Foto

Wat cliënten en deelnemers zeggen

Ik werk met koppels die in samengestelde gezinnen wonen of willen wonen, met (stief)ouders die vragen hebben bij hun rol en open staan voor verandering.

 

Hieronder lees je enkele getuigenissen van mensen die je voorgegaan zijn. Het zijn getuigenissen van coachingstrajecten, online programma’s, infosessies en workshops.

 

“Blij om te horen dat relaties kunnen veranderen. Ook na vele jaren. Heb nu inzichten in waar het fout is gelopen en waar we de mosterd moeten halen.”

“Cindy, graag had ik je nog bedankt voor alle hulp die je geboden hebt in ons nieuw samengestelde gezin. Dankzij jouw training heb ik heel wat hindernissen overwonnen en zijn we allemaal sterker naar elkaar gegroeid. Ik voel me helemaal goed in mijn nieuw samengesteld gezin. Graag had ik je ook laten weten dat er een klein gezinslidje bij is. Sinds oktober ben ik trotse mama van een lieve dochter. Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor alle inzichten die je mij gegeven hebt… want dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt. Ik wou je dit zo graag laten weten , want ik denk niet dat dit mogelijk was zonder ons traject bij jou. Dan zou ik me zijn blijven ergeren.”

“Cindy, jij bent altijd to he point. Ik waardeer jouw respectvolle en hoopvolle benadering. Je weet het helder te brengen. Doe zo verder!”

“De locatie, opzet en interactie op deze infoavond vonden wij goed zoals het was. Doordat de sessie in een huiselijke, warme omgeving was, was iedereen opener en meer op zijn gemak. We gaan vooral naar huis met het idee dat verschillen er mogen blijven.”

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.”

“Deze sessie was een plek waar je als plusouder gehoor en steun krijgt, als ook een spiegel voor je neus. Ik beveel dit aan iedereen aan.”

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

“Dit zou echt goed zijn voor alles nieuw samengestelde gezinnen!”

“Erg bevrijdend om inzicht te hebben in de dynamieken van samengestelde gezinnen, om te horen dat je niet alleen bent! Goede afwisseling tussen theorie en concrete voorbeelden tijdens deze workshop.”

“Had niet verwacht dat mijn partner wou meekomen en dingen opschreef!”

“Heel aangename setting met spreker die de olifant in de kamer durft te benoemen.”

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.”

“Het resultaat van dit programma is dat mijn man en ik nu heel wat oplossingen kunnen bedenken voor als er zich ambetante situaties voordoen. We hebben samen op een constructieve manier leren praten :-). We hebben geleerd dat als ik weer tot kamerplant word gedwongen dat de verbinding tussen mijn man en mij net belangrijker wordt, zodat ik daar de liefde voel en me sterk voel. Mijn man heeft me aangemoedigd voor mezelf op te komen. Ik spreek zijn zoon nu aan als hij iets doet waar ik niet mee akkoord ga. Dat heeft bij mijn partner de druk er wat afgehaald, want hij had het gevoel tussen 2 vuren te staan en dat hij alles wat zijn zoon zei of deed (of net niet deed) te moeten opmerken om er iets op te zeggen. Ik (en hij ook) zijn best wel fier op wat we met jouw hulp hebben bereikt!”

“Ik begrijp mijn partner nu veel beter.”

“Ik had een hele andere avond verwacht van deze infosessie. Met info hoe ik het precies moet aanpakken, maar nu blijkt dat zo niet te werken. Wij laten het nog even bezinken allemaal, maar je hebt wel een aantal gevoelige snaren geraakt.”

“Ik heb van Cindy geleerd anders naar de conflicten te kijken. We gaan met veel inzichten en werkpuntjes naar huis!”

“Ik heb vooral geleerd dat het perfect normaal is dat het niet van dag 1 perfect draait. Ik raad elk NSG aan dit te volgen. Echt de moeite!”

“Ik vind het zeer helpend te voelen dat er handvatten zijn, dat het mogelijk is om een nieuw samengesteld gezin tot een fijn gezin voor iedereen te maken. Nooit verwacht dat mijn partner ging aansluiten, maar dat heeft hij dus wel gedaan! Een pluim voor jouw werk. Heel nodig in deze wereld.”

“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.”

“Met veel inspiratie gaan we naar huis! Erg fijn dat Cindy ook uit eigen ervaring spreekt. Maakt het super herkenbaar en realistisch.”

“Mijn grootste inzicht na deze training is dat ik moet accepteren dat het nooit zo zal zijn als een kerngezin (hoe graag ik dat ook zou willen), maar altijd een ander soort “gezin” zal zijn; dat dit niet inzien of accepteren het opbouwen van een fijne band met de stiefkinderen juist in de weg staat.”

“Mijn partner dacht altijd dat ik gewoon overgevoelig was en ons samengesteld gezin daarom (te) intens beleef. Dankzij de sessies met jou ziet hij nu dat het niets met mijn gevoelens te maken heeft, maar met de structuur van het gezin. Hij stelt zich nu helemaal anders op. We kunnen anders communiceren en dat bespaart ons heel wat leed. Ik ben zo blij dat we dit samen gevolgd hebben!”

“Wat me opviel ik hoe gelijklopend de ervaringen zijn bij iedereen (bijna). Hele mooie setting deze infopresentatie, veilige atmosfeer om dingen uit te spreken. Goed gelachen!!”

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de online training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.”

“Ik ben niet gek dus! Tools in handen om het beter aan te pakken.”

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel thuis les volgen vonden mijn partner en ik super …”

 

Is ook bij jou de tijd gekomen dat er iets mag veranderen?

Neem dan een kijkje op mijn aanbod en neem contact met me op.

Ik help je graag verder.