Foto

Rustig en constructief praten met je partner voor een samengesteld gezin met meer begrip en minder gedoe

Als jullie het goed aanpakken, zorgt praten met je partner er voor dat emoties zakken en dat je steun ervaart.

Bovendien is het nodig om met elkaar af te stemmen hoe je met sommige uitdagende situaties in je samengesteld gezin omgaat. 

Dat laatste wil niet zeggen dat de plusouder (stiefouder) ineens vanalles te zeggen krijgt over de stiefkids of dat die kinderen ineens nog meer veranderingen door hun strot gejaagd moeten krijgen, maar wel dat jullie samen bekijken hoe het anders kan.

Praten in koppels loopt nu vaak mis:

  • Er wordt te lang gepraat, eindeloos hetzelfde riedeltje zonder dat er iets verandert.
  • Er wordt te emotioneel gepraat of het laat (één van) de partners met vervelende emoties achter (gedomineerd, gedicteerd, overruled, niet gehoord, machteloos, hopeloos).
  • Er wordt niet gepraat omdat de emoties als bedreigend of te melig ervaren worden of omdat het idee leeft dat ‘het’ toch niet op te lossen is en dat praten dus geen zin heeft.

Herken je dat?

Schrijf je dan zeker bovenaan deze pagina in voor dit gratis webinar waarin ik meer vertel over het hoe en wat van praten met je partner. 

Op 10 september 2020 start ik met een laagdrempelige online cursus van 5 avonden waarin ik jou en je partner leer hoe je anders kan praten over je samengesteld gezin: met meer rust, minder drama. En op een manier zodat er ook echt iets verandert.

Aan de hand van oefeningen, voorbeelden, communicatietechnieken en gestructureerde gesprekken ga je samen aan de slag. Je bent anoniem voor andere deelnemers.

Tijdens dit webinar vertel ik meer over dit programma en beantwoord ik graag al je vragen hierover.