Foto

Doe mee met de online training vanaf 24 april en leer ook hoe jij jouw emoties beter hanteert

 

Emoties zijn boodschappen van wat we nodig hebben. Denk aan nood aan erkenning, erbij horen, respect, begrepen worden enz.

 

Maar je krijgt niet altijd wat je nodig hebt. Zeker niet in een samengesteld gezin.

 

Daarom nemen onze emoties ons gemakkelijk mee. We geraken erdoor overspoeld. Of we snijden er ons van af. Er komen ruzies en spanningen van. Of je geeft jezelf op je kop, wordt depressief of haakt af.

Dat brengt een samengesteld gezin niet verder. Integendeel. Waar er eigenlijk verbindingen gesmeed zouden moeten worden, vallen mensen elkaar aan. Of ze gaan de hete hangijzers uit de weg en blijven ongelukkig ter plaatse trappelen.

Van integratie komt niks in huis.

Het hoge scheidingspercentage van samengestelde gezinnen is voor een groot stuk te wijten aan het gedicteerd worden door emoties.

Dat is spijtig want het hoeft niet zo te zijn:

 

Beter omgaan met je emoties kan je leren

Goed je emoties weten te hanteren is een aan te leren vaardigheid.

Door de momenten te weten herkennen dat ze er zijn en door er van op een gepaste afstand naar te kijken. Zodat je helder ziet wat er aan de hand is. En zodat je de boodschap kan horen die onder de emotie zit.

Echt te horen. Zodat jij kan kiezen wat je er mee gaat doen.

Je kan dan je partner of de kinderen anders aanspreken. Omdat jij de emotie hebt in plaats van dat de emotie jou heeft, kan je rustiger je boodschap overbrengen. Je grens trekken. Om aandacht vragen. Iets aankaarten wat belangrijk voor je is, ook al lijkt het een banaliteit. Of wat het ook is dat je wil.

De kans dat je gehoord wordt neemt enorm toe zodra jij andere emotionele ‘muziek’ op zet. Als jij je gehoord weet is het dan ook weer gemakkelijker om naar de ander te luisteren.

Zo stemmen jullie steeds verder op elkaar af, kom je in een positieve spiraal en geraakt je gezin beter samengesteld.

Jouw emoties worden dan de richtingaanwijzers in het gezinsvormingsproces.

 

Doe mee aan mijn online training zodat ook jij beter kan omgaan met je emoties

 

Schrijf je hier in >>>

Op 24 april start ik met een training: omgaan met emoties voor stiefouders. Dit is wat je leert:

 • Je leert helder zien wat van jou is en wat van de ander
 • Je leert je emotionele patronen herkennen zodat je ze kan stoppen
 • Je leert naar de onderliggende boodschap luisteren zodat je kan beslissen wat je er mee gaat doen
 • Je leert manieren om jezelf tot rust te brengen
 • Je leert anders te communiceren zodat de ander zich minder aangevallen voelt

 

Wat levert deze training jou op?

Beter leren omgaan met je emoties betekent beter leren omgaan met elkaar. Want je zit er anders bij en bent in staat heel andere dingen te zeggen aan je huisgenoten. Hierdoor verandert de sfeer in je gezin compleet.

Je krijgt het gevoel dat je mag zijn en opkomen voor wie je bent en kan meer thuis komen. Hierdoor verdiepen de relaties zich en ontstaat er meer verbinding, respect en begrip voor elkaar.

Er ontstaat ruimte om problemen effectief aan te pakken.

Ook voor de kinderen maakt dit een wereld van verschil. Want hun voelsprieten pikken nu heus op dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Wees daar maar zeker van.

 

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

 

De training start op dinsdag 24 april om 20u.

Je krijgt een inlogcode en kan dan life de eerste sessie volgen. In totaal zijn er 5 lessen en 2 vragensessies. We zijn dus 7 weken bezig, van 24/4 tem 5/6.

Je hebt bovendien toegang tot een online leerplatform met extra info en oefeningen. Die verwerk je op je eigen tempo. Je kan vragen stellen via mail en in de vragensessies.

Kan je niet life bij de sessies aanwezig zijn? Je bent niet de enige. Je kijkt dan gewoon de opnames achteraf op je eigen tempo en mailt mij je vragen. Ook na afloop van het programma behoud je de toegang tot al het materiaal.

 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Je projecties leren terugnemen en je eigen aandeel leren zien (wat zegt iets over mij, wat over jou?)
 • Je bewust worden van de effecten en hoe jij mee het gedrag van de ander creëert
 • De parel in je pijn leren zien: contact maken met de onderliggende behoeften en waarden (dé reden waarom emoties loslaten niet lukt)
 • Technieken om jezelf te kalmeren en je emoties te laten zakken
 • Technieken om met onderliggende emoties in contact te komen
 • Anders communiceren: hoe praat je met elkaar als de ene weerstand biedt, als jij toch nog overspoeld bent, hoe trek je grenzen, hoe bouw je via eerlijke communicatie een band met je partner en (stief)kinderen

 

Gedurende 7 weken gaan we samen aan de slag. Via een online programma waar jij je deur niet voor uit hoeft en waardoor je in alle anonimiteit kan leren hoe je anders met je emoties leert omgaan.

 

Investering

De prijs voor deze training bedraagt 247 euro incl. btw. Wie inschrijft voor 7 april 2018 betaalt 147 euro.

Schrijf je hier in >>>

 

Bonus

Wie inschrijft voor 7 april 2018 ontvangt de online training ‘leer de spelregels van het samengesteld gezin’ gratis. Deze training ter waarde van 147 euro(!) is een ideale voorbereiding en aanvulling op de emotietraining.

(Heb jij onlangs de training spelregels al gevolgd? Dan krijg je in de plaats een skypesessie als bonus.)

 

Extra begeleiding

Wens je persoonlijk opgevolgd te worden tijdens deze training? Dan kan je er voor kiezen om je parallel met het verloop van de training door mij te laten coachen.

Ik help je persoonlijk met het leren toepassen van wat jij in de training leert. We plannen 5 skypesesses van 1,5 uur hiervoor in.

Mijn agenda laat momenteel de mogelijkheid voor nog 3 personen om op deze manier begeleid te worden. Dus schrijf je meteen in indien je voor deze optie kiest.

De prijs voor de training met persoonlijke begeleiding bedraagt 547 euro incl. btw bij inschrijving voor 7 april 2018 (daarna verhoogt de prijs naar 647 euro).

Meld je hier aan voor deelname aan dit traject met persoonlijke begeleiding >>>

 

Twijfel je nog?

 

Bekijk dan hier de gratis infosessie die ik vorige maand gaf. Ik leg je uit hoe ik emoties zie en wat er voor nodig is om er beter mee om te gaan. (opgelet, deze link is slechts tijdelijk beschikbaar dus kijk meteen>>>)

 

Inschrijven doe je hier >>>