Foto

Mijn passie is het ophelderen van relaties.

Wat dat betreft is het samengesteld gezin dus een ware speeltuin voor mij.

Mijn naam is Cindy Schepers. Ik werk als relatietherapeute online en in mijn praktijk in Bierbeek met stiefouders en koppels die willen groeien naar een beter samengesteld gezin. Verder ben ik actief als blogger, schrijfster, spreker en trainer in opleidingen voor therapeuten en hulpverleners in allerlei organisaties. Daarnaast ben ik moeder van twee toffe kinderen en twee oudere stiefdochters. Ik ben gehuwd met Peter.

 

Een grote drijfveer in mijn leven is mijn geloof in menselijke ontwikkeling en groei, met name groei die in gang gezet wordt door de relaties met de mensen rondom ons. Fijne en verbonden relaties, maar tegelijk ook moeilijke en confronterende relaties. Dan wordt het spannend en dan hebben we de kans om pas echt in beweging te komen. Zo kunnen we als het ware een steeds betere versie van onszelf worden.

 

Als er een plek is waar moeilijke en confronterende relaties vrij spel hebben, dan is dat wel het nieuw samengestelde gezin.

 

Dat ondervind ik ook in mijn eigen leven. Toen ik zelf stiefouder werd dacht ik dat mijn achtergrond als psychotherapeute voldoende zou zijn om ons gezin te doen slagen. Niets bleek minder waar. Sommige frustraties en vervelende gevoelens die ik had, kwamen tussen mij en mijn partner te staan. En hoe moeilijk kan het leven zijn als je soms de indruk hebt dat je niet zo geliefd bent door sommige van je huisgenoten of hun entourage? Vooral als je een pleaser bent zoals ik… Een pittige groeimotor, daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken.

Meer info over mijn verhaal leer je in mijn gratis videoreeks voor stiefouders en co.  Ook op mijn facebookpagina deel ik wel eens iets over mezelf, bijvoorbeeld in deze post.

 

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in de psychologie en de therapeutische begeleiding van stiefouders, gescheiden ouders en koppels die in een nieuw samengesteld gezin wonen. Ik help deze ouders en stiefouders in hoe ze hun volgende groeistap kunnen nemen naar zichzelf in verbinding met elkaar, zodat ze steeds beter hun eigen plek kunnen innemen in hun gezin. En zodat ook hun kinderen dat kunnen.

 

In mijn begeleiding staan centraal: bewustzijn, verbinding, jezelf mogen zijn, kwetsbaarheid, verantwoordelijkheid nemen, emoties, het grotere plaatje én het concrete.

 

Ik ben opgeleid als integratief therapeute (Interactionele Vormgeving), voice dialogue facilitotor, EFT-relatietherapeute, integratieve relatietherapie. Ik ben thuis in systeemopstellingen, geweldloze communicatie, focusing, rouwbegeleiding, droomanalyse en existentiële therapie. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als psychotherapeute en relatietherapeute.

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVTIV. Ik hanteer de gedragscode zoals vastgesteld door de VVTIV. Ik volg regelmatig intervisie en supervisie en zoek steeds verder naar mezelf in de ontmoetingen met mensen, ervaringen in mijn leven, eigen therapie en bijscholingen.

 

Ik ben geen psychologe van basisopleiding en dat betekent dat mijn begeleiding niet terugbetaald wordt.

 

De relatie met mijn cliënten zie ik als een samenwerkingsrelatie. Voor mij is het belangrijk dat het klikt en dat de cliënt kan zien wie ik ben; want ook ik ben een mens en niks menselijks is mij vreemd. In elke sessie tracht ik mij zo open mogelijk op te stellen voor wie ik ben, voor wie jij als cliënt bent en voor hoe het is om samen aanwezig te zijn.

 

 

Contacteer me met je vraag per mail of via het contactformulier.