder geval niet beter op.

 

Stiefouder (plusouder, bonusouder, liefouder… noem het hoe je wil) kent mooie kanten, maar kan ook verdomd uitdagend zijn.

 

 

Hoe pak je het dan wel aan?

Binnenkort organiseer ik hierover een gratis webinar.

Dat is een online infosessie, speciaal voor stiefouders, die je gratis en van bij je thuis kan volgen. Ik leer je hoe het precies zit met dat gevoel van buitengesloten zijn en wat je er aan kan doen.

Zelf ben ik bijna 15 jaar stiefouder. Bovendien heb ik als relatietherapeute en coach letterlijk honderden stiefouders (en hun partners) begeleid.

 

Tijdens deze online presentatie vertel ik je wat nodig is vanuit jouw rol om je beter in je vel te voelen.

Om je thuis te voelen in je samengesteld gezin. Om beter om te kunnen met het kind van je partner. Om anders om te gaan met het gevoel van buiten gesloten te zijn.

 

Doe je mee?

Het is gratis. Het is anoniem. Je kan volgen thuis vanuit je luie zetel (of van eender welke plek met internetverbinding). 

Makkelijker wordt het niet 🙂

9 mei om 20u30.

Meld je aan, ook als je er niet bij kan zijn – dan komt de opname achteraf automatisch in je mailbox terecht.

Je kan echt leren het anders aan te pakken. Zodat jij wel het gevoel hebt er bij te horen, en respect ervaart. 

Want ja, ook een stiefouder is een volwaardig gezinslid.

 

Volg mee door je hieronder te registreren.

 

 

Dit webinar is ondertussen voorbij. Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige webinars? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief >>>