rust in je samengesteld gezin!

online traject voor (plus)ouders op zoek naar meer rust, verbinding en harmonie

start 30 september 2024

Je wil echt iets van je relatie maken…

 

… maar hoe doe je dat als er al één of meer kinderen zijn?! 

 

Dit programma helpt jou als (plus)ouder om je draai te vinden in je samengesteld gezin

en bij te dragen aan een plek die rust brengt voor ieder van jullie.

 

Het helpt om verbindingen te smeden, uit de valkuilen te klauteren

en verschillen met een gerust hart te overbruggen…

 

… zodat de relatie met je geliefde partner op een vervullende manier kan blijven bestaan

én er een veilige plek is voor de kinderen!

 

 (…óók als kinderen niet enthousiast zijn of wanneer de spanning nu van de muren druipt 🙁 )

 

 

 

Deze online training is je kompas als ouder en/of plusouder.

Je leert hoe jij je rol anders invult en krijgt concrete handvatten om anders met verschillen om te gaan, beter te communiceren en de sfeer in huis op te klaren.

Zodat er rust komt.

Voor jou. Voor je partner. Voor de kinderen.

Of je nu samenwoont of niet, of er één kind is of wel tien…

 

…het is best pittig als er kinderen zijn uit eerdere relaties.

 

 

Voor je het weet loopt het stroef, twijfel je over de kleinste dingen en groeit er ergernis over elkaar.

Ook al doe je je best, is er veel liefde en heb je de beste intenties 🙁

Waar blijft die harmonie?!!!

Herken je iets van het onderstaande?

Er zijn verschillen

→ In gewoonten, opvoedstijl, omgang, grenzen, regelingen.

→ Over tafelmanieren, opruimen, respect, beleefdhied, wie met wie rekening moet houden, invloed van de ouder in het andere huis… 

Erg energieslopend en frustrerend allemaal… Je vraagt je af of het leven zo moeilijk blijft en of je ooit normaal kan doen.

Er is spanning

→ Als ouder lijk je constant uitgedaagd om partij te trekken. Accepteert je partner je kinderen wel? Komt er ooit echt harmonie? Wat als je kinderen niet willen komen? Je lijkt niet bij machte ‘het’ op te lossen.

Als plusouder wik en weeg je je woorden. Je voelt je buitengesloten en niet helemaal gezien. Jij en je partner ervaren de omgang met de kinderen anders. Misschien loopt het wel stroef tussen jou en zijn/haar kinderen?

Heb je beiden kinderen, dan merk je dat er vaak een weegschaal boven gehaald wordt en je met elkaar zit te vergelijken. Hoe het eraan toe gaat voelt lang niet altijd rechtvaardig.

Je weet niet wat doen

→ Je weet niet wat je rol is als plusouder of wat je kan doen als ouder. Je wil goed doen voor de kinderen én je relatie, maar zit in een soort spagaat en twijfelmodus.

→ Of misschien heb je elkaars kinderen nog niet ontmoet of loopt het nu prima. Maar ben je onzeker. Weet je niet wat op je af zal komen of hoe je het moet aanpakken.

Dit weerhoudt je om stappen te zetten.

→ Of misschien herken je wel niets van dat alles. Maar wil je gewoon je best doen en leren hoe het werkt als er al kinderen zijn uit een eerdere relatie.

?

Stap voor stap relaties verbeteren

Om meteen alle verwarring uit de wereld te scheppen: dit traject helpt je NIET om een traditioneel gezin van jullie situatie te maken…

Want: dat zijn jullie niet.

Je maakt deel uit van een samengesteld gezin en dat is anders. 

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Want het heeft dan wel een andere vorm dan het klassieke gezin, maar het gaat nog steeds om de liefde, om hoe ieder zich gezien en gehoord kan voelen, thuis kan komen.

Dat kan echt!

 

Waarover gaat dit online traject?

Je leert hoe een samengesteld gezin werkt, wat de valkuilen zijn (waardoor velen de handdoek in de ring gooien) en hoe je wél duurzaam aanpakt zodat je samen door één deur kan.

Nee, ik ga je niet vertellen hoe je je anders kasten kan inrichten, regelingen moet opstellen of de kamers beter verdeelt 😉

Ik ga je wél leren hoe de relaties in elkaar zitten en hoe je met verschillen en gevoeligheden omgaat.

Met kinderen die niet van jou en je partner samen zijn.  Met meer van de ene kunnen verdragen dan van de andere…

Je geef een andere invulling aan je rol en bouwt zo aan een stevig fundament.

(heel grote kans nl. dat je foute verwachtingen hebt van wat een plusouder is én wat daarbij de taak van de ouder is)

Zo leer je jezelf en elkaar beter begrijpen. Respect en vertrouwen groeien..

Je spreekt met minder stress of schuldgevoel je zorgen en noden uit.

Je bent op je gemak, ook als het over spannende topics gaat, zoals de kinderen, de andere ouder (ex) of elkaars opvoedstijl.

Er komt meer afstemming op de kinderen, die zich vaak ook gekneld voelen bij hoe het loopt.

Je neemt de leiding over je gezin, ZONDER dat je partnerrelatie daarop moet inboeten.

Andere oplossingen worden mogelijk!

Hierdoor verdwijnt het gevoel dat je partij moet kiezen… 

(OF kiezen voor mezelf OF voor de lieve vrede, OF kiezen voor mijn partner OF voor mijn kinderen).

… en vinden de verschillende relaties hun plek, met en naast elkaar.

Dit geeft een diep gevoel van hoop, voldoening, rust en betekenis

én leidt tot meer ontspanning, plezier en lichtheid.

?

Waaruit bestaat dit traject?

Het online programma

Online programma met video’s, voorbeelden en overzichten helpen je aan meer inzicht en geven tools tot betere communicatie en verbinding. Je volgt dit op eigen tempo (twee jaar toegang).

Een greep uit enkele topics: wat mag je nu eigenlijk verwachten? hoe evolueert zo een samengesteld gezin? wat is jouw rol? wat is die van je partner? hoe verhoud je je tot de ex? wat met hevige emoties?  hoe stem je verschillen af? hoe komt er een eigen gezinscultuur? hoe communiceer je best? hoe praat je met kinderen? met kinderen in de knel? met kinderen die niet willen komen? beter samenwonen of terug latten? een kindje samen?  enz. 

w

Online masterclasses

Daarnaast kan je gedurende twee jaar deelnemen aan verschillende masterclasses waarin specifieke thema’s helemaal uitgediept worden. Je kan me vragen stellen en suggesties doen over onderwerpen waarover je vragen hebt. Jaarlijks worden 4 masterclasses georganiseerd. Je neemt life deel of kijkt achteraf terug (of allebei!). Doorgaans geef ik zelf de sessies. Voor sommige specifieke topics nodig ik een expert uit.

t

Vragensessies en online coaching in groep

Online vraag- en antwoordsessies! Hier ben ik persoonlijk grote fan van, want in theorie klinkt het allemaal makkelijk en duidelijk, maar ga er maar eens aanstaan als je huisgenoten anders reageren dan jij wil of je niet helder ziet wat er nu eigenlijk speelt. Je bent niet de enige! In de online vragensessies stel je mij je vragen en leer je van anderen. Je kiest zelf of je heel actief deelneemt of eerder achteruit leunt en passief inspiratie opdoet van de cases van de andere (plus)ouders. Ik beantwoord je vragen en coach je doorheen de moeilijke stukken. Gedurende twee jaar kan je deelnemen aan alle sessies. Er worden er jaarlijks 4 georganiseerd.

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching is ook voorzien in dit traject. Je hebt recht op 2 gesprekken met mij (2 x 75 minuten) in de loop van dit traject. Alleen of met je partner op te nemen. Je bepaalt zelf of je deze gesprekken aan het begin, in het midden of eerder op het einde opneemt. We kijken samen naar jouw situatie en je vragen. Ik begeleid jou/jullie daarin. De gesprekken kunnen online doorgaan, of in mijn praktijk in Bierbeek (dit kan je per gesprek kiezen).

Eind september ’24

start een nieuwe reeks

Van harte welkom om mee aan te sluiten als jij werk wil maken van meer rust, harmonie en ontspanning in de relaties in je gezin!

De prijs voor het traject met 2 jaar toegang tot al het materiaal,2 coachingsessies en deelname aan online masterclasses en vragensessies (incl. opnames) bedraagt 797 euro incl btw.

Doet je partner mee? Dan hoef je geen twee keer te betalen. (Je partner gerust alleen starten en eventueel je partner later laten aansluiten als je dat wil.)

Doe jij ook mee?

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je meteen aan.

Is dit programma wat jij zoekt?

Dit programma past bij jou als je je in het bovenstaande herkent en als:

– als je bereid bent voor je gezin/relatie te gaan, ook al loopt het nu voor geen meter

– als jullie al een hele tijd hebben geprobeerd, maar het echt niet goed loopt (of: als het eerst heel goed liep, maar sinds een tijd alleen maar bergaf gaat)

– als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.

– als je het moeilijk vindt om te accepteren dat een samengesteld gezin anders is en dat een plusouder geen ouder is, maar dat je er wel voor open staat om dit te leren

Dit programma is NIET geschikt als:

– als je het beeld van een traditioneel voor ogen blijft houden of een strak plaatje hebt van hoe jij wil dat je met elkaar omgaat in de toekomst (zoals: tegen volgende zomer moeten we met zijn allen op vakantie kunnen en tegen dan moet iedereen met de glimlach op de foto staan)

– als je niet kan accepteren dat je een samengesteld gezin hebt en niet bereid bent daar verandering in te brengen (als je in jezelf de mogelijkheid wil onderzoeken of je dit kan, ben je van harte uitgenodigd om mee te doen)

– als je ernstige relatieproblemen hebt met je partner.

 

Ook belangrijk

R

Hoeveel kinderen er zijn, of jullie samenwonen of niet, of er een relatiebreuk of overlijden vooraf ging aan deze relatie, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn, of er nog contact is met hen is van ondergeschikt belang.

R

Je volgt dit programma met of zonder partner. De opdrachten zijn zo ontworpen dat je op alleen op jezelf aan de slag kan. Je vindt heel wat communicatietips om zelf toe te passen. 

Wil je partner (later) aansluiten, dan vind je ook heel wat inspiratie om de tips en adviezen samen aan te pakken.

Meld je hier aan om mee te doen:

Wie is Cindy?

 

 Afgelopen vijftien jaar heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van (plus)ouders en koppels met een nieuw gezin.

Mijn eigen ervaring als stiefmama komt me daarbij goed van pas! Ik weet donders goed hoe uitdagend het kan zijn als je het goed bedoeld, keihard je best doet en het niet loopt zoals je zou willen. Dat je op den duur stress en spanning krijgt van de kleine dingetjes en zo in vicieuze cirkels beland.

Meer dan 1.000 (plus)ouders en koppels gaven me hun vertrouwen. Dat neem ik nooit vanzelfsprekend. In mijn begeleiding probeer ik me vooral als gelijkwaardig op te stellen en probeer ik vooral te focussen op hoe er gevochten wordt voor de liefde. Ik hou ervan om helderheid te brengen in complexe vraagstukken en mensen warm te maken over hun eigen schaduw heen te springen.

|

Heel wat (plus)ouders gingen je voor in vorige programma's. Dit is hoe ze dat ervaren hebben:

“Wij hebben jouw programma besteld omdat het niet goed ging binnen ons samengestelde gezin. Ik heb drie kinderen ( 19, 17 en 14) en mijn partner heeft twee zonen van in de 30. Mijn middelste zoon wou niet meer bij ons wonen, omdat er voorvallen waren tussen hem en mijn partner. Ik zat er tussen en heb veel strijd gehad met mijn partner. En ik stond bol van de stress en mijn partner ook. Dit programma was heel verhelderend voor ons! De stress tussen mij en mijn partner is weg, we kunnen praten. Mijn zoon wil nog steeds niet praten met mijn partner, maar we laten het nu zo. Ik hou contact met hem op een andere manier. Dat geeft veel rust.” – mama en stiefmama

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.” – papa en stiefpapa

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …” – stiefmama

“Ik heb de afgelopen maanden je online traject met veel plezier gevolgd. Veel confronterende vragen en inzichten helpen om ons “samengesteld gezin” goed te laten functioneren. Ik heb een relatie gekregen met een veel jongere vrouw (23 jaar verschil) met een kind van 10 jaar. Voor het einde van het jaar zullen wij in een nieuwe woning gaan samenwonen. Vooraf hadden we daar veel vraagtekens bij maar geleidelijk en via veel gesprekken gaan we nu de goede kant op. Nu hebben we wederzijds het vertrouwen dat het goed gaat lopen en dat we de dingen die we tegen gaan komen samen op kunnen lossen. Mijn waardering voor de duidelijke video’s en aangename online calls. Ik heb er veel van opgestoken.” – stiefpapa

“Cindy, ik vind jouw inzichten en aanpak echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na de groepssessie nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Eerder had ik al hulp gezocht voor mijn rol als plusouder, maar wat jij te bieden hebt is veel omvattender en superconcreet! Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.” – stiefmama

“Cindy, ik wilde je bij deze feliciteren en bedanken tegelijk. Jij hebt een uitzonderlijk heldere kijk op de problematiek. Ik sta paf. Bedankt voor deze treffende analyse, nuttige tips en de globaal positieve boodschap dit uitgaat van deze cursus. Ik denk dat alleen een ervaringsdeskundige het zo correct kan formuleren.  Nooit eerder werd ik zo aangesproken, voelde ik me begrepen en gesteund. Ik dank je van harte voor het delen van jouw waardevolle inzichten!”

“Ik ben zelf psychotherapeut en heb desondanks heel veel geleerd uit deze training. Niet alleen is mijn situatie veel duidelijker geworden, de winst zit vooral denk ik in dat ik nu meer kan aanvaarden hoe het is. Ik werd me ervan bewust hoe ik alles probeerde controleren en het goed wilde doen. Mijn lat lag heel hoog. Door deze training kan ik meer ontspannen. Tegelijk zie ik ook waar ik meer actief kan ingrijpen. Dankjewel. Het deed me wel deugd dat er nog meer ouders waren die hun partner niet meekrijgen moet ik eerlijk zeggen !”

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.” – papa en stiefpapa

“Dit traject geeft ons een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren. Wij waren misschien niet de actiefste bij de groepssessies, maar ik wil wel laten weten dat ik er veel van gehad heb. De verhalen van de anderen geven veel herkenbaarheid.” – stiefpapa

“Deze training was belangrijk voor mij omdat ik het heel erg vond van mezelf dat ik niet goed om kon met de nieuwe situatie. Ik wilde dit toch?! Waarom was ik dan zo gespannen en emotioneel? Mijn partner stond er ook maar een beetje op te kijken. Als we deze training niet hadden gevolgd dan hadden we elkaar even goed kunnen kwijtraken. In de loop van de training voelde ik vooral opluchting. Het is normaal dat de doorstart van het samengesteld gezin stresserend is. Ik ben er nu veel geruster in dat alles goed komt. Het is simpelweg een zaak van ons twee geworden, en we hebben er nu de taal en tools voor. We kunnen gemakkelijker elkaars perspectief inschatten. Ik heb bij het bekijken van een module ergens halverwege letterlijke gezegd aan hem ‘ik smul hiervan’  Het betekende voor mij steun, verheldering, hulp en perspectief. Ik zou het zeker en vast sterk aanraden aan iedereen met een samengesteld gezin, met of zonder problemen. De online training is laagdrempelig, doordat je niet meteen met een therapeut ‘geconfronteerd’ wordt. Het is betaalbaar en je kan het op eigen ritme volgen. Er zit ook veel in waar iedereen wat aan kan hebben.” – een mama en stiefmama

Doe je mee?

Meld je dan hier aan:

t

Veel gestelde vragen

Waarom moet ik moeite doen, terwijl het niet aan mij ligt?

Ik begrijp je frustratie als de ander (ex, kind, partner, mensen uit de omgeving) niet zijn beste beentje voorzet en zelfs actief tegenwerkt.  Volg dit programma niet om de anderen een plezier te doen, maar volg dit voor jezelf. Als JIJ ergens last van hebt, is het in jouw belang dat er iets verandert. Ga dit traject in met die hulpvraag: wat kan ik doen om de situatie voor mij te verbeteren.

Ik nodig je heel erg uit om je bezig te houden met je eigen circle of influence.

Wat raad je aan: volgen met of zonder partner?

Het programma is zodanig ontworpen dat je dat kan kiezen en kan schakelen indien gewenst.

Vaak zie ik mensen (meestal plusouders :)) alleen starten en er na verloop van tijd hun partner bij betrekken. 

Partners die eerst niet openstonden of ‘niet geloven in online/coaching/psychologische zever waar toch geen oplossing voor is’ (schrappen wat niet past!) merken dat er geen nonsens verteld worden in dit traject, dat ik op geen enkel moment het beschuldigend vingertje bovenhaal, maar juist via inzicht en begrip praktische aanwijzingen geef voor verandering. Hierdoor zie ik partners die eerst niet openstonden vaak toch aansluiten.

Doorloop je het programma alleen, dan krijg je voldoende aangereikt om de situatie anders te leren bekijken en benaderen.

Er is maar één persoon nodig om verandering in gang te zetten.

Ik wil eigenlijk helemaal niet in een samengesteld gezin wonen of met kinderen van een ander te maken hebben.

Dat begrijp ik. Je bent niet alleen. Sterker nog: ik ken niemand die spontaan zegt ‘oh joepie, eindelijk heb ik een samengesteld gezin of ben ik een plusouder. Ik droomde altijd al van deze situatie’.

Het punt is alleen: als er al kinderen zijn uit een eerdere relatie (bij jou en/of je partner) en je wil graag verder met je huidige partner, dan IS de situatie wat het is.

Dat wil niet zeggen dat je per se moet samenwonen, cupcakes moet bakken voor de kinderen van een ander of met tegenzin gaan supporteren aan de zijlijn van de voetbal.

Het wil wél zeggen dat je te accepteren hebt dat je deze situatie te accepteren hebt.

Wil je uitzoeken hoe dat kan, dan ben je van harte welkom om mee te doen.

Blijf je boos op de situatie en weiger je dat, dan is het geen goed idee om mee te doen. Zoek dan individuele begeleiding om hierin helderheid te krijgen en een keuze te maken. (hiervoor kan je niet langer bij mij terecht)

Het contact bij ons loopt zo stroef. Er is helemaal geen sprake van 'plusouderschap'. Moet dat niet eerst verbeteren vooaleer het zin heeft deel te nemen aan dit traject?

Deze vraag betekent voor mij dat je het concept ‘plusouder’ niet goed begrijpt. Een plusouder is in de basis iemand die partner is van iemand die kinderen heeft. Niet meer. Niet minder. Door dat te accepteren ontstaat er ruimte om die rol anders in te vullen. 

Dus: schrijf je vooral in. Er gaat een wereld voor je open.

Bij ons is er helemaal geen sprake van een scheiding, maar was er een overlijden van de vorige ouder.

Van harte welkom.

Wat als de kinderen volwassen zijn en al de deur uit zijn?

In principe maakt de leeftijd van de kinderen niet uit. Toch zal je het meeste baat hebben bij situaties waarbij de kinderen onder de 25 jaar zijn.

Wijn zijn helemaal niet van plan om samen te wonen

Van harte welkom. 90 % van het materiaal is blijft voor jou van toepassing.

Is je vraag nog niet beantwoord?

 

Neem dan contact met me op via het formulier hieronder. Ik help je graag verder. Mocht ik vermoeden dat dit programma niet is wat je zoekt, dan geef ik dat eerlijk aan.

Luister naar mijn podcast:

Harmonie 2.0, voor ouders en plusouders die écht een shift willen maken in hun samengesteld gezin >>

 

Volg mij 

Mijn boek is uit!

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest