We doen zo ons best… maar het lukt niet

Ruth en Patrick (*) zijn ongeveer een jaar samen. Ze zien elkaar doodgraag, maar hebben vele dramatische gesprekken als het over zijn kinderen gaat. Ze geloven dat als Ruth maar door mij gecoacht wordt, zij zich zal kunnen invoegen in het geheel en alles beter wordt.

Ik ben het daar niet mee eens. Sterker nog: ik geloof dat ze hierdoor steeds vaster komen te zitten.

Wat kunnen ze dan wel? Dat leer je in de video hieronder:

Herken jij de situatie van Ruth en Patrick? Hoe gaan jullie er mee om? Wat leer je uit deze video? Graag lees ik jouw reactie onder deze video.

Hulp nodig bij jouw samengesteld gezin? Lees hier hoe ik je kan helpen >>>

Graag herinner ik je er aan dat je bij mij een online basisprogramma voor beter samengestelde gezinnen kan volgen. Dat is het programma waarop de begeleiding van Ruth en Patrick gebaseerd is en heeft als doel alle misverstanden over samengestelde gezinnen en relaties de wereld uit te helpen en je te leren hoe je het wél aanpakt. Doe je mee?

Getuigenis van een deelnemer over dit programma:

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.”

Meer info over dit programma vind je hier >>>

(*) Namen en andere gegevens die naar de identiteit van deze mensen verwijzen zijn uiteraard om privacyredenen veranderd.

Elena

19 december 2019 om 14:04

Bedankt voor alle herkenbare video’s. Blijft moeilijk en het gemis van het kerngezin maakt het accepteren van een samengesteld gezin extra moeilijk. Ook al is de liefde er zeker wel. Nooit verwacht dat ik dit zo moeilijk zou vinden.

Cindy

19 december 2019 om 15:30

Beste Elena,

Dank voor je reactie. Wat van het kerngezin mis je precies? Wat zou je kunnen helpen om het samengesteld gezin makkelijker te ervaren?

Veel goede moed, Cindy

Isabel

20 december 2019 om 09:19

Ik ben een ervaringsdeskundige ….leef nu in mijn tweede nieuwe gezin . Ik pak het anders aan dan eerst want ik wou teveel mijn kerngezin evenaren de eerste keer en dat liep fout : te goed willen doen is mijn valkuil . Ik ben HSP en dat maakt het bijna onmogelijk om in het samenleven rust te vinden ….gelukkig is er veel variatie – nu eens met 4 , dan eens met 5 , af en toe met 6 -7 en zeldzaam met 8 ( ook al 2 lieven ) . Ik mis wel enorm samentijd maar ze zijn al ouder dus dat komt wel . Een hele opgave . Soms is de liefde voor elkaar niet voldoende …

Elena

03 januari 2020 om 21:31

Cindy,
Ik mis het dat ik niet voel dat hij trots is zoals ik op mijn kinderen en andersom voel ik dat ook niet bij zijn kinderen. Dat stuk wat er in het kerngezin uiteraard wel was ontbreekt hier. Eigenlijk is het net als wanneer je kinderen op straat of een verjaardag tegendraads kunnen zijn. Dan is het ook wat ingewikkelder omdat er mensen meekijken en oordelen, om volledig natuurlijk te reageren op hen en ze uit mn pure gevoel te corrigeren of niet want dat kan en mag ook. En dat is nu eigenlijk altijd als ze er zijn. Ik vind dat heel vermoeiend en wil er heel vaak uit stappen maar de liefde laat het me volhouden. Ik heb dus het gevoel dat ik wat mis met ze en dat vind ik erg zonde want ze zijn maar zo kort kind. Ik hoop dat dit een beetje een goed beeld geeft. Nogmaals dank u ? voor de tips en herkenbaardheid.

Elena

03 januari 2020 om 21:34

Isabel,

Ik vind dat ook zwaar nooit samen te zijn. Goed van u dat u het nu anders aanpakt en en de liefde alleen is ook niet voldoende. Dat denken wel alleen maar als we ergens aan beginnen. Succes

Leen

04 januari 2020 om 16:31

Heel interessant je filmpje! Helaas gescheiden, nu alleenwonend met twee leuke zonen, die aan het puberen zijn geslagen, amai!! Sinds een klein jaar ben ik samen met een leuke man. We doen het kalmpjes aan naar de kinderen toe, maar toch voel ik me snel de insider die verscheurd wordt. Ik ga eens bespreken met hem of je training iets is voor ons. We wonen niet samen, en zijn maar enkele weken per week met de kids samen (zij zijn 4 dagen in de week bij mij). Maar toch zou ik wel uit je cursus kunnen leren. Ik bekijk het. Groeten, Leen

Laat een reactie achter