Naar een samengesteld gezin als liefdevolle thuis

 

‘BETER SAMENGESTELD’

het jaarprogramma voor koppels

 

Coachingtraject voor koppels:

‘Beter Samengesteld’

 • Willen jullie graag verder met elkaar en voel je dat het niet (helemaal) loopt in je samengesteld gezin?

 • Is er iemand die zich niet thuis voelt of op zijn gemak is? Leef je naast elkaar?

 • Wil je spanningen aanpakken zodat het leven samen aangenamer wordt?

 • Speelt er een concurrentiestrijd waar je vanaf wil?

 • Houden jij en je partner zielsveel van elkaar, maar blijven jullie in rondjes draaien als het over je gezin en de kinderen gaat?

Je bent zeker niet alleen!

Toch hoeft het zo niet te blijven…

 

Een samengesteld gezin is geen kerngezin 2.0 en zal dat ook niet worden. Toch is het geen minderwaardige relatievorm of wil dat zeggen dat het voor altijd moeilijk blijft. Het is gewoon … anders.

Weet dus dat je niet ter plaatse hoeft blijven trappelen of moet staan toekijken hoe het van kwaad naar erger gaat!

Met dit coachingstraject begeleid ik jou en je partner om meer afstemming te bereiken in de relaties thuis, een beter begrip van elkaar. Zodat je meer op je gemak bent samen, problemen kan oplossen en conflicten kan uitpraten. Zo wordt je samengesteld gezin een liefdevolle thuis. Voor iedereen.

“Cindy, graag had ik je bedankt voor alle hulp die je geboden hebt in ons nieuw samengestelde gezin.

Dankzij jouw hulp heb ik heel wat hindernissen overwonnen en zijn we allemaal sterker naar elkaar gegroeid. Ik voel me helemaal goed in mijn nieuw samengesteld gezin.

Graag had ik je ook laten weten dat er een klein gezinslidje bij is. Sinds oktober ben ik trotse mama van een lieve dochter!

Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor alle gesprekken, hulpverlening en inzichten die je mij gegeven hebt… want dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt.

Ik wou je dit zo graag laten weten , want ik denk niet dat dit mogelijk was zonder de sessies die we bij jou hebben gehad.”

A., stiefmama en kersverse mama

Op een authentieke manier de relaties uitbouwen, met respect voor ieders eigenheid en zonder gemaakt positief te doen.

 

 • Je leert hoe je je rol kan invullen. Geen onduidelijkheid meer!
 • Je vormt een beter team met je partner en helpt elkaar in plaats van dat je elkaar tegenwerkt.
 • We kijken naar de verschillende gewoontes en opvoedstijlen en hoe je tot een eigen gezinscultuur komt.
 •  Je leert conflicten uitpraten, zodat er niets meer tussen jullie staat. 
 • Je stemt op de kinderen in een situatie die ook voor hen uitdagend is (zonder jezelf uit het oog te verliezen) 
 • Zijn er spanningen met de ouder in het andere huis? Dan leer je gepaste afstand nemen. Mentaal en praktisch.

 

“Het resultaat van dit programma is dat mijn man en ik nu heel wat oplossingen kunnen bedenken voor als er zich ambetante situaties voordoen. We hebben samen op een constructieve manier leren praten :-). We hebben geleerd dat als ik weer tot kamerplant word gedwongen dat de verbinding tussen mijn man en mij net belangrijker wordt, zodat ik daar de liefde voel en me sterk voel. Mijn man heeft me aangemoedigd voor mezelf op te komen. Ik spreek zijn zoon nu aan als hij iets doet waar ik niet mee akkoord ga. Dat heeft bij mijn partner de druk er wat afgehaald, want hij had het gevoel tussen 2 vuren te staan en dat hij alles wat zijn zoon zei of deed (of net niet deed) te moeten opmerken om er iets op te zeggen. Ik (en hij ook) zijn best wel fier op wat we met jouw hulp hebben bereikt!”

Een stiefmama

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerder sceptisch stond tegenover deze begeleiding. Typisch mannelijk? Ik vond vaak dat mijn partner overdreef en was dus zelf geen vragende partij om hulp te zoeken. Maar ik ben zeer positief verrast. Vele gesprekken met mijn partner en ook met mijn kinderen, terwijl ik niet zo een prater ben. Eerst had ik schrik om te ontdekken wat ik allemaal fout deed, maar door de aanmoedigende houding van Cindy voelde het veilig en vertrouwd aan. De band met mijn dochter is nu beter dan het ooit geweest is! Mijn vrouw is veel rustiger geworden door deze begeleiding en dat doet mij zelf ook veel plezier. Het is alsof zij er nu minder op zit en ik iets meer?

Wat bijgedragen heeft tot verbetering zijn de sessies, maar zeker ook de online leeromgeving. Het helpt echt als je bepaalde dingen kan terugbekijken of op stop kan drukken. Dat heeft me meer vertrouwen gegeven. Ook moet je de sessie voorbereiden waardoor je vooraf meer nadenkt.

H., vader en stiefvader

Begeleiding

 

w

Coachingsessies

 

Diepgaande coachingsessies met mij waarin je leert de relaties opener en hartelijker te maken. Ik kijk zorgvuldig met jullie mee in hoe jullie met de uitdagingen omgaan en stuur bij waar nodig. Ook tussen de sessies door volg ik mee op.   

Online leeromgeving

 

Elke coachingsessie bereid je voor door in te loggen op de online leeromgeving en specifieke modules met voorbeelden, video’s en oefeningen te bekijken. Zo haal je het maximum uit de gesprekken met mij én kan je ook tussen de sessies door aan de slag!

Vragensessies

 

Regelmatig organiseer ik een online vragensessie waarin je extra vragen kan stellen en situaties kan voorleggen. We gaan zo concreet en praktisch als mogelijk is! 

 

‘Hallo Cindy, er valt veel te schrijven over onze begeleiding bij jou en dat zal ik bij gelegenheid zeker nog doen. Maar mag ik je vooral bedanken voor het gegeven dat je mij over de hele lijn bent blijven aanmoedigen om mijn kinderen niet op te geven en hen mee in het vizier te houden? Ik achtte me op een gegeven moment echt nog in staat om dat wel te doen, omdat de relatie met Els op het spel stond. Dus, dankjewel, vanuit heel diep, om mijn vaderschap mee te bewaken. Dat is onbetaalbaar.’

Jan

DE MODULES

 

 

deze onderwerpen staan een jaar lang hoog op de agenda:

1. Een goede basis 

Weten wie wat te zeggen heeft, wat hoort bij jouw rol en wat niet schept heldere verwachtingen en duidelijkheid! Je ontdekt welke invulling jullie kunnen geven aan de verschillende rollen, zodat het voor iedereen klopt.

2. Een team met je partner 

Het is aan jou en je partner om als een team ‘het schip te besturen’, ook al heb je niet alles onder controle. In deze module bouw je aan veiligheid samen waardoor alles bespreekbaar wordt en je de conflicten goed managet samen.

3. Een goed contact met de kinderen

Geen enkele ouder is gelukkig als het niet goed zit met de kinderen. Je leert op hen afstemmen, met hen te praten, hen met hun emoties te helpen en hen te betrekken bij dit gezin. Als plusouder ontdek je welke band mogelijk is en hoe je die invulling kan geven. Gedaan met de concurrentiestrijd! Hebben jullie elk kinderen of ook kinderen samen, dan leer je hoe je evenwicht vindt.

 4. Mindful omgaan met de andere ouder

Niet bij iedereen loopt het contact met de ouder in het andere huis moeiteloos. Mocht dat bij jullie het geval zijn, dan zoeken we uit wat nodig is om rust te vinden. Je stapt uit de conflictspiraal, neemt mentaal afstand en focust op wat jij kan doen om dat contact te verbeteren of tot een minimum te herleiden.

5. Een eigen gezinscultuur

Als je samenwoont of samen dingen onderneemt bots je onvermijdelijk op verschillen qua aanpak, regels, opvoeding. Je leert met die verschillen omgaan en samen tot nieuwe oplossingen te komen .

6. Beter omgaan met emoties

De manier waarop jij in de relaties staat is cruciaal. Daarom staan we in elk traject uitgebreid bij je stil. Wie ben jij? Wat geloof je? Wat raakt je? Waar heb je schrik van? Met het grootste respect voor wie jij bent leer je op een vriendelijke manier grenzen aangeven en je te openen voor wie de anderen zijn.

Is dit programma iets voor jullie?

Er is minstens 1 kind uit een vorige relatie betrokken bij jullie partnerrelatie?

Dan spreek ik van een samengesteld gezin, of je nu samenwoont of niet en of je wel of geen contact hebt met dat kind.  Misschien hebben jij en je partner allebei kinderen uit een vorige relatie, misschien niet. Het zou kunnen dat je elkaars kinderen (nog) niet ontmoet hebt, je er totaal geen band mee hebt, je nog maar net samen bent of al jarenlang in rondjes zit te draaien. De vorm van jullie gezin maakt dus niet zoveel uit wil je profijt hebben uit dit traject!

Wat wél bepaalt of dit programma geschikt is, is het volgende:

 • Jij en je partner staan er allebei achter
 • Jullie willen er echt voor gaan (ook al heb je nu veel ruzie of zie je écht niet hoe het anders kan)
 • Je realiseert je dat een samengesteld gezin anders is (ook al weet je nog niet helemaal hoe dat zit)
 • Je staat open voor zelfonderzoek.

 

Wanneer is dit traject niet geschikt? 

 • Eén van jullie twee ziet het nut er niet van in
 • Je kan geen tijd vrij maken om te leren het anders aan te pakken
 • Je verwacht dat je aan het einde van de rit een soort traditioneel gezin bent (dat ben je niet en kan ik dus ook niet van jullie maken)
 • Eén van jullie heeft een ernstige verslaving, een psychiatrische problematiek of zit in een hoogconflictueuze scheidingsprocedure

 

 

 

(Twijfel je of dit programma iets voor jullie zou kunnen zijn? Neem dan even contact met me op. Ook tijdens het vrijblijvende intakegesprek gaan we samen na of dit programma echt een antwoord is op de vragen waarmee jullie zitten.)

Wie ben ik?

Ik ben Cindy Schepers (42), werk meer dan 15 jaar als relatietherapeute, waarvan meer dan 10 jaar uitsluitend met koppels in samengestelde gezinnen. Natuurlijk woon ik zelf ook in zo een gezin (mijn partner heeft 2 dochter uit een vorige relatie).

Afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 ouders en stiefouders mogen begeleiden in hun zoektocht naar liefde en verbinding. Dit programma is gebaseerd op al mijn ervaring én op mijn kennis uit opleidingen (ik ben verslaafd aan bijscholen!): hechtingstheorie, EFT, familie-opstellingen, contextuele therapie, voice dialogue, integratieve relatiehterapie enz. Je mag rekenen op mijn volle inzet en commitment!

 

‘Intussen zou ik elk koppel met een samengesteld gezin naar jou sturen (doe ik hoor)! Mag ik je bedanken voor alle hulp die je ons afgelopen maanden geboden hebt? Na ons laatste zoomgesprek realiseerde ik me dat wij van ver komen. Weet nog dat we in het begin twijfelden om deel te nemen omdat ik overwoog de relatie te stoppen (ik zou nooit met kinderen leven) en E. is niet zo een prater, dus wat gingen wij bij jou komen zoeken? Ik wil niet zeggen dat ik nu altijd sta te springen als zijn kids komen, maar het is toch helemaal anders dan vroeger toen ik soort van ziek was op voorhand als ik aan het weekend dacht. Ook E. is meer betrokken, hij praat ook meer, al moet ik nog steeds moeite doen om hem uit te laten praten, maar ik denk dat hij nu beter kan aangeven. Dus danku danku, we kijken allebei heel anders naar de toekomst nu!’

Praktisch

Wat krijg je precies bij dit jaarprogramma?

 

 • 2 jaar toegang tot de online leeromgeving met een hele bibliotheek aan video’s, voorbeelden, stappenplannen, oefeningen, inspiratie over rollen, communicatie, emoties, praktische organisatie, opvoeden, plusouderschap, scheiding, rouw, verwerken, omgaan met de ex-partner enz.
 • Afhankelijk van wat er nodig is, voorzie ik 5 à 10 coachingsessies van telkens 75 minuten (online of live in mijn praktijk), op te nemen op een tempo dat we samen bepalen. Het aantal sessies (als ook de klemtonen die we leggen) bepalen we aan het begin van het traject. Op die manier stap je in een programma op jullie maat.
 • tussentijdse opvolging via mail
 • mogelijkheid om deel te nemen aan vragensessies met andere deelnemers (je blijft anoniem en onzichtbaar voor de andere deelnemers, want deze Q&A’s verlopen via een webinarsysteem). Er is één vragensessie per kwartaal voorzien.

 

 

 

Wat is de prijs van dit jaartraject?

 

 • Afhankelijk van het aantal coachingsessies bedraagt jullie investering voor dit jaarprogramma tussen de 1499 en 2.499 euro, incl. btw.
 • Aan het einde van het intakegesprek ontvang je een trajectvoorstel voor op maat voor jullie situatie en vragen, de doelen en klemtonen die we zullen leggen, het exact aantal sessies als ook de prijs voor jullie traject.
 • Er is een mogelijkheid om in 3 schijven te betalen.
 • Je ontvangt een factuur. 

  Hoe kan je je aanmelden?

  Voor we van start gaan, voeren we een vrijblijvend intakegesprek waarin we dieper ingaan op jullie situatie, uitdagingen en vragen. Hierna evalueren zowel jullie als ik of dit traject is wat jullie nodig hebben.

  Je boekt dit gesprek met me in door elk een online vragenlijst in te vullen. Klik daarvoor op onderstaande knop.

  Vul hier de vragenlijst in en boek het intakegesprek

  “Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik we ons hebben ingeschreven voor dit traject. Ik heb gisteren na onze sessie nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Dat werd me wat emotioneel. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen in de keuken. We bedoelen het allebei goed, blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.”

  K., partner en plusmama van een stiefzoon

  Antwoorden op enkele veelgestelde vragen

  Mijn partner en ik maken echt wel veel ruzie. Is dit programma wel iets voor ons?

  Als jullie bereid zijn om te kijken naar hoe je samen tot die ruzies komt, ben je van harte welkom. Tijdens het intakegesprek evalueer ik dit. Kunnen jullie nauwelijks nog met elkaar in één ruimte zitten en kan je elkaar niet laten uitspreken, dan is relatietherapie eerder aan de orde dan dit traject.

  Mijn partner en ik kunnen al goed praten samen. Gaan we hier dan iets aan hebben?

  Fijn! Zolang je je herkent in het bovenstaande, ben je van harte welkom. Want goed kunnen praten is geen doel op zich, maar een middel om echt betere afstemming te vinden. Zolang die er niet is, kan dit traject van enorme waarde voor jullie zijn.

  Ik denk niet dat ik ooit van mijn stiefkinderen ga kunnen houden.

  Op een rustige en ontspannen manier samenleven wil niet zeggen dat je je stiefkinderen in je hart hoeft te sluiten. Een plusouder is geen ouder en hoeft dat ook niet te worden. 

  Voor dit traject is het wel nodig dat je bereid bent te accepteren dat je partner kinderen heeft en dat deze kinderen een plaats verdienen.

   

  De ex-partner maakt ons het leven zuur. Is het dan niet gedoemd om te mislukken?

  Nee, dat is een wijdverbreid misverstand. Natuurlijk heeft de ex-partner onvermijdelijk een invloed op de kinderen en op jullie mentale gemoedsrust, maar je kan leren met die invloed om te gaan, ook al handelt de ex-partner écht destructief (geloof me daar heb ik al de meest vreselijke verhalen over gehoord).

  Het klinkt misschien oneerbiedig en zo bedoel ik het helemaal niet, maar als je bereid bent om uit de slachtofferrol te stappen (waarbij jullie slachtoffer zijn en de ex de dader), ben je van harte welkom. 

  Worden de kinderen betrokken bij deze begeleiding?

  In principe worden de kinderen niet in de coachingsessies verwacht. Ik leer jullie hoe je er voor de kinderen kan zijn en hoe jullie met hen kunnen spreken en dingen uitpraten. 

  Ik weet niet of ik wel in een samengesteld gezin wil wonen of überhaupt geloof dat het iets kan worden

  Dit traject vraagt je volledige commitment. Het is niet nodig dat je nu al kan zien hoe het gaat zijn en wat je kan doen, maar wel vraag ik de bereidheid om uit te zoeken hoe je wél een samengesteld gezin kan zijn. In bijna elk traject help ik partners met uitzoeken en uitspreken naar wat ze van elkaar nodig hebben om wél aanwezig te kunnen zijn. 

  Weet je niet of je wel bereid bent om die zoektocht aan te gaan, dan is dit jaarprogramma niet geschikt. Zoek hulp bij een therapeut of coach om je gedachten uit te klaren.

   

   

  De scheiding is nog niet helemaal rond. Is dat een probleem?

  Dat hoeft geen probleem te zijn. 

  Vraagt je scheiding momenteel al je mentale en emotionele energie, dan raad ik aan om nog even met dit traject te wachten. Neem contact op met een scheidingsbemiddelaar of een therapeut of coach die je kan helpen met plaatsen wat er allemaal gebeurd is.

   

  Heeft deze begeleiding ook effect als de kinderen al wat ouder zijn?

  De leeftijd van de kinderen maakt niet uit. Misschien zitten ze nog in de luiers, gaan ze door de perikelen van de puberteit of zijn ze aan het oefenen met uitvliegen. Zolang je je herkent in de tekst hierboven, ben je welkom.

  Heb je met volwassen kinderen te maken? Dan is dit traject misschien niet helemaal wat je zoekt. Ik bespreek dit dan graag met jullie tijdens het intakegesprek.

   

  Ik ben niet gescheiden, maar een weduwe(naar). Is dit iets voor ons?

  Van harte welkom. Het maakt niet uit of je gescheiden bent of weduwe(naar). 

  Wat als we meer hulp nodig hebben?

  Mijn ervaring leert me dat het onmogelijk is om op voorhand in te schatten welke hulp jullie over een jaar nodig hebben. Mocht dat wel zo zijn, dan zal er de mogelijkheid zijn om extra sessies tegen betaling bij te boeken.

  Laat ons vooral niet vooruit lopen op de zaak!

   

  Met welke frequentie worden de sessies ingepland?

  In het begin plannen we de sessies redelijk snel op elkaar. Denk aan een gesprek om de veertien dagen of drie weken. Eenmaal jullie goed gestart zijn, plannen we ze in om de vier à zes weken.

  Wij volgden eerder al begeleiding bij jou. Kan dit traject ons verder helpen?

  Dat kan. Ik zou zeggen, laat ons samen het intakegesprek voeren en kijken waar jullie precies baat bij hebben.

  Mijn partner denkt echt compleet anders over opvoeden dan ik.

  Van harte welkom!

  Is het ook mogelijk om 's avonds of in het weekend af te spreken?

  Ik werk vaak op maandagavond en soms ook op donderdagavond. Weet wel dat die plekjes vaak als eerste ‘uitverkocht’ zijn.

  Kunnen jullie echt alleen maar in de avond, dan raad ik aan om ruim op voorhand de sessies in te plannen. Ik adviseer daarbij.

  Ik werk niet in het weekend.

   

  Wat als dit programma toch niet lijkt te werken voor ons? Kunnen we dan stoppen?

  Tijdens het intakegesprek probeer ik zo goed mogelijk de verwachtingen te polsen en te checken of dit iets voor jullie is of niet (ik ben daar altijd heel eerlijk in, want zowel jullie als ik hebben er niks aan als je niet op de juiste plek zit bij mij).

  Mocht je gestart zijn en binnen de maand vaststellen dat dit niet jullie ding is, dan stoppen we het traject en krijg je je geld terugbetaald, mits afhouding van 150 euro administratiekosten.

   

  Hoe gaat dat met dat online programma in zijn werk?

  Zodra het jaarprogramma start ontvangen zowel jij als je partner de inlogcode tot de online omgeving. Jullie krijgen gerichte opdrachten om bepaalde modules te bekijken (al staat het je natuurlijk vrij om alles te bekijken mocht je daar zin in hebben!). 

  Afhankelijk van het onderwerp zal je gevraagd worden om tussen twee sessies door bepaalde stukken te bekijken, door te nemen of te oefenen. 

  Gedurende twee jaar kan je dit materiaal bekijken zo vaak je wil.

   

  Hoe zit dat met die vragensessies?

  Op regelmatige tijdstippen organiseer ik webinars voor alle deelnemers aan het jaartraject waarin ik vragen beantwoord.

  Ik merk dat koppels in het begin vaak wat sceptisch staan naar die vragensessies, maar achteraf krijg ik heel vaak te horen dat ze er heel veel aan gehad hebben. Door te luisteren naar de verhalen van de anderen, komt de materie soms net iets makkelijker binnen.

  In elk geval behoud je je anonimiteit. Je komt niet in beeld, je naam is niet zichtbaar voor de anderen en ik vernoem hoogstens jullie voornaam. 

  De data van die webinars worden op voorhand gecommuniceerd.

  Kan je er niet bij zijn? Dat is geen enkel probleem. Vragen dien je sowieso vooraf in te sturen en van elk webinar wordt een opname gemaakt. Dit kan je achteraf terugbekijken.

   

  Een jaarprogramma lijkt ons wat te veel van het goede. Is een kortere begeleiding ook mogelijk?

  Dit bespreken we tijdens het intakegesprek. In sommige gevallen is het mogelijk om er een korter traject van te maken, aan een lagere prijs. Alles hangt af van hoe de situatie nu is en waar jullie naartoe willen.

  Mijn stiefkinderen willen me niet ontmoeten. Kan dit programma ons helpen?

  Zeker. Als stiefkinderen je niet willen ontmoeten dan is dat vaak superpijnlijk en lastig. Daar zal je als koppel mee moeten leren omgaan want dat komt heel gemakkelijk tussen jullie twee te staan. Dit traject kan jullie daar enorm bij helpen.

  Ook zet ik in op de band tussen ouder en kinderen. Hoe kan die verbeteren zodat duidelijk wordt waar de kinderen het moeilijk mee hebben en ze geholpen worden met hun gevoelens?

  Niet zelden is het zo dat omdat kinderen het gevoel hebben dat ze de stiefouder of het nieuw samengesteld gezin MOETEN leuk vinden dat ze dat niet willen. Ook zitten kinderen heel gemakkelijk vast in een loyaliteitsconflict waardoor ze de houding aannemen die ze aannemen. Inzicht daarin zorgt vaak voor een deblokkade.

  In de module over plusouderschap leer je wat je rol is en wat je kan doen.

  Dit traject kan niet garanderen dat stiefkinderen je uiteindelijk in de armen gaan vliegen. We kunnen hun gedrag niet manipuleren, dat zou erg onrespectvol zijn.

   

  Er is in ons gezin echt al heel veel gebeurd. Kan dat nog wel goedkomen?

  We kunnen de klok niet terugdraaien, maar we kunnen wel kijken wat er precies gebeurd is en wat er nodig is om toenadering te zoeken of meer in respect voor elkaar te leven. Wanneer jullie twee bereid zijn om aan de slag te gaan, zijn jullie welkom.

  Wij wonen niet samen. Is dat een tegenindicatie?

  Nope, totaal niet. Het doel van deze begeleiding hoeft ook niet noodzakelijk te zijn dat we toewerken naar samenwonen. Het kan, maar het hoeft niet.

  Zit je nog met andere vragen? Stel ze gerust via dit contactformulier.

   

  Ik help je graag verder.

  “Dit traject is echt aan te bevelen aan mensen die uit hun oude manieren van omgaan met elkaar willen breken. Het is nuttig om jezelf beter te kunnen analyseren. En je partner. Dit biedt echt een uitweg voor problemen waarin we in het verleden vastliepen. De gestructureerde aanpak maakt moeilijke gesprekken en moeilijke onderwerpen veilig om te benaderen. De communicatie bij ons thuis loopt veel vlotter nu. Er zijn veel minder misverstanden en je moet niet meer op eieren lopen.”

  S., papa van drie pubers

  Praktijk

  Cindy Schepers
  Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

   

  Volg mij 

  Contactformulier

  Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

  Pin It on Pinterest