Foto

Hoe je het recht trekt...

Het geheim van een beter, gelukkiger, meer harmonieus samengesteld gezin zit in hoe jij je opstelt. Dat heb ik je in een vorige video reeds uitgelegd.

In de video hieronder laat ik je zien hoe jouw gedrag en houding heel gemakkelijk beïnvloed kan worden door je partner. Willens nillens houden jullie elkaar in de tang en komt er van het aansturen van jullie gezin niet veel in huis.

(Lees zeker ook na het bekijken van de video de tekst onder de video!)

 

 

Als je uitspraken doet als “ik wil het echt wel goed doen, ik doe echt mijn best maar mijn partner laat zodanige steken vallen dat ik niet anders kan dan…”, dan weet je nu na het bekijken van deze video hoe jullie elkaar creëren en ondanks alle goede bedoelingen samen de afgrond in donderen.

Heel pijnlijk als er liefde in de lucht hangt.

Het lastige hieraan is dat je er met je bestaande manier van reageren niet uitkomt. Want hetgeen de ene partner zou helpen om te kalmeren en rust te vinden, is nu net datgene wat de ander op stang jaagt.

Vicieuze cirkels zijn niet te doorbreken als jullie op oude voet verder gaan en geen radicale andere manier vinden om het gezin aan te sturen.

Ik help jou en je partner hier heel graag mee in mijn begeleidingstraject, Beter Samengesteld. Je leest er alles over op deze pagina >>>

Als koppels zoals Carl en Ans elkaar weten te vinden op een andere manier in deze extreem moeilijke situatie, komen er andere manieren om met ex-partners om te gaan of met kinderen die het lastig hebben.

En zelfs als ze geen andere manieren vinden – want ja, het leven bestaat uit vele onopgeloste zaken en in het samengesteld gezin is dat niet anders – dan hoeft dit de twee partners niet meer onderuit te halen.

Want ze hebben elkaar.

Ans kan dan bijvoorbeeld tegen Carl zeggen: “ik word weer onrustig door Lilly. Ze zwijgt en ik word daar knettergek van”. En Carl kan dan bijvoorbeeld antwoorden: “Ik snap het, mijn liefste Ans. Kom hier dat ik jou eens een dikke knuffel geef. Ik merk ook dat ze het weer erger heeft dan vorige week en ik zie niet direct wat ik anders kan doen.”

Ik geloof dat als er op die manier rust en verbinding komt in het koppel, jullie de ideale voedingsbodem creëren voor kinderen om te ontspannen in jullie gezin.

Jullie krijgen weer ruimte om naar het kind te kijken als een kind in nood. Het kind zie je niet langer als een kind dat last veroorzaakt, maar jullie zien hoe het kind in het hele ‘spel’ ook maar gewoon een pionnetje is dat roeit met de riemen die het heeft.

Er ontstaat ruimte bij jullie als volwassenen om haar te helpen met haar emoties. Om haar te ontvangen in waar zij mee zit. Als ouder hoef je niet meteen te reageren als ze iets ‘fout’ doet omdat je schrik krijgt dat je partner je anders weer op je kop geeft.

Er ontstaat ruimte waar jij er voor je kind kan zijn. Je kan met je kind de dialoog aan gaan. Je hebt misschien inderdaad het gedrag van het kind te begrenzen, maar er is ook de ruimte om haar verder te helpen met waarin zij zo vast zit. Zonder dat je de andere ouder door het slijk hoeft te halen daarvoor.

Kan je zien wat een geweldige cadeau dit is voor iedereen?

De kinderen krijgen een kans om de scheiding iets meer een plek te geven.

Jullie vinden rust als koppel. Sterker nog: het doorzwemmen van dit soort woelige watertjes geeft een enorme boost aan jullie verbinding. Die verdiept zich enorm.

Op den duur word je deze situatie nog dankbaar omdat je er zoveel dichter van bij elkaar bent gekomen 😉

Ook bij de ex-partner sijpelt het mogelijks door dat jullie niet meer de concurrentie aangaan of (stiekem) vinden dat jullie zoveel malen beter zijn. Leef je maar eens in wat dat gevoel met iemand kan doen…

 

Hoe dit allemaal werkt komt uitgebreid aan bod in mijn begeleidingstraject “Beter Samengesteld”.

Ik zet in op jullie relatie en leer jullie de kneepjes van het anders omgaan met elkaar. Met de scheiding. Met kinderen in nood enzoverder. Je leest hier hoe het zit >>>