Het zogenaamde geheim voor een gelukkige relatie

Als je een goede relatie wil, moet je eerst jezelf graag zien.

Hoe kan jij liefhebben als je niet jezelf eerst lief hebt?

Volgens sommige zogenaamde experten is het geheime recept naar een gelukkige relatie: werk eerst aan jezelf.

Ik ben het daar niet helemaal mee eens en zie dat die overtuiging negatieve gevolgen kan hebben.

Wat helpt wel om je relaties te verbeteren? Dat vertel ik je graag in de video hieronder.

Graag lees ik jouw reactie onder deze video.

Hulp nodig bij jouw samengesteld gezin?

Bekijk hier hoe ik je kan helpen >>>

Annelies

14 februari 2020 om 13:56

Ik luister en zie nog steeds graag je video’s, Cindy. Deze deed me erg denken aan wat ik onlangs las over het neurovagale systeem. Was voor mij een eye-opener. Het toont aan dat verbinding het meest belangrijke is bij mensen, en als dat er niet is, ons neurologisch systeem in stress en spanning schiet. Dat is een puur biologische reactie, niet alleen bij kleine kinderen, maar ons hele leven lang. Als het op dat niveau misgaat, dan gaat ons lichaam over naar de vlucht-of vechttechniek, en eventueel daarna naar de bevriesreactie (zie ook duivelse dialogen). Echt heel boeiend, en het toont aan dat onze reacties niet alleen ‘in onze kop’ zitten maar een bijna instinctieve reactie zijn.

Cindy

14 februari 2020 om 14:05

Dat klopt helemaal, Annelies. De ‘duivelse dialogen’ ontstaan inderdaad daardoor. Soms geraken koppels er samen niet uit en houden ze elkaar gevangen… Hopelijk stel je het goed! Vele groetjes, Cindy

Jean-Paul

14 februari 2020 om 15:08

Ongelooflijk hoe ik mijn situatie hier in herken
Ik begrijp goed waarom kristien het moeilijk heeft om haar partner mee te kunnen nemen want volgens hem is er niks aan de hand , alleen maar een beetje aanstellerij
Hij ziet het probleem niet

Groetjes Jean-Paul

Tiene

15 februari 2020 om 07:50

Verhelderend. (Ook voor niet-NSG)

Birgitte

17 februari 2020 om 11:13

Cindy! Wat een eye opener. Hartstikke bedankt. Ik ben echt fan van jou!

Laat een reactie achter