Foto

Het is mijn persoonlijke missie om koppels te leren hoe ze dat complexe, mooie gezin van hen in goede banen kunnen leiden. Zodat ze zich ook echt thuis en op hun gemak voelen bij elkaar en bij elkaars omgang met de kinderen.

Daarom heb ik deze gratis videoreeks gemaakt. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen met mijn samengesteld gezin én mijn meer dan 10 jaar ervaring in het werken met letterlijk honderden samengestelde koppels en stiefouders.

Ik heb je heel wat te vertellen. Als je nagaat dat er bij een elektrische tandenborstel een handleiding zit van meer dan 2 bladzijden (!?!) dan begrijp je ook dat de mechanismen van een samengesteld gezin wat meer tekst en uitleg behoeven.

En om je niet meteen te overdonderen, heb ik de meest basic info in stukjes gekapt. Lees: opgedeeld in verschillende video’s.

Ze staan allemaal voor je klaar en om de paar dagen ontvang je de volgende video in je mailbox.

 

Hier alvast de eerste video:

 

 

Nog een kleine toevoeging bij deze video:

 

Onlangs werd me in een interview de vraag gesteld of er zoiets bestaat als de boze stiefouder.

Als je mijn verhaal hierboven beluisterd hebt, zal je begrijpen dat dé boze stiefouder niet bestaat, in de betekenis van iemand met een bepaalde kwade en gemene persoonlijkheid.

Wel bestaat er een proces waardoor iemand zich als een boze stiefouder gaat gedragen. Mijn verhaal is daar een voorbeeld van. Ik zie het ook bij sommige de stiefouders die ik begeleid: vanuit de allerbeste intenties zetten ze alles op alles en cijferen ze zich helemaal weg. En als dan blijkt dat er niks terugkomt – geven en nemen in een samengesteld gezin is een complex issue – dan geraken ze gefrustreerd en boos.

Daar schamen mensen zich over. Ze vinden het niet kunnen van zichzelf en denken dat er iets mis is met hen – de theorie van de gemene persoonlijkheid steekt dan de kop op. Of ze blijven zichzelf zien als het slachtoffer van de gemene ander en hangen vast in beschuldigingen.

Ik help hen kijken naar waar ze te veel hun best doen waardoor ze zichzelf verliezen. Lees: waar ze zich laten leiden door hun behoefte aan verbinding en zelf hun behoefte aan eigenheid en zelfrespect uit het oog verliezen. Als ze leren op een gezonde en vriendelijke manier hun grenzen aan te geven en te bewaken, keert deze dynamiek doorgaans.

(Er zijn ook mensen die boos worden in hun rol als stiefouder vanuit andere redenen. Bijvoorbeeld omdat ze de hele situatie eigenlijk niet aanvaarden. Daar kom ik later nog op terug.)

 

Over enkele dagen ontvang je de volgende video in je mailbox.

 

Laat je me weten of deze video je helpt en hoe?

Vul vrijblijvend dit formulier in;

 

Heeft iemand jou deze link opgestuurd?

Super, er wordt aan je gedacht!

Als je ook de vervolgvideo’s wil ontvangen, registreer je je best hier >>>

 

Dank om de stiefouders en gescheiden ouders onder je vrienden en kennissen te helpen en hen deze info te bezorgen

Klik daarom op SHARE hieronder, kies je favoriete sociale medium en laat je netwerk weten wat ze volgens jou uit deze video’s kunnen halen.

 

 

!?! Met dank aan Jürgen Peeters en zijn mooie boek “Kinderen zijn geen puppy’s” voor de vergelijking met de tandenborstel.