stuur je samengesteld gezin aan als een team.

Leer beter praten met je partner en pak je rol op naar de kinderen

Rustig en ontspannen problemen oplossen met je partner.

Vol vertrouwen. Op je gemak. Verbonden. Vol liefde.

 

Dat is hoe praten met je partner over de relaties en het reilen en zeilen in je samengesteld gezin kan voelen. 

Je durft aangeven waar jij mee zit en je kan hier met je partner een diepgaand en rustig gesprek over hebben. Je voelt je gehoord en geliefd. Je luistert en leert elkaar kennen als nooit tevoren. Je lichaam ontspant en vult zich vol vertrouwen. Jullie vinden de moed te doen wat nodig is.

Problemen worden aangepakt.

 

 

 

Van monoloog en emotioneel drama…

Herken je dit?

De pijnpunten stapelen zich op als het over de relaties in je samengesteld gezin gaat. Over wie er bij hoort, over opvoeden, over verschillen, hoe je het aanpakt enz.

Hierover praten lost niks op of maakt het erger. Je vermijdt onderwerpen. Op den duur slaan kleine dingen je volledig uit het lood.

Je weet geen invulling te geven aan je rol als plusouder. Je voelt je onzeker of buitengesloten. Je zit tussen twee vuren als ouder: de kind of ex aan de ene kant en je huidige partner aan de andere kant. Het lijkt wel alsof je nooit goed kan doen.

Je partner ziet je inzet niet. Hij of zij kan niet horen wat jij echt nodig hebt. Of zegt dat er geen oplossingen zijn. Einde discussie.

Je houdt enorm van je partner, maar de emotionele stress verleid je tot het uiten van kritiek of dreigementen. Of je sluit je partner buiten en probeert tot bedaren te brengen. Frustraties groeien.

 

 

 

… naar rust, dialoog en oplossingen

Je vindt de moed om samen gesprekken te voeren en weet hoe je anders met emoties om kan. Je kan rustig spreken en luisteren.

De balans in je relatie wordt evenwichtiger. Er is niet één iemand die de agenda bepaalt en de ander het zwijgen oplegt. Ieders perspectief komt aan bod. Jullie band wordt sterker en intenser dan ooit.

Je hoeft niet langer op alle slakken zout te leggen. Sommige dingen kan je gewoon laten passeren. Je weet wie je bent voor elkaar en wat je aan elkaar hebt. Andere kleine, maar belangrijke dingen negeer je niet langer. Je weet ze aan te pakken.

Je kan afstemmen op de kinderen en op wat zij nodig hebben. Niet dat zij voortdurend met fluwelen handschoenen moeten benaderd worden. Je hebt voldoende vertrouwen om met hen het conflictpunten te bespreken en ook naar hun standpunt te luisteren. Zij ervaren veiligheid en kunnen zakken.

Er ontstaat wederzijds begrip. En oplossingen. Voor de terugkerende problemen.

Concrete gesprekstechnieken en inzichten

In dit coachingstraject leer ik jou en je partner hoe je samen werkt aan betere relaties in je samengesteld gezin.

Stap voor stap leren jullie de gesprekken voeren die nodig zijn om jullie gezin te managen en samen problemen aan te pakken.

Ik laat je zien welke rol je hebt in je samengesteld gezin en hoe jij die heel concreet kan invullen. In respect voor wat kinderen in hun ontwikkeling, na de (conflictueuze) scheiding en in een nieuw gezin nodig hebben om te gedijen.

Ik begeleid jullie doorheen 5 modules. Daarin leer je samen gesprekstechnieken om spanningen uit te spreken, elkaar te steunen, je rol scherp te krijgen en problemen op te lossen.

 

De modules op een rijtje

1. Stop elkaar tegen te werken

Deze eerste module gaat over hoe jullie nu gesprekken voeren. Je stapt uit de vicieuze cirkel van aanvallen, vermijden, verdedigen, bekritiseren enz. Je ervaart hoe je partner niet je vijand is maar je maatje en wat jij kan doen om die negatieve spiraal te stoppen.

2. Verhoog het soulmategehalte

Jezelf gezien, geliefd en begrepen voelen als het over gevoelige onderwerpen gaat zorgt ervoor dat je kan ontspannen en rust vindt. In deze module help ik jullie elkaar zien en steunen om tot een positieve spiraal te komen. Er komt een veilige bedding waar geen onderwerp meer taboe is.

3. Help elkaar je rol opnemen

Een ouder is geen plusouder en een plusouder is geen ouder. Jullie leren wat je rollen zijn en hoe je elkaar kan helpen die op te pakken. Je bespreekt concreet hoe je het gaat aanpakken en wat je van elkaar verwacht. Je leert ook hoe je vanuit jouw positie met de kinderen kan communiceren.

4. Manage verschillen en conflicten

Verschillen zullen er altijd zijn. In geen enkele relatie is het mogelijk om het volledig eens te zijn met elkaar en in een samengestelde relatie al helemaal niet. Maar dat is niet erg. In dit gesprek leren jullie de kunst van het omgaan met verschillen. In hoe je toch knopen doorhakt of tot oplossingen en afspraken komt, ondanks die verschillen.

5. Lang leve de liefde!

Vergeet vooral niet dat jullie in dit avontuur beland zijn omdat je voor elkaar gekozen hebt! Om ervoor te zorgen dat je niet verzandt in het praktische management van alle dag, help ik jullie je relatie gezond houden. Niet terug die broer/zus relatie zoals in je vorige relatie. Veilige gesprekken over dates samen, erotiek en fun. Leven in huis! 

Praktisch?

Jullie plannen samen met mij een verkennend gesprek in. Hierin gaan we dieper in op jullie gezinssituatie en de gevoeligheden. We bepalen welke modules de grootste klemtoon zullen krijgen. 

Wanneer je na dit gesprek intekent op dit traject, ontvang je meteen toegang tot de eerste module in de online leeromgeving.

Het traject loopt als volgt: je bekijkt vooraf thuis een module, doet de oefeningen die daarbij horen en komt daarna op coachingsgespek. Daarin zet ik samen met jullie de puntjes op de i, help ik jullie gesprek te verdiepen en stuur ik bij waar je vastloopt.

De gesprekken kunnen online doorgaan of live in mijn praktijk, wat het makkelijkst is. Standaard zitten er 7 coachinggesprekken van 75 minuten in dit traject. (Soms wordt in het verkennend gesprek afgesproken meer of minder sessies te doen.)

Het tempo waarmee we aan de slag gaan bepalen we in overleg.

In elk geval heb je 2 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Die bestaat uit video’s, voorbeelden en stappenplannen voor de gesprekken. Je bekijkt en beluistert alles waar en wanneer je wil, en zo vaak je wil. 

De prijs hiervoor voor het geheel (7 gesprekken en toegang tot alle modules in de online academie) bedraagt 999 euro.

Je meldt je aan voor deze begeleiding door een verkennend gesprek bij me in te boeken.

Meld je hier aan voor het verkennend gesprek

Tijdens het verkennend gesprek gaan we dieper in op je situatie en bespreken we wat het belangrijkste is voor jullie.

Heb je een vraag over deze begeleiding?

Neem dan even contact met me op.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest