Van spanning naar verbinding en rust in je samengesteld gezin

 

Emoties, spanningen en conflicten… in zekere zin zijn ze onvermijdelijk. Maar wat niet onvermijdelijk is, is dat ze voor verwijdering, ruzies en kapotte relaties moeten zorgen.

Tenminste, als je leert ze goed te hanteren. Hoe dat precies zit, leer je in de derde en laatste reeks uit de video.

(vorige video’s gemist? Bekijk ze hier terug >>>)

Wil je echt aan de slag en de relaties verbeteren met elkaar en de kinderen? 

Ik help je graag verder met mijn online basistraining voor samengestelde gezinnen.

In dit online basisprogramma verwerf je in 8 weken een glashelder zicht op wat de voornaamste ‘spelregels’ zijn en hoe je het aanpakt. 

Met behulp van duidelijke video’s, voorbeelden en opdrachten leer je hoe je spanningen, twijfels en oplopende emoties ombuigt en werk maakt van een goede verstandhouding met elkaar. Je werkt aan meer inzicht in je situatie en wat je kan doen om tot een beter contact met elkaar en de kinderen te komen zodat jullie rust bij elkaar vinden. Ik neem je stap voor stap mee in hoe je de verschillende uitdagingen praktisch aanpakt en anders kan communiceren.

Dit staat op het programma:

1.  Een samengesteld gezin is anders: meteen de puntjes op de i, foute verwachtingen de wereld uit en een frisse (nieuwe) start, 5 concrete tips voor meteen resultaat.

2. De rol van ouder en stiefouder: weten hoe de vork in de steel zit, wie wat te zeggen heeft en hoe je verschillende opvoedstijlen hanteert.

3. Praten met je partner: sommige koppels vermijden de hete hangijzers, anderen verliezen er uren tijd aan. Hoe kan je beter praten zodat jullie elkaar vinden? Zodat er ook echt iets verandert? Je leert hoe je je relatie fris en fruitig houdt én beter communiceert.

4. Omgaan met verschillen: de ene wil het zus, de andere zo. Mijn kinderen verwachten dit, de jouwe dat. Hoe pakken we dit aan en houden we iedereen aan boord? Hoe komen we tot nieuwe huisregels?

5. Het spel van insiders en outsiders: de ene zit tussen twee vuren (insider), de ander voelt zich buitengesloten (outsider). Leer hoe je deze twee typische posities hanteert… plots zakken de emoties en wordt het veel gemakkelijker (en hoeven er minder regeltjes).

6. De kinderen betrekken: ook zij hebben – net zoals jij! – te leren wat dat is, leven in een samengesteld gezin. Hoe doe je dat? We hebben het ook over hoe je het aanpakt als ze daar geen zin in hebben of zich verscheurd voelen tussen beide ouders. Hoe help je hen met emoties? 

7. Omgaan met de andere ouder (ex-partner): of je dat nu wil of niet, de ex-partner hoort er bij. Wat is een gepaste grens? Hoe beperk je de invloed zonder de kinderen in loyaliteitsproblemen te brengen?

8. Jij bent een deel van de oplossing: hoe jij je opstelt en omgaat met je emoties heeft natuurlijk invloed op de relaties en het gezin. Je krijgt ideeën en tools aangereikt om beter met schuldgevoel, onzekerheden, angsten enz om te gaan. 

Geschikt voor jou?

Dit programma past bij jou als je een stiefouder of gescheiden ouder bent en:

  • als je bereid bent voor je gezin/relatie te gaan, ook al loopt het nu moeilijk
  • als jullie al een hele tijd hebben geprobeerd, maar het echt niet goed loopt
  • als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.

Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn, of er nog contact is met hen is van ondergeschikt belang.

Dit programma volg je met of zonder je partner.

399,00 incl. btw

Veel gestelde vragen

 

Kan ik dit programma op mezelf volgen of doe ik dat best met partner?

Het programma is zodanig ontworpen dat je dat kan kiezen en kan schakelen indien gewenst. Vaak zie ik mensen alleen starten en er na verloop van tijd hun partner bij betrekken. Doorloop je het programma alleen, dan krijg je voldoende aangereikt om de situatie anders te leren bekijken en benaderen.

Mijn gezin hangt zo goed als uit elkaar. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

Wil je nog in dit gezin investeren of niet? Op zich is het geen enkel probleem als er een bom ontploft is of er harde woorden gevallen zijn. Dat is het moment waarop de meeste mensen pas in actie schieten. Vele mensen blijven op dit punt hangen en nemen geen besluit. Soms wordt het besluit dan in hun plaats genomen. Vraag je daarom af: wat zou het voor je betekenen als het blijft zoals het nu is? Is dat voldoende voor jou of niet?

Willen jullie er echt voor gaan, maar zie je niet hoe? Overweeg dan HET COACHINGSTRAJECT (>>>)

Werkt dat wel zo een online programma?

Letterlijk honderden (plus)ouders zijn je voor gegaan. De mensen die besluiten er voor te gaan, zich open zetten om te leren en die de moed bij elkaar schrapen om het een en ander in de praktijk te brengen, halen enorm veel uit dit programma. Andere gesprekken, andere sfeer in huis, de olifant eindelijk uit de kamer, oplossingen voor enkele prangende problemen. Lees onderaan deze pagina een greep uit de vele reacties die ik heb ontvangen.

Als je enkel passief naar de video’s kijkt en er niks mee doet is dit natuurlijk weggesmeten tijd en geld. Kortom: het werkt als jij werkt 🙂 Het leuke aan online leren is dat je het volledig op je eigen tempo kan doen en dat het laagdrempelig is. Al het materiaal blijft twee jaar ter beschikking, dus tijd genoeg. 

Zij gingen je voor

“Deze training was belangrijk voor mij omdat ik het heel erg vond van mezelf dat ik niet goed om kon met de nieuwe situatie. Ik wilde dit toch?! Waarom was ik dan zo gespannen en emotioneel? Mijn partner stond er ook maar een beetje op te kijken. Als we deze training niet hadden gevolgd dan hadden we elkaar even goed kunnen kwijtraken. In de loop van de training voelde ik vooral opluchting. Het is normaal dat de doorstart van het samengesteld gezin stresserend is. Ik ben er nu veel geruster in dat alles goed komt. Het is simpelweg een zaak van ons twee geworden, en we hebben er nu de taal en tools voor. We kunnen gemakkelijker elkaars perspectief inschatten. Ik heb bij het bekijken van een module ergens halverwege letterlijke gezegd aan hem ‘ik smul hiervan’ 😂 Het betekende voor mij steun, verheldering, hulp en perspectief. Ik zou het zeker en vast sterk aanraden aan iedereen met een samengesteld gezin, met of zonder problemen. De online training is laagdrempelig, doordat je niet meteen met een therapeut ‘geconfronteerd’ wordt. Het is betaalbaar en je kan het op eigen ritme volgen. Er zit ook veel in waar iedereen wat aan kan hebben.” – een mama en stiefmama

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.” – stiefpapa

“Wij hebben jouw programma besteld omdat het niet goed ging binnen ons samengestelde gezin. Ik heb drie kinderen ( 19, 17 en 14) en mijn partner heeft twee zonen van in de 30. Mijn middelste zoon wou niet meer bij ons wonen, omdat er voorvallen waren tussen hem en mijn partner. Ik zat er tussen en heb veel strijd gehad met mijn partner. En ik stond bol van de stress en mijn partner ook. Dit basisprogramma was heel verhelderend voor ons. De stress tussen mij en mijn partner is weg, we kunnen praten. Mijn zoon wil nog steeds niet praten met mijn partner, maar we laten het nu zo. Ik hou contact met hem op een andere manier. Dat geeft veel rust.” – mama en stiefmama

“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.” – stiefmama

“Het resultaat van dit programma is dat mijn man en ik nu heel wat oplossingen kunnen bedenken voor als er zich ambetante situaties voordoen. We hebben samen op een constructieve manier leren praten :-). We hebben geleerd dat als ik weer tot kamerplant word gedwongen dat de verbinding tussen mijn man en mij net belangrijker wordt, zodat ik daar de liefde voel en me sterk voel. Mijn man heeft me aangemoedigd voor mezelf op te komen. Ik spreek zijn zoon nu aan als hij iets doet waar ik niet mee akkoord ga. Dat heeft bij mijn partner de druk er wat afgehaald, want hij had het gevoel tussen 2 vuren te staan en dat hij alles wat zijn zoon zei of deed (of net niet deed) te moeten opmerken om er iets op te zeggen. Ik (en hij ook) zijn best wel fier op wat we met jouw hulp hebben bereikt!” – stiefmama

“Ik wilde je bij deze feliciteren en bedanken tegelijk. Jij hebt een uitzonderlijk heldere kijk op de problematiek. Ik sta paf. Bedankt voor deze treffende analyse, nuttige tips en de globaal positieve boodschap dit uitgaat van deze cursus. Ik denk dat alleen een ervaringsdeskundige het zo correct kan formuleren.  Nooit eerder werd ik zo aangesproken, voelde ik me begrepen en gesteund. Ik dank je van harte voor het delen van jouw waardevolle inzichten!”

“Deze training was me aangeraden door een psychiater uit mijn familie en dat was alvast een goede referentie. Ik heb deze training aan mijn vriendin en mezelf cadeau gedaan als kerstgeschenk. In het begin had ik weerstand me aan de video’s te zetten, want ik had het druk en vond dat het wel liep. Maar mijn partner had veel onrust en dat bezorgde ook mij stress. Ook had ik eerst het gevoel een ‘examen’ te moeten doen en te merken dat duidelijk ging worden dat ik dat of dat ‘niet goed deed’. Gelukkig ebde dat gevoel weg. Het programma heeft veel opgeleverd: een vriendin die haar onrust een plek kon geven en daardoor nog steeds samen op weg wil. Ook vele toffe en open gesprekken. Zaken waarover we nooit zouden gepraat hebben of “onderhandeld” die nu op tafel kwamen en maar goed ook. Handvaten, zoals praten met kinderen, die ik zeker nog veel zal hanteren. Een meer heldere en eerlijkere kijk op ons samengesteld gezin, zonder toch aan de aanvankelijke liefde en warmte afbreuk te doen. Ik beveel deze training aan vele mensen aan!” – papa en stiefpapa

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …” – stiefmama

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.” – papa en stiefpapa

“Ik heb de afgelopen 2 maanden je online cursus met veel plezier gevolgd. Veel confronterende vragen en inzichten helpen om ons “samengesteld gezin” goed te laten functioneren. Ik heb een relatie gekregen met een veel jongere vrouw (23 jaar verschil) met een kind van 10 jaar. Voor het einde van het jaar zullen wij in een nieuwe woning gaan samenwonen. Vooraf hadden we daar veel vraagtekens bij maar geleidelijk en via veel gesprekken gaan we nu de goede kant op. Nu hebben we wederzijds het vertrouwen dat het goed gaat lopen en dat we de dingen die we tegen gaan komen samen op kunnen lossen. Mijn waardering voor de duidelijke video’s. Ik heb er veel van opgestoken.” – stiefpapa

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.” – papa en stiefpapa

Sinds we bezig zijn met jouw basistraining voel ik mij veel beter, bedankt daarvoor!” – vrouw

“Ik ben zelf psychotherapeut en heb desondanks heel veel geleerd uit deze training. Niet alleen is mijn situatie veel duidelijker geworden, de winst zit vooral denk ik in dat ik nu meer kan aanvaarden hoe het is. Ik werd me ervan bewust hoe ik alles probeerde controleren en het goed wilde doen. Mijn lat lag heel hoog. Door deze training kan ik meer ontspannen. Tegelijk zie ik ook waar ik meer actief kan ingrijpen. Dankjewel.”

Meld je aan en ga meteen aan de slag

399,00 incl. btw

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest