Foto

Infosessie voor koppels  - 20 februari en 16 maart 2020 - online en in regio Leuven

 

Op 20 februari organiseer ik een infosessie voor paren die willen leren hoe je beter met elkaar kan omgaan in een samengesteld gezin.

Beter omgaan gaat over minder ruzie, minder gestruikel over verschillende opvoedstijlen, anders omgaan met getouwtrek over wie op de eerste plaats, buitengesloten, betere sfeer in huis of met de kinderen enz. 

  • Deze avond is gratis.
  • Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Voorbeelden, uit het leven gegrepen

We staan stil bij veel voorkomende vragen en uitdagingen. Ik geef je voorbeelden van koppels die ik begeleid  heb bij het verbeteren van de relaties. Ik vertel je wat bij hen een echte ommekeer mogelijk gemaakt heeft en wat daarbij tips en valkuilen zijn.

De koppels die bij mij over de vloer komen lijken misschien wel meer op jullie dan je denkt 🙂 Ook zij wisten vooraf wel ergens dat ze anders met hun emoties zouden moeten omgaan, dat ze misschien beter moesten praten, of – beter nog – leren luisteren. Dat ze bepaalde tips zouden moeten gaan toepassen of moeten proberen aanvaarden.

Maar… dat blijkt niet alleen allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. 

 

Als veranderen simpel was had iedereen dat al lang gedaan

Emoties en patronen zitten in de weg, of soms weten we gewoon echt niet van welk hout pijlen maken. We hebben het over hoe er echt, concreet, iets kan veranderen in een samengesteld gezin. Zonder jullie je in onmogelijke bochten moeten wringen of de kinderen voor een ultimatum moeten stellen of iets dergelijks. Ik deel tips uit de praktijk.

 

Is dit iets voor jullie?

 

  • Deze avond is gericht op paren; je kan dus alleen deelnemen als je met partner komt. (Best even checken of hij of zij kan én zin heeft vooraleer je inschrijft 🙂 )
  • Deze avond is gericht op mensen die er aan toe zijn de situatie bij hen thuis te verbeteren en die open staan voor verandering.
  • Deze avond is geschikt voor wie een begeleiding bij mij overweegt, daar nog vragen over heeft of gewoon… mij eens in het echt wil ontmoeten om te proeven of er wel een ‘klik’ is. De infoavond is geheel vrijblijvend.

Of jullie wel of (nog) niet samenwonen, of de kinderen al de deur uit zijn of nog in de pampers zitten… dat maakt allemaal niet uit:  welkom!

 

Praktisch

Deze infosessie gaat door op donderdag  20/02/2020, van 19u30 tot 21u30.

Locatie: regio Leuven

Prijs: gratis

Het aantal plaatsen is strikt beperkt. Deelname kan enkel met partner.

Aanmelden doe je hier >>>

 

Woon je verder weg en kan je toch wel wat hulp gebruiken bij de relaties in je samengesteld gezin?

Ik organiseer ook online begeleidingen via Skype of Zoom. Dat blijkt even goed te werken.

Om je de kans te geven te ervaren of dit iets voor jullie is, heb ik ook een online variant op deze infosessie, met name op 16 maart 2020 om 20u30. Aanmelden daarvoor doe je hier:

 

 

Dit is wat vorige deelnemers van deze infosessie vonden:

 

“Erg bevrijdend om inzicht te hebben in de dynamieken van samengestelde gezinnen, om te horen dat je niet alleen bent! Goede afwisseling tussen theorie en concrete voorbeelden.”

“Ik heb van Cindy geleerd anders naar de conflicten te kijken. We gaan met veel inzichten en werkpuntjes naar huis!”

“Deze sessie was een plek waar je als plusouder gehoor en steun krijgt, als ook een spiegel voor je neus. Ik beveel dit aan iedereen aan.”

“Met veel inspiratie gaan we naar huis! Erg fijn dat Cindy ook uit eigen ervaring spreekt. Maakt het super herkenbaar en realistisch.”

“Wij zijn niet abnormaal dus. Tools in handen om het beter aan te pakken.”

“Wat me opviel ik hoe gelijklopend de ervaringen zijn bij iedereen (bijna). Hele mooie setting, veilige atmosfeer om dingen uit te spreken. Goed gelachen!!”

“Blij dat je ook ingegaan bent op die duivelse dialogen. Pijnlijk herkenbaar voor mij en mijn partner”

“Ik begrijp mijn partner nu veel beter.”

“Heel aangename setting met spreker die de olifant in de kamer durft te benoemen.”

“Mijn partner dacht altijd dat ik gewoon overgevoelig was en ons samengesteld gezin daarom (te) intens beleef. Dankzij de infosessie met jou ziet hij nu dat het niets met mijn gevoelens te maken heeft, maar met de structuur van het gezin. Hij stelt zich nu helemaal anders op. We kunnen anders communiceren en dat bespaart ons heel wat leed. Ik ben zo blij dat we dit samen gevolgd hebben!”

“Ik had een hele andere avond verwacht. Met info hoe ik het precies moet aanpakken, maar nu blijkt dat zo niet te werken. Wij laten het nog even bezinken allemaal, maar je hebt wel een aantal gevoelige snaren geraakt.”

“Dit zou echt goed zijn voor alles nieuw samengestelde gezinnen!”

“Blij om te horen dat relaties kunnen veranderen. Ook na vele jaren. Inzichten in waar het fout is gelopen en waar we de mosterd moeten halen.”

“De locatie, opzet en interactie vonden wij goed zoals het was. Doordat de sessie in een huiselijke, warme omgeving was, was iedereen opener en meer op zijn gemak. We gaan vooral naar huis met het idee dat verschillen er mogen blijven.”

“Dat we niet slecht bezig zijn denk ik zo!”

“Had niet verwacht dat mijn partner wou meekomen en dingen opschreef!”