orde in chaos.

leer samen met je partner hoe je elk een andere positie kan innemen zodat er meer rust komt in de relaties

Hoe kunnen jullie het anders aanpakken in je samengesteld gezin?

Je wil echt iets van je relatie maken… maar hoe doe je dat als er al één of meer kinderen zijn?

Samen met je partner kijken we naar de posities die jullie elk innemen in dit gezin. Zijn die passend? Wat kan beter? Dit programma is een combinatie van het online basisprogramma en persoonlijk advies. Het is geschikt voor koppels die last hebben van de onderhuidse concurrentiestrijd met de kinderen, ‘bemoeienissen’ van een ex-partner en de vele verschillen die opduiken in hun samengesteld gezin.

Het is voor mensen die willen leren hoe ze hun rol anders kunnen invullen en die handvatten zoeken om de sfeer in huis om te verbeteren. Zodat er rust komt. Voor jou. Voor je partner. Voor de kinderen.

Herken je dit?

Jullie lijken helemaal niet op geen gezin, eerder twee clubjes zonder samenhang.

Er is spanning tussen plusouder en kinderen. Het loopt stroef.

Er zijn vele verschillen in gewoonten, opvoestijlen, omgang, regelingen enz. Over tafelmanieren, opruimen, elkaar groeten, over geld, beleefdheid enz. Dit leidt tot terugkerende ergernissen en frustratie. 

(Eén van) de kinderen staat niet open voor het nieuwe gezin, of zit niet goed in zijn vel over de situatie. Je maakt je hier zorgen om of voelt je wanhopig.

Je weet niet wat je rol is als plusouder of wat je kan doen als ouder. Je twijfelt over je rol, over wat je kan doen om goed te doen. Je hebt veel stress als ouder (je kan het niet oplossen), je voelt je buitengesloten als nieuwe partner (jouw perspectief wordt niet mee in rekening gebracht).

Er is veel te doen rond de inmenging van de vorige partner.

Jullie groeien niet naar elkaar toe, maar eerder van elkaar weg. Er zijn negatieve vicieuze cirkels en de sfeer is gespannen negatief of gemaakt positief.

Stap voor stap de relaties (opnieuw) vormgeven

In deze begeleiding leer je hoe een samengesteld gezin werkt en krijg je advies over hoe je met elkaar kan omgaan. Het helpt je niet om een traditioneel gezin van jullie te maken, want dat zijn jullie niet.

Het is gewoon anders!

En dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Want het heeft dan wel een andere vorm dan het klassieke gezin, maar het gaat nog steeds om de liefde, om hoe ieder zich gezien en gehoord kan voelen, thuis kan komen.

Dat kan écht!

Je leert hoe je de valkuilen vermijdt waar vele mensen (goed bedoeld) intrappen. De belangrijkste spelregels, do’s en don’ts komen aan bod. Inspiratie om het (geheel) anders aan te pakken. Ook tips, suggesties en oefeningen rond andere communicatie.

Deze begeleiding is een combinatie van het online basisprogramma dat je thuis op eigen ritme volgt én gesprekken samen met mij en je partner waarin we dieper ingaan op jullie situatie en hoe jullie de spelregels kunnen toepassen. Je krijgt advies op maat.

Als je dat wenst kan je daarnaast ook nog deelnemen aan drie online vragensessies, verspreid over het jaar. Hier kan je situaties voorleggen en vragen stellen. Je hoort ook de vragen van de andere deelnemers aan dit traject.

 

Het doel? 

Een helder zicht op hoe je het contact met elkaar verbetert. Op hoe je spanningen ombuigt tot wederzijds begrip. Zodat er rust komt, meer harmonie en respect.

Vooral: zodat het gevoel hebt dat je partij moet kiezen verdwijnt (OF kiezen voor mezelf OF voor de lieve vrede, OF kiezen voor mijn partner OF voor mijn kinderen). 

De rust en het begrip zullen maken dat er draagvlak komt om verder samen af te stemmen, problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan.

Is dit iets voor jullie?

Dit programma past bij jou als je een stiefouder of gescheiden ouder bent en:

  • als je bereid bent voor je gezin/relatie te gaan, ook al loopt het nu moeilijk
  • als jullie al een hele tijd hebben geprobeerd, maar het echt niet goed loopt
  • als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.

Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn, of er nog contact is met hen is van ondergeschikt belang. 

Sleutelen aan je gezin doe je niet alleen, maar mét je partner.

(Voor individuele begeleiding als plusouder, klik hier >>)

Letterlijk honderden ouders, stiefouders en koppels gingen je voor!

Sommige mensen vertelden me dat ze het heel spannend vonden om zich in het samengesteld gezin te verdiepen. Dat snap ik goed, er staat veel op het spel! Deze training is heel laagdrempelig en heeft een positieve insteek, het helpt je ook als je helemaal vastzit of al lange tijd in rondjes hebt zitten draaien.

Wat vonden andere (plus)ouders van dit programma?

“Deze training was belangrijk voor mij omdat ik het heel erg vond van mezelf dat ik niet goed om kon met de nieuwe situatie. Ik wilde dit toch?! Waarom was ik dan zo gespannen en emotioneel? Mijn partner stond er ook maar een beetje op te kijken. Als we deze training niet hadden gevolgd dan hadden we elkaar even goed kunnen kwijtraken. In de loop van de training voelde ik vooral opluchting. Het is normaal dat de doorstart van het samengesteld gezin stresserend is. Ik ben er nu veel geruster in dat alles goed komt. Het is simpelweg een zaak van ons twee geworden, en we hebben er nu de taal en tools voor. We kunnen gemakkelijker elkaars perspectief inschatten. Ik heb bij het bekijken van een module ergens halverwege letterlijke gezegd aan hem ‘ik smul hiervan’  Het betekende voor mij steun, verheldering, hulp en perspectief. Ik zou het zeker en vast sterk aanraden aan iedereen met een samengesteld gezin, met of zonder problemen. De online training is laagdrempelig, doordat je niet meteen met een therapeut ‘geconfronteerd’ wordt. Het is betaalbaar en je kan het op eigen ritme volgen. Er zit ook veel in waar iedereen wat aan kan hebben.” – een mama en stiefmama

“Deze training was me aangeraden door een psychiater uit mijn familie en dat was alvast een goede referentie. Ik heb deze training aan mijn vriendin en mezelf cadeau gedaan als kerstgeschenk. In het begin had ik weerstand me aan de video’s te zetten, want ik had het druk en vond dat het wel liep. Maar mijn partner had veel onrust en dat bezorgde ook mij stress. Ook had ik eerst het gevoel een ‘examen’ te moeten doen en te merken dat duidelijk ging worden dat ik dat of dat ‘niet goed deed’. Gelukkig ebde dat gevoel weg. Het programma heeft veel opgeleverd: een vriendin die haar onrust een plek kon geven en daardoor nog steeds samen op weg wil. Ook vele toffe en open gesprekken. Zaken waarover we nooit zouden gepraat hebben of “onderhandeld” die nu op tafel kwamen en maar goed ook. Handvaten, zoals praten met kinderen, die ik zeker nog veel zal hanteren. Een meer heldere en eerlijkere kijk op ons samengesteld gezin, zonder toch aan de aanvankelijke liefde en warmte afbreuk te doen. Ik beveel deze training aan vele mensen aan!” – papa en stiefpapa

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.” – stiefpapa

“Wij hebben jouw programma besteld omdat het niet goed ging binnen ons samengestelde gezin. Ik heb drie kinderen ( 19, 17 en 14) en mijn partner heeft twee zonen van in de 30. Mijn middelste zoon wou niet meer bij ons wonen, omdat er voorvallen waren tussen hem en mijn partner. Ik zat er tussen en heb veel strijd gehad met mijn partner. En ik stond bol van de stress en mijn partner ook. Dit basisprogramma was heel verhelderend voor ons. De stress tussen mij en mijn partner is weg, we kunnen praten. Mijn zoon wil nog steeds niet praten met mijn partner, maar we laten het nu zo. Ik hou contact met hem op een andere manier. Dat geeft veel rust.” – mama en stiefmama

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …” – stiefmama

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.” – papa en stiefpapa

“Ik heb de afgelopen 2 maanden je online cursus met veel plezier gevolgd. Veel confronterende vragen en inzichten helpen om ons “samengesteld gezin” goed te laten functioneren. Ik heb een relatie gekregen met een veel jongere vrouw (23 jaar verschil) met een kind van 10 jaar. Voor het einde van het jaar zullen wij in een nieuwe woning gaan samenwonen. Vooraf hadden we daar veel vraagtekens bij maar geleidelijk en via veel gesprekken gaan we nu de goede kant op. Nu hebben we wederzijds het vertrouwen dat het goed gaat lopen en dat we de dingen die we tegen gaan komen samen op kunnen lossen. Mijn waardering voor de duidelijke video’s. Ik heb er veel van opgestoken.” – stiefpapa

“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.” – stiefmama

"Ik wilde je bij deze feliciteren en bedanken tegelijk. Jij hebt een uitzonderlijk heldere kijk op de problematiek. Ik sta paf. Bedankt voor deze treffende analyse, nuttige tips en de globaal positieve boodschap dit uitgaat van deze cursus. Ik denk dat alleen een ervaringsdeskundige het zo correct kan formuleren.  Nooit eerder werd ik zo aangesproken, voelde ik me begrepen en gesteund. Ik dank je van harte voor het delen van jouw waardevolle inzichten!"

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.” – papa en stiefpapa

Sinds we bezig zijn met jouw basistraining voel ik mij veel beter, bedankt daarvoor!” – vrouw

"Ik ben zelf psychotherapeut en heb desondanks heel veel geleerd uit deze training. Niet alleen is mijn situatie veel duidelijker geworden, de winst zit vooral denk ik in dat ik nu meer kan aanvaarden hoe het is. Ik werd me ervan bewust hoe ik alles probeerde controleren en het goed wilde doen. Mijn lat lag heel hoog. Door deze training kan ik meer ontspannen. Tegelijk zie ik ook waar ik meer actief kan ingrijpen. Dankjewel."

Meld je hier aan en ga meteen aan de slag

Schrijf in via de knop hieronder. Je krijgt onmiddellijk toegang tot het online programma. Gedurende twee jaar kan je alles herbekijken, zo vaak je wil.

Je ontvangt ook meteen de link naar mijn agenda om de eerste afspraak in te plannen. 

In totaal hebben we 3 afspraken samen (online of in mijn praktijk) van telkens 75 minuten .

Indien je dat wil kan je deelnemen aan 3 online vragensessies (samen met de andere deelnemers).

 

 

De prijs voor dit geheel: 

499,00 incl. btw

Twijfel je?

Weet je niet zeker of dit programma is wat je zoekt? Boek dan eerst een verkennend gesprek met me in. We gaan dan samen dieper in op je situatie en op wat nodig is.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest