In 4 stappen meer respect tussen stiefouder en stiefkind

Respect is in veel samengestelde gezinnen een issue.

 

Vandaag wil ik focussen op het thema respect tussen stiefouder en stiefkind, want dat is vaak wel een dingetje.

Denk aan de stiefouder die het gevoel heeft dat er over hem of haar gelopen wordt, dat hij of zij niet gerespecteerd wordt.

Denk aan het stiefkind dat de indruk heeft dat de stiefouder hem gewoon niet moet.

Denk ook aan de ouder die vooral de negativiteit van zijn partner ziet ten aanzien van zijn kind.

 

Er zijn vier duidelijk te onderscheiden stappen in hoe je aan respect bouwt als stiefouder met je stiefkind. 

Kijk de video hieronder en leer deze vier stappen zodat ook jullie bouwen aan meer respect:

 

Ik deel straks een extra tip over respect op mijn facebookpagina.

Surf hier naar mijn pagina, geef me een duim en wacht de extra tip af in je nieuwsoverzicht >>>

Laat je me hieronder weten wat deze video met je doet?

Ik lees graag je reactie. Dank ook om deze video te delen met je kennissen en vrienden.

 

 

 

Christel

26 november 2018 om 11:04

Dankjewel voor de zeer nuttige informatie; het is niet evident én een leerproces. warme groet

Cindy

26 november 2018 om 11:09

Ha Christel. Dank voor je reactie. Die herken ik van hoe ik er vroeger zelf in stond. Maar vandaag vraag ik me af: wat is er niet evident aan? Kan je zien dat het eigenlijk ook heel gemakkelijk is?

Mandy

26 november 2018 om 12:55

Wat als je het kind echt niet moet???

Cindy

26 november 2018 om 12:56

Mandy, doe het dan uit respect voor je partner. Waar ben je anders mee bezig?

Inge

26 november 2018 om 15:03

hallo
veel waarheid en werkpunten in uw boodschap.
1 van mijn stiefzonen is ondertussen bij de mama gaan wonen.. wij ( papa en stiefmoeder ) vinden dat wij gefaald hebben. vooral mijn partner voelt zich hier niet gelukkig mee. ik moet wel toegeven sinds mijn stiefzoon niet steeds bij ons is ( enkel nog om de 2 wk’s ) er een veel aangename sfeer is bij ons.
groetjes

Babette

26 november 2018 om 15:26

Cindy, ik heb vier jaar geprobeerd om respectvol met de kinderen om te gaan.
Ik kreeg nooit goedemorgen, dankjewel, astublief, nog verjaardagswensen, vrolijk kerst, ook mijn eigen kindjes niet. toen ik mijn stiefdochter 17 jaar hier op aansprak zei ze: ik praat alleen met familie en vriende en jij bent geen van beiden. Ik heb haar toen geantwoord dat ik ook mijn vrienden kies maar wel geleerd heb beleefd te zijn tegen iedereen. Antwoordt zij koelweg: prutske, ga nu ni commanderen tegen wie ik beleefd moet zijn….?! Ik stond perplex, misschien moet je respect niet verdienen maar jammer dat t van een kant moet blijven komen. Ik vond 4 jaar wachten wel lang… Ik mocht niets zeggen van mijn partner want bij mama ging ze ook soms lopen en dat is nu eenmaal puberbrein… uiteindelijk vraag ik me af hoelang je gebrek aan respect moet tolereren en hoe je als ouder hierop kan reageren als je ziet dat je partner zo behandeld wordt? Onze relatie ging er uiteindelijk aan ten onder.

Cindy

26 november 2018 om 15:34

Dag Babette, in situaties als deze is de reactie van de partner/ouder cruciaal. Hoe lang je gebrek aan respect moet tolereren? Zie de derde stap uit mijn video: jij kan opkomen voor je respect. Jammer van je relatie.

Sofie

27 november 2018 om 00:13

Beste Cindy,
Ik haal niet echt voldoening uit je boodschap. De assertieve ik-boodschap is me reeds bekend, alsook het benoemen van het gedrag en niet de persoon…
Het lijkt me iets meer complex, dan jij het voorstelt… Zo gemakkelijk is het niet.

Cindy

27 november 2018 om 08:42

Dag Sofie, dank voor je reactie. Beschrijf me hoe jij het ziet, dan kan ik er zinnig op antwoorden.

Laat een reactie achter