Foto

Transformeer je samengesteld gezin en vind eindelijk die harmonie

Stelt je samengesteld gezin je voor uitdagingen?

Zit je al een tijdje te lezen op deze website en kom je tot de conclusie dat je hulp nodig hebt bij jouw samengesteld gezin? Dan is dit intensief coachingstraject mogelijk iets voor jullie.

(Wil je zonder partner begeleid worden, meld je dan aan voor het traject voor stiefouders >>>)

Bij wat voor vragen kan je van start gaan in dit traject?

 • Minstens één van jullie twee heeft kinderen, je overweegt een samengesteld gezin te beginnen, wil dat goed doen maar weet niet hoe. Of je ziet in de verte een aantal donderwolken hangen die een volgende stap in de weg zitten (kinderen die niet willen, twijfels over je engagement, invloed van de ex-partner…)
 • Jullie weten niet van welk hout pijlen maken: hoe doen we dat nu met de verschillende rollen, opvoedstijlen, gewoonten, lastige gevoelens van kinderen of inmenging van de ex-partners? Kortom: je weet niet hoe je een samengesteld gezin aanpakt.
 • Jullie wonen samen en het loopt niet zoals je zou willen. Er zijn conflicten of onderhuidse spanningen. De sfeer zit niet goed. Er zijn twee kampen, de verschillen lijken onoverbrugbaar, oplopende emoties enz.
 • Jij en je partner komen steeds vaker tegenover elkaar te staan als het over dit gezin gaat. Als jullie praten lost dat niet echt iets op. Sommige onderwerpen zijn onbespreekbaar geworden. De stiefouder voelt zich niet gehoord en buitengesloten, de gescheiden ouder staat tussen twee vuren en voelt zich aangevallen in het ouderschap. Een van de partijen dreigt af te haken.

Tot evenwicht en harmonie in je samengesteld gezin komen vraagt het een en ander

Jij en je partner dienen dit gezin in goede banen te leiden. Je moet weten wie welke rol en welke taken kan opnemen, hoe je er kan zijn en blijven voor je kind, hoe je het goed doet als stiefouder, wat met grenzen, oplopende emoties en al die vele verschillen? Hoe je kinderen er bij betrekt, hoe je met hen omgaat die in loyaliteitsconflicten zitten of nog in allerlei gevoelens over de scheiding verwikkeld zijn. Hoe je het contact met de ex-partner voert en wanneer het beter is de grenzen wat scherper te stellen.

Daarbij is niet alles mogelijk: jullie hebben rekening te houden met de aard van het beestje – de gezinsstructuur – en de bijbehorende spelregels.

Het vormen van een samengesteld gezin doorloopt een heel proces; dit coachingstraject helpt het proces in goede banen te leiden. Ik help jullie met de vragen waarmee je zit en met de thema’s waarop je bent vastgeraakt.

Welk resultaat mag je verwachten?

In dit traject ga je aan de slag met elkaar om de relaties te veranderen zodat de sfeer in huis verbetert en de spanning in jezelf vermindert:

 • Jij en je partner vinden elkaar weer. Je voelt je begrepen en gezien door de ander. Dat alleen al geeft ademruimte.
 • Jij en je partner werken als een team aan een beter gezin, in respect voor de noden van de kinderen en jezelf. Jullie hebben helderheid over wat normaal is en wat niet in een samengesteld gezin:  hoe het zit met grenzen, opvoeding en hoe je met verschillen omgaat. Niemand hoeft zich nog weg te cijferen of in bochten te wringen. De grenzen met de ex-partner(s) worden duidelijker.
 • De sfeer in huis verbetert. Hetgeen er leeft kan uitgesproken worden zonder dat de ene of de andere hoeft te ontploffen. Je bent meer jezelf. Door deze openheid wordt het veiliger voor de kinderen, die ook meer zichzelf kunnen zijn. Als stiefouder kijk je niet meer op tegen de komst van je stiefkinderen. Je voelt je thuis in je eigen huis.  Als ouder gaat er druk van de ketel: je ervaart niet langer het voortdurende spanningsveld tussen je kinderen en je partner.
 • Dit wil niet zeggen dat jullie allemaal heel hecht en close worden, maar er komt rust en het wederzijds respect neemt toe. Er komt meer ruimte voor leuke dingen samen. Je hoeft niet eindeloos energie te steken in terugkerende ergernissen. In elk gezin is er natuurlijk wel eens wat, maar dit belet jullie niet langer om het leven te leven.

Kortom, de relaties verbeteren en dat zorgt voor rust, verbinding, en harmonie. 

Iets voor jullie?

Dit traject is geschikt als:

 • jullie er allebei achter staan
 • je beseft dat jullie de verantwoordelijkheid hebben om hetgeen je leert te gaan toepassen
 • je tijd en emotionele ruimte maakt voor een begeleiding die voorbereiding, zelfreflectie en aandacht zal vragen

Dit traject is NIET geschikt indien:

 • je niet bereid bent naar jezelf te kijken of over jouw effecten op je gezinsleden te reflecteren
 • één van jullie twee begeleiding niet echt ziet zitten maar zich laat meesleuren door de ander
 • je blijft er van overtuigd dat alle problemen aan ‘de ex’ liggen en jullie in een allesverslindende vechtscheiding verwikkeld zijn
 • er sprake is van ernstige psychische problemen of verslavingen bij één van jullie twee.

 

Hoe en wat

Voorafgaand aan dit traject voeren we een verkennend gesprek waarin we de doelen van de begeleiding bepalen. 

Het coachingstraject zelf bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching of relatietherapie, een online trainingsprogramma en vragensessies.

Je start met een engagement van 5 sessies van anderhalf uur, in mijn praktijk of online via Skype of Zoom.

Tussen de sessies door heb je toegang tot het online programma waarmee je aan de slag gaat: je volgt de opdrachten, leert andere gesprekken voeren enz.

Bovendien kan je tijdens de duurtijd van het coachingstraject deelnemen aan online vragensessies. Deze organiseer ik twee keer per maand in de vorm van een webinar voor alle deelnemers die in begeleiding zijn. Je stelt mij je tussentijdse vragen en legt me moeilijke situaties voor. Deze beantwoord ik in alle anonimiteit (de andere deelnemers weten niet dat jij meedoet, ze zien of horen je niet). Zo kan ik je goed opvolgen en houd ik de vinger aan de pols.

De prijs voor dit traject bedraagt 930 euro.

 

Is het écht tijd voor verandering?

Je kan met dit traject starten na een recent verkennend gesprek met mij. Hebben we dat achter de rug, dan kan je je hier aanmelden >>>

Hebben we nog geen verkennend gesprek gehad, boek dat dan hier >>>

Na je aanmelding neem ik contact met je op.

Nog vragen?

Vul het formulier hieronder in en ik neem contact met je op.