Foto

Leer de spelregels van het nieuw samengestelde gezin

Een nieuw samengesteld gezin kent een fundamenteel andere structuur dan een traditioneel gezin. Zo zijn de beide partners niet samen de ouders van dezelfde kinderen, maar is er een andere ouder.

Dat weten we natuurlijk allemaal. Alleen beseffen we niet wat daar de gevolgen van zijn en proberen we met elkaar om te gaan alsof we een gewoon gezin zijn. ‘Hoe jij/hij/zij doet is toch niet normaal?!’ zeggen we dan.

Een samengesteld gezin is anders en kent bijgevolg ook andere regels. Of je dat nu leuk vindt of niet.

In mijn ogen is het cruciaal voor het slagen van ieder samengesteld gezin dat de ouders en stiefouders de spelregels kennen. Anders zorgen onze valse verwachtingen voor grote teleurstellingen of hebben we geen handvatten op dit speciale gezin in goede banen te leiden.

In de online training ‘Leer de spelregels van het samengestelde gezin’ leer je wat de regels en valkuilen zijn en verwerf je inzicht in wat er nodig is om het goed te doen.

Ik vind dat elk samengesteld gezin deze training zou moeten volgen, of je nu van plan bent om samen te gaan wonen of dat al jaren doet. Als je merkt dat het stroef loopt, begin dan met het leren van de spelregels.

 

Leer de spelregels van het nieuw samengesteld gezin

 

In vier opeenvolgende sessies geef ik je inzicht in wat precies de plek van ieder is, hoe je tot rust, liefde en begrip komt en wat jij kan doen om problemen te voorkomen of aan te pakken.

 

Dit is wat je leert:

 

 • … wat de spelregels zijn
 • … hoe je veel gemaakte fouten vermijdt
 • … wat je van elkaar mag verwachten (en wat niet)
 • … hoe je omgaat met verschillende gewoontes en opvoedstijlen
 • … wat de rol van de stiefouder precies inhoudt
 • … hoe je een band opbouwt met je stiefkind
 • … wat de taak van de gescheiden ouder is
 • … hoe je je kind doorheen de scheiding helpt en in dit gezin loodst
 • … wat nodig is om de partnerrelatie gezond te houden
 • … hoe je beter omgaat met de insiders en outsiders in je gezin
 • … wat de gepaste plek is van de ex-partner(s)
 • … hoe je negatieve patronen doorbreekt
 • … wat jij in handen hebt om de relaties te verbeteren
 • … hoe je aan dit gezin begint

 

 

Bijzonder!

Dit programma bestaat uit vier trainingssessies die je online kan bekijken. In de volle privacy van je eigen huiskamer volg je de presentaties op je laptop of tablet. Je hoeft je huis dus niet uit. Bovendien kan je de inhoud zo vaak terugkijken als je wil.

 

Is dit programma geschikt voor jou?

Deze sessies zijn bedoeld voor stiefouders en gescheiden ouders die in een samengesteld gezin wonen (of dat van plan zijn) en die willen leren hoe ze tot een meer harmonieus samengesteld gezin komen.

Deze reeks is zowel geschikt voor gezinnen waarbij slechts één partner kinderen heeft uit een vorige relatie (enkelvoudig samengesteld) als voor gezinnen waar beide partners dat hebben (dubbel samengesteld).

De reeks is ook aan te bevelen voor mensen die overwegen om bij mij een persoonlijke begeleiding te volgen en goed voorbereid willen zijn. Je krijgt een inzicht in mijn manier van werken. Mijn ervaring is bovendien dat er minder sessies nodig zijn indien je eerste deze lessen gevolgd hebt.

Je kan de sessies alleen of met je partner bekijken.

 

 

Waar en wanneer?

Nadat je hebt ingeschreven op het programma, ontvang je een code zodat je meteen kan inloggen. Waar en wanneer je maar wil. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met internettoegang. Je hoeft hiervoor geen programma’s of apps te installeren.

De training zelf bestaat uit meer dan 7 uur video.

 

 

Prijs

Voor dit programma betaal je 147 euro incl. btw.

 

Wat levert dit programma je op?

Ik reik je inzichten aan over wat een nieuw samengesteld gezin precies is, hoe het werkt en hoe je het beter kan aanpakken. Hierdoor weet je heel goed wat je kan verwachten en wat niet en zie je glashelder hoe jij het heft in handen kan nemen naar meer rust, harmonie en respect in je gezin.

 

 

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen via deze link >>>

 

Wat eerdere deelnemers zeggen over deze training

 

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools on direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

 

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.”

 

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.”

 

“zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vind ik super …”

 

“Ik heb vooral geleerd dat het perfect normaal is dat het niet van dag 1 perfect draait. Ik raad elk NSG aan dit te volgen. Echt de moeite!”

 

“Ik vind het zeer helpend te voelen dat er handvatten zijn, dat het mogelijk is om een nieuw samengesteld gezin tot een fijn gezin voor iedereen te maken.”

 

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.”

 

“Mijn grootste inzicht na deze training is dat ik moet accepteren dat het nooit zo zal zijn als een kerngezin (hoe graag ik dat ook zou willen), maar altijd een ander soort “gezin” zal zijn; dat dit niet inzien of accepteren het opbouwen van een fijne band met de stiefkinderen juist in de weg staat.”

 

Zit je nog met vragen?

Aarzel dan niet ze te stellen >>>

 

Schrijf je hier in >>>