Foto

In de les hieronder leg ik je uit wat er eigenlijk te doen staat voor een koppel dat een samengesteld gezin start. Idealiter kijk je deze (en alles andere) natuurlijk met je partner :)

 

 

 

Denk terug aan wat ik je verteld heb over emoties: boodschappers van behoeften aan ‘wortelen’ en ‘bloemen’. (Herbekijk dit in de vorige video >>>)

Relaties zijn een voortdurend zoeken van evenwicht tussen die twee clusters aan behoeften. Als je dat evenwicht vandaag ervaart, kan dat morgen alweer als onevenwichtig overkomen. Omdat wij mensen blijven groeien, ontwikkelen, nieuwe inzichten vergaren enz., groeien en veranderen onze relaties met ons mee. Zie je het verband met de video hierboven?

In dit kader heb ik trouwens een interessante boekentip: Weg van Liefde, geschreven door Alain De Botton (zelfs te leen in onze plaatselijke bib en… Bierbeek is niet bepaald een stad :)).

In dit boek – een soort roman met uitleg –  wordt de liefdesrelatie tussen twee mensen gevolgd. Van begin tot… (ik zal het einde niet verklappen). Met vele details over hoe het proces van jezelf worden in relatie precies verloopt.

Nee, het boek gaat niet over een samengestelde liefdesrelatie, maar dat maakt niet uit want het mechanisme is op zich hetzelfde.

Hou je van lezen? Zoek het boek dan eens op. Ik denk dat het je zal inspireren.

 

Dank om mijn werk en deze videoreeks met anderen te delen!

Kies hieronder je favoriete sociale medium.