accepteren, scheiden of veranderen.

Krijg helderheld over je relatie

Herken je één van volgende scenario’s?

Je bent (plus)ouder en weet niet of deze relatie wel bij je past. Of leven in een samengesteld gezin wel iets voor jou is. Het loopt anders dan je verwacht had. Er komt zoveel bij kijken en je weet niet of je dat kan aanvaarden.

Jij en/of je partner hebben relatieproblemen. Er is twijfel of je deze relatie moet verder zetten. Jullie blijven in cirkeltjes draaien. Dat is pijnlijk en kost bakken energie.

Jij en je partner zijn al een tijdje samen. De kinderen hebben daar iets op tegen en jullie durven niet samenwonen. Zet je door? Laat je elkaar los? Wacht je af? Je weet niet wat wijs is.

Je zit in een geheime relatie. Ga je ervoor, samen met je minnaar? En breek je dus je huidige relatie op en kies je daarmee voor het leven in een samengesteld gezin? Of krijg je dit niet over je hart als familieman of -vrouw?

Met deze begeleiding help ik jou je situatie ontrafelen

Ik kijk graag met je mee. Niet om een beslissing in jouw plaats te nemen of te forceren in één of andere richting. Maar om de zaken op te helderen. Om je informatie te geven over plusouderschap, samengestelde gezinnen, rouw, scheiding enz. Om je inzicht te geven over wat je mag verwachten, wat je te aanvaarden hebt en wat niet.

Ik kijk ook graag met je mee naar wie jij bent en hoe het komt dat jij op deze plek in je leven bent aanbeland. Want het zou zonde zijn als je een besluit neemt vanuit een blinde vlek in jezelf, waardoor je in een eventuele volgende relatie opnieuw in iets gelijkaardigs belandt.

Zo kan jij zelf bewuster over je leven beslissen. Kiezen of je deze situatie aanvaardt, er een punt achter zet of één en ander verandert.

Deze kortdurende begeleiding van 1 à 5 gesprekken is geen relatietherapie, psychotherapie, crisis- of rouwbegeleiding. Ik noem het ‘ophelderingstherapie’. Het ondersteunt jou om een doordacht besluit te nemen.

Je kan ervoor kiezen deze begeleiding alleen te volgen of samen met je partner.

Alleen, omdat er maar één iemand nodig is om een relatie te beëindigen.

Samen, wanneer je wil kijken wat er nodig is voor jullie relatie (terug) op de rails te krijgen. Voor de duidelijkheid: deze begeleiding is geen relatietherapie. Ik ga dus niet met jullie aan je relatie sleutelen, maar verhelder wel de patronen waarin jullie nu zitten en probeer met jullie tot inzicht te komen in wat het van je zou vragen als je wél verder gaat.

Hoe loopt dit praktisch?

Omwille van de aard van deze begeleiding, hoef je je niet voor meerdere sessies te engageren. Je kan per consultatie beslissen of je nog een volgend gesprek met me inplant of niet.

De prijs bedraagt 100 euro incl. btw per sessie.

Kom je samen met je partner, dan wissel ik koppelgesprekken af met individuele gesprekken. Hiervoor is het handig als we twee sessies na elkaar kunnen inboeken.

Doorgaans rond ik na maximum vijf zittingen af. Daarna verwijs ik eventueel naar andere hulpverlening (relatietherapie, bemiddeling, rouwtherapie…) of naar één van mijn eigen begeleidingen (plusoudercoaching, word een team met je partner…)

 

Je meldt je aan voor deze begeleiding door een verkennend gesprek bij me in te boeken.

Meld je hier aan voor het verkennend gesprek

Tijdens het verkennend gesprek gaan we dieper in op je situatie en bespreken we een plan van aanpak.

Twijfel je of je beter alleen of samen met partner naar dit verkennend gesprek komt? Kom dan samen.

Heb je een vraag over deze begeleiding?

Neem dan even contact met me op.

Ter inspiratie: twee TED-speeches die verband houden met dit onderwerp en je mogelijk inspireren.

Praktijk

Cindy Schepers
Noéstraat 19, 3360 Bierbeek (Leuven), België

 

Volg mij 

Contactformulier

Adviesvragen worden niet via e-mail behandeld. Dank voor je begrip. 

Pin It on Pinterest