wat is mijn rol?
wat is jouw rol?
neem de gepaste positie in van ouder en/of plusouder en zet een stevige basis neer in je samengesteld gezin
Een krachtig fundament neerzetten in je samengesteld gezin
Weten hoe je kan reageren in situaties die je overvallen.
Elkaar als partners ondersteunen in de verschillende rollen.
Beter afstemmen op de kinderen. Hen duidelijkheid en veiligheid bieden.
Jezelf kunnen zijn.
Rust vinden in je samengesteld gezin.
Ruimte creëren om mooie dingen te laten ontstaan.
Dat is wat er ontstaat als jullie de plek innemen die past.
Dat is wat er gebeurt als jij en je partner een stevig fundament weten neer te zetten. Een basis die klopt.
Want een samengesteld gezin heeft een ander fundament dan het traditionele gezin of het eenoudergezin.

Een samengesteld gezin is anders
In de kinderen zijn jij en je partner niet verbonden, hoe jammer dat je dat ook vindt.
De ene is ouder, de andere niet. De ene heeft een bloedband met de kinderen, de andere niet. Hoe lang jullie ook samenzijn, dat zal altijd zo zijn.
Dat heeft als gevolg dat je elk op een andere manier naar de kinderen kijkt. Dat je andere dingen van hen verdraagt. Dat heeft ook als gevolg dat de kinderen jullie op een andere manier bekijken en verdragen. Er spelen andere loyaliteiten en hoogstwaarschijnlijk ook andere ‘hechtingen’.
Er is ook een andere ouder. In een ander huis of overleden. Deze persoon is onlosmakelijk met jullie verbonden en heeft een invloed, of je dat nu wil of niet.
Dat is uitdagend.
Dat vraagt om krachtig jouw plek in te nemen in het geheel.
Want pas als ‘het syteem’ op orde staat, kan er iets duurzaams opgebouwd worden in de ‘stiefrelaties’. Pas als jullie je plek innemen, ben je bestand tegen de pittige schommelingen waar je misschien mee te maken hebt.
Pas dan komt er ruimte om mooie dingen te laten ontstaan.
‘Een krachtig fundament neerzetten’ is een begeleiding voor koppels die écht
een thuis willen maken van hun samengesteld gezin.
Wanneer is dit traject
interessant voor je?
Er zijn regelmatig situaties waar je met je mond vol tanden staat. Je weet niet hoe je best kan reageren. Je weet niet of iets bij je rol hoort: Moet ik tussenkomen als mijn stiefkind brutaal is tegen mijn partner? Moet ik mijn partner deze boodschap zelf laten zeggen aan mijn kind? Mag ik mijn partner hierop aanspreken? Mag ik mijn (plus)kinderen hierop aanspreken? Mag ik tussenkomen als mijn kinderen ruzie hebben met jouw kinderen? Hoe reageer ik als kinderen een onhandige uitspraak van de ex te horen hebben gekregen?
Je wil graag tot harmonie komen, maar stuit op weerstand bij de kinderen.
Je probeert één lijn te trekken in de opvoeding, maar dat lukt niet.
Als ouder ben je regelmatig verscheurd. Je wil goed doen voor iedereen, maar dat lijkt niet te lukken. Je doet je best, maar dat lost niets op. Je verliest jezelf in pogingen tot verzoenen.
Als plusouder voel je je buitengesloten als het over de kinderen gaat. Of je merkt dat je het niet eens met hoe er met hen omgegaan wordt, maar jij wordt niet gehoord.
Jullie hebben eventueel ook samen een kindje en geraken niet uit over hoe je met alle verschillen omgaat.
Je stelt vast dat je een totaal ander beeld had dan hoe het nu is. Je weet niet wat je mag verwachten, wat je te accepteren hebt en wat je kan veranderen.
Je hebt een mening over het gedrag van de ex-partner. Je vindt dat hij of zij er teveel/te weinig is en dat heeft een impact op het funcioneren in je samengesteld gezin.


Een stevig fundament zorgt voor rust.
En voor mogelijkheden.
Deze begeleiding zorgt er niet voor dat jullie kunnen gaan functioneren als een traditioneel gezin. Want dat zijn jullie niet!
Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Want ook al is het anders, het gaat nog steeds over de liefde en in dit traject zoek je manieren om die meer te laten stromen. Ok dat klinkt wollig, maar je begrijpt vast wat ik bedoel 🙂
We kijken hoe jullie je posities kunnen innemen en elkaar daarin kunnen ondersteunen. Zodat je elkaar versterkt. Na afloop van het coachingsprogramma weet je wat bij je rol hoort en bij die van je partner (en dat is mogelijk anders dan wat je nu denkt :). En vooral: hoe je je rol inneemt.
Dat zorgt voor houvast, rust en duidelijkheid.
Je leert de kinderen aan te spreken en benaderen vanuit wat past bij jouw positie. Zodat ook zij kunnen aarden, veilig kunnen opgroeien tot krachtige volwassenen.
Dit programma zorgt voor een stevige basis van waaruit mooie dingen kunnen ontstaan. Een fijn contact met elkaars kinderen bijvoorbeeld. Inspiratie in leven, liefde en opvoeding? Een kleurrijk gezin? Of misschien gewoon respect voor elkaar?
Het gaat er niet om welke rol je krijgt.
Het gaat erom hoe je je rol neemt.
Daarin help ik jullie met dit begeleidingstraject.
Is dit iets voor jullie?
Dit programma past bij jullie als er één of meer kinderen zijn uit een eerdere relatie en
- als je bereid bent voor je gezin/relatie te gaan, ook al loopt het op dit moment moeilijk
- als je bereid bent je verwachtingen in vraag te stellen en open staat voor iets nieuws
Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn, of er nog contact is met hen is van ondergeschikt belang.
Het is zowel voor partners die nog maar net samen zijn en het vanaf het begin goed willen doen, als ook voor koppels die al een (hele) tijd samen zijn en vastgelopen zijn.
Een krachtig fundament neerzetten kan je niet alleen. Dat doe je mét je partner.
“Cindy, ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik we ons hebben ingeschreven voor dit traject. Ik heb gisteren na onze sessie nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Dat werd me wat emotioneel. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen in de keuken. We bedoelen het allebei goed, blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.”

Hoe loopt het praktisch?
Elk koppel is anders. Elke situatie is anders. Daarom voeren we eerst een vrijblijvend verkennend gesprek. Hierin kijken we samen naar jullie relatie en wat er leeft.
De prijs voor dit verkennend gesprek met jullie twee bedraagt 120 euro voor een sessie van 90 minuten. De sessie kan online doorgaan of in mijn praktijk.
Zijn jullie daar beiden mee akkoord, dan gaan we aan de slag. In de basis bestaat dit programma uit drie sessies met mij. Je hebt toegang tot de online leeromgeving waarin je video’s met uitleg en voorbeelden vindt.
De prijs voor dit geheel bedraagt 549 euro.
Een sessie duurt 75 minuten en vindt plaats online of in mijn praktijk. Kom je van ver en wil je toch graag tot bij mij rijden, dan is het mogelijk om de eerste twee gesprekken na elkaar in te plannen.
Hebben jullie last met communicatie of andere issues, dan kan het zijn dat er meer nodig is dan enkel dit traject. Ik streef ernaar om hier aan het einde van het verkennend gesprek duidelijkheid over te geven.
Interesse?
Ik kijk ernaar uit je te spreken!
Vul hieronder de vragenlijst in. Daarna krijg je toegang tot mijn online agenda en kan je het verkennend gesprek inplannen (90 minuten, 120 euro).
Dit is een vrijblijvend gesprek. Je beslist dus pas achteraf of je effectief intekent op het traject.
Zit je nog met vragen die je vooraf wil stellen, neem dan contact met me op.