Foto

Online programma voor stiefouders en koppels 

(met persoonlijk advies)

Even samenvatten…

Je heb een fantastische partner. Jullie zitten veelal op dezelfde golflengte, hebben leuke gesprekken en goede seks.

Er zijn kinderen uit een vorige relatie.

Je wil er echt iets van maken samen.

Maar…

Die harmonie, waar blijft die?

Zijn verbinding en rust te veel gevraagd voor een samengesteld gezin?

Hoe overbrug je die ontelbare verschillen?

En wat als respect en positiviteit ver te zoeken zijn?

 

Je merkt dat jij en je partner er niet in slagen het altijd goed samen te doen. De ene voelt zich soms buitengesloten, de andere tussen twee vuren. De ene wil het strenger, de andere losser. De ene wil strikte grenzen, de andere minder. De ene voelt zich respectloos behandeld, de ander zit met de handen in het haar en vraagt zich af hoeveel verandering er nog nodig is. 

Hierdoor loopt het niet in zoals het hoort, geraak je elkaar kwijt, is er veel spanning en/of sommige gezinsleden neigen af te haken…

 

IN DIT ONLINE PROGRAMMA LEER JE HOE JE EEN SAMENGESTELD GEZIN VORM GEEFT EN SAMEN TOT MEER HARMONIE KOMT

 

Met behulp van video’s en opdrachten ga je aan de slag om de verschillen en emotionele spanningen te benutten om jullie samengesteld gezin beter te maken. Zo groeien jullie naar meer evenwicht en verbinding en kan ieder zich thuis voelen. Ook dat kind dat er geen zin in heeft en ja, óók als de ex het tot een levenstaak gemaakt heeft jullie te dwarsbomen of het kind te manipuleren.

Ik begeleid je bij dit transformatieproces aan de hand van vier stappen. Soms heeft iemand deze in volgorde te doorlopen, soms kris kras door elkaar. Soms komt de nadruk te liggen op één stap. Je kijkt en doorloopt dit programma zo vaak als je wil en kiest daarmee dus zelf de klemtonen die je wil leggen.

 

Stap 1: terrein verkennen

Eerst even met twee voetjes op de grond komen. Geen schrik, een samengesteld gezin kan een leuk en warm nest worden. Je moet wel weten hoe de vork in de steel zit. Bij deze eerste stap leer ik je wat je mag verwachten en wat niet, met welke uitdagingen je te maken krijgt en waarom. Kwestie van het noorden terug te vinden na al die oplopende emoties.

 

Stap 2: bouwen aan authentieke relaties

Er ontstaat niet zomaar een wij-gevoel als je besluit samen te wonen, ook al zag het er eerst nog zo rooskleurig uit. In de tweede stap leer je hoe je de relaties uitbouwt, in welke volgorde en hoe je dat doet na emotionele uitbarstingen of jarenlange spanning. Hier nodig ik je uit jezelf te laten zien en uit te komen voor wat jij belangrijk bent. Dus nee, niks wegcijferen of tanden bijten, maar durven spreken en luisteren, je open stellen en grenzen aangeven.

 

Stap 3: praktische handvatten

Allemaal goed en wel, maar hoe gaat dat dan praktisch? Hoe ga je om met verschillende gewoontes, opvoedstijlen en voorkeuren? Wat houdt de rol van stiefouder eigenlijk in? Wat is een goede insteek om je op te stellen naar het kind dat niet wil, de weerbarstige ex of een partner die liever de kop in het zand steekt? Je hoeft het warm water echt niet opnieuw uit te vinden. Ik help je concreet op weg met do’s en don’ts bij de verschillende uitdagingen.

 

Stap 4: jij als deel van de oplossing

Met het vorige kom je een heel eind. Maar wat als je verlamd wordt door schuldgevoel, geraakt wordt door afwijzing, bang bent om te vertrouwen of vast zit in controle of perfectionisme? Dat belemmert de uitbouw van je gezin enorm.

In dit programma openen we geen onnodige potjes; het is bovendien geen vervanging voor therapie. Wel reik ik je het een en ander aan om anders met je emoties en vastlopende gedachten om te gaan. Dat zal je helpen om in de praktijk te brengen wat je diep van binnen weet dat je te doen hebt en er voor zorgen dat je de vorige drie stappen echt kan zetten.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DIT ONLINE PROGRAMMA?

Je werkt aan de relaties in je eigen tijd en op je eigen tempo.

Je start op een laagdrempelige manier met het opdoen van de nodige kennis, inzichten en vaardigheden.

Je kiest zelf of je dit programma samen met je partner doorloopt of niet.

Al het materiaal blijft twee jaar ter beschikking.

Heerlijk toch, als je niet bij mij in de buurt woont, zoals het merendeel van mijn cliënteel 😊

 

Met persoonlijk advies op regelmatige basis

Naast het online programma zijn er online vragensessies. Twee keer in de maand, vier maanden lang, richt ik een online vragensessie in voor die deelnemers. Daarin kan je mij al je vragen voorleggen. Over de training, over lastige situaties, over emoties, communicatie, over hoe aanpakken enz.

Dit maakt dat ik je echt bij het handje neem, je echt stappen kan zetten en met mij af kan toetsen, ik je op maat advies geef en kan bijsturen waar nodig. Je maakt meer en sneller vooruitgang.

 

Er is meer…

Je hoeft het niet alleen te doen.

Bij het online programma hoort een coachingsgesprek van één uur met mij, online via skype of bij mij in de praktijk in het Leuvense. Dan kan je al je vragen stellen, issues voorleggen en mij met je mee laten kijken.

We plannen dit gesprek in wanneer jij daar klaar voor bent; als alle modules vrij gegeven zijn, in het begin, of ergens tussen in. In elk geval binnen het half jaar na aanmelding. Je bepaalt zelf of je je partner aan dit gesprek laat deelnemen of niet.

 

WAARUIT BESTAAT HET PROGRAMMA PRECIES?

 

de vier stappen bestaan uit videolessen waarin volgende onderwerpen aan bod komen:

 

 • Hoe je een band opbouwt met stiefkinderen
 • Omgaan met verschillende opvoedstijlen
 • Hoe je uit de opvoedstrijd stapt 
 • Omgaan met verschillende gewoontes en regels
 • Een eigen gezinscultuur creëren
 • Rol en de taken zijn van een stiefouder en van een gescheiden ouder
 • Een gepaste manier vinden om met de andere ouder (ex) om te gaan
 • Omgaan met de posities van insider en outsiders (diegene die tussen twee vuren staat en diegene die het gevoel heeft er niet bij te horen)
 • Good practices over het dagelijks reilen en zeilen van dit gezin: was, plas, wonen, geld, aan tafel, maar ook vakanties, feestdagen enz.
 • Enz. 

De exacte lijst van het programma kan je hier inkijken: inhoud van het programma

 

Dit programma is erg uitgebreid. Ik geef telkens aan welke van deze onderwerpen je zeker door te nemen en in te oefenen hebt en welke thema’s optioneel zijn. Ik heb er naar gestreefd alles zo helder mogelijk en to the point te brengen.

 

Materiaal

Elke les bestaat uit video’s waarin ik je het hoe, wat en waarom uitleg. Ook krijg je praktijkvoorbeelden. Verder zijn er oefeningen voorzien die je helpen de vertaling te maken naar je eigen situatie. Je leert over je eigen situatie reflecteren en wordt aangespoord dingen uit te testen en in de praktijk te brengen. Verder is er zoals gezegd het bonusgesprek en de 8 online vragensessies waar je persoonlijk advies krijgt. 

 

IS DIT PROGRAMMA IETS VOOR JOU?

Ik help stiefouders, gescheiden ouders en koppels die van hun samengesteld gezin iets willen maken. Dit programma past bij jou:

 • Als je bereid bent voor je gezin te gaan, ook al loopt het nu moeilijk.
 • Als jullie al een hele tijd hebben zitten aanmodderen, en het echt niet goed loopt of in de verte een zwaar onweer ziet hangen.
 • Maar ook als je elkaar nog maar pas gevonden hebt en het vanaf het begin goed wil doen.
 • Of jullie samenwonen of niet, of de kinderen al dan niet het huis uit zijn is van ondergeschikt belang.

Daar staat tegenover dat dit programma niet geschikt is als je niet open bent om iets nieuws te leren, je blijft hangen in een staat van slachtofferschap, je niet bereid naar jezelf te kijken of wil leren hoe je je anders kan opstellen.

 

WAT IS DE PRIJS VAN DIT PROGRAMMA?

Je investering voor het programma met advies in de vorm van vragensessies bedraagt 500 euro incl btw. Je hebt in dit geval toegang tot het online programma, alle materialen, 8 vragensessies en ook heb je het recht op het bonusgesprek. 

 

ZEG JE “JA KOM MAAR OP MET DIE EERSTE MODULE”

REGISTREER JE HIER INDIEN JE VIER MAANDEN GEBRUIK WIL MAKEN VAN MIJN ADVIES IN DE VRAGENSESSIES>>

 

HEB JE NOG VRAGEN? 

Lees dan even verder of vul onderaan deze pagina het contactformulier in.

 

Veel gestelde vragen

Kan ik dit programma op mezelf volgen of doe ik dat best met partner?

Het programma is zodanig ontworpen dat je dat kan kiezen en kan schakelen indien gewenst. Vaak zie ik mensen alleen starten en er na verloop van tijd hun partner bij betrekken. Er zijn oefeningen voorzien met en zonder partner. Persoonlijk geloof ik dat de meeste vooruitgang te boeken valt als je partner je minstens passief ondersteunt. Hoe actiever zijn of haar rol, hoe sneller de veranderingen plaats vinden.

 

Mijn gezin hangt zo goed als uit elkaar. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

Dat hangt af van wat jij wil. Wil je nog in dit gezin investeren of niet? Op zich is het geen enkel probleem als er een paar bommetjes ontploft zijn of er harde woorden gevallen zijn. Dat is het moment waarop de meeste mensen pas in actie schieten. In de praktijk zie ik dat vele mensen op dit punt blijven hangen en geen besluit nemen. Logisch dat je het wat je voor je uitstelt als je het niet weet. Wat ik veel zie gebeuren is dat het niet nemen van een beslissing soms maakt dat ze in jouw plaats genomen wordt. Vragen die jou kunnen helpen een keuze te maken: wat zou het voor je betekenen als het blijft zoals het nu is? Is dat voldoende voor jou of niet? Zijn er echt relatieproblemen? Dan adviseer ik eerder een persoonlijk traject. Tijdens een eerste verkennend gesprek bespreken we dit.

 

Wat als ik tijdens of na het online programma beslis dat ik of wij persoonlijke begeleiding nodig hebben?

Afhankelijk van de ruimte en beschikbaarheid in mijn agenda kan je overschakelen op meer intensieve begeleiding. Twijfel je op dit moment al of het niet beter is om meer intensieve begeleiding op te nemen, neem dan even contact met me op.

 

Hoe verlopen die vragensessies?

Als je kiest voor dit traject mét advies, neem je deel aan 8 vragensessies, verspreid over 4 maanden. Deze worden ingericht in de vorm van een online webinar. Je vult vooraf een vragenlijst in en mailt mij je vragen die ik beantwoord tijdens het webinar. Daarbij blijf je anoniem voor de anderen. Niemand ziet jou, hoort je of weet dat jij deelneemt. Ook vernoem ik hoogstens je voornaam of een nickname als je dat liever hebt. Je leert tijdens deze sessies ook van de vragen van de anderen en kan bijkomende vragen stellen via de chat. Deze vragensessies vinden op weekavonden plaats. Om iedereen de kans te geven deel te kunnen nemen wissel ik die avonden af (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag). Achteraf ontvang je sowieso de opname van het webinar. Dan hoef je niets te missen als je er niet bij kon zijn en herbekijk je mijn antwoorden op de verschillende vragen zo vaak je wil. Je stelt zoveel vragen als jij nodig vindt. Ik beantwoord alles. Het aantal deelnemers is beperkt.

Hier zie je voorbeelden van vragen die in vorige sessies zoal aan mij gesteld worden: voorbeelden van vragen

 

Wat mag ik verwachten van dat coachingsgesprek?

Je kan een paar moeilijke situaties voorleggen, met me ingaan op lastige kanten in jezelf, advies vragen enzoverder. Mijn ervaring leert dat sommige mensen enorm uitkijken naar dit gesprek en anderen er geen behoefte aan hebben en het niet opnemen. Wat je daarin doet, kies je zelf. Je hebt in elk geval in de zes maanden die volgen op jouw aanmelding het recht om dit gesprek op te nemen. Je neemt hiervoor contact met me op en vult op voorhand een vragenlijst in. Zo kan ik het gesprek voorbereiden en kan je de tijd optimaal benutten. Je kiest zelf of je met of zonder partner aan dit gesprek deelneemt. Het gesprek gaat door in mijn praktijk of online, via Skype of Zoom. Dat laatste werkt even goed en is de keuze van de meeste mensen die wat verder weg wonen.

 

Werkt dat wel zo een online programma?

Vele tientallen (stief)ouders zijn je reeds voor gegaan. Hieronder neem ik enkele ervaringen van hen op. Ik zie dat de mensen die besluiten er voor te gaan, zich open zetten voor wat ik te brengen heb en die de moed bij elkaar schrapen om het een en ander in de praktijk te brengen, enorm veel aan dit programma hebben. Andere gesprekken, andere sfeer in huis, de roze olifant eindelijk uit de kamer. Als je echter enkel passief naar de video’s kijkt en er niks mee doet, is dit echter weggesmeten tijd en geld. Kortom: het werkt als jij werkt.
In dit programma heb ik het beste en meest concrete van mijn kennis en inzichten opgenomen. Het online leren vind ik het geweldige cadeau van deze tijd. Als je al even mijn website volgt en nieuwsbrieven leest ben je ongewild al online aan het leren geweest 😊 Besluit voor jezelf maar wat dat je tot nu toe heeft gebracht.

 

Zit je nog met andere vragen die je gesteld wil hebben alvorens je kan beslissen aan dit programma deel te nemen?

Neem contact met me op. Onderaan deze pagina vind je een contactformulier 

 

DEZE MENSEN GINGEN JE VOOR

 

“Dit is een praktische training met herkenbare voorbeelden en heldere tools om direct toe te passen. Voor mij is het nu pas echt helder waar ik sta en welke verantwoordelijkheden ik heb.”

 

“Het resultaat van dit programma is dat mijn man en ik nu heel wat oplossingen kunnen bedenken voor als er zich ambetante situaties voordoen. We hebben samen op een constructieve manier leren praten :-). We hebben geleerd dat als ik weer tot kamerplant word gedwongen dat de verbinding tussen mijn man en mij net belangrijker wordt, zodat ik daar de liefde voel en me sterk voel. Mijn man heeft me aangemoedigd voor mezelf op te komen. Ik spreek zijn zoon nu aan als hij iets doet waar ik niet mee akkoord ga. Dat heeft bij mijn partner de druk er wat afgehaald, want hij had het gevoel tussen 2 vuren te staan en dat hij alles wat zijn zoon zei of deed (of net niet deed) te moeten opmerken om er iets op te zeggen. Ik (en hij ook) zijn best wel fier op wat we met jouw hulp hebben bereikt!”

 

“De training geeft een helder kader. Je kan hierdoor over heel wat zaken gaan nadenken bij jezelf. Je hebt veel gespreksstof om met je partner samen te zoeken. Het werkte heel goed om dit virtueel te leren.”

 

“Cindy, graag had ik je nog bedankt voor alle hulp die je geboden hebt in ons nieuw samengestelde gezin. Dankzij jouw training heb ik heel wat hindernissen overwonnen en zijn we allemaal sterker naar elkaar gegroeid. Ik voel me helemaal goed in mijn nieuw samengesteld gezin. Graag had ik je ook laten weten dat er een klein gezinslidje bij is. Sinds oktober ben ik trotse mama van een lieve dochter. Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor alle inzichten die je mij gegeven hebt… want dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt. Ik wou je dit zo graag laten weten , want ik denk niet dat dit mogelijk was zonder ons traject bij jou. Dan zou ik me zijn blijven ergeren.”

 

“Heldere, gestructureerde en goed geïllustreerde uiteenzetting in mensentaal. Een aanrader voor iedere ‘plus’ of ‘min’ ouder. Fijne en toepasselijke afbeeldingen, luchtig en speels, fijne combi met de toch wat ‘zware’ kost. Dank je wel voor alle waardevolle informatie. Helder, to the point en no nonsens.”

 

“Zeer interessant, praktisch, rijk, volledig. Heel intens wel en confronterend; tegelijk troostend omdat je zoveel herkent. En van in de zetel les volgen vonden mijn partner en ik super …”

 

“Ik heb vooral geleerd dat het perfect normaal is dat het niet van dag 1 perfect draait. Ik raad elk NSG aan dit te volgen. Echt de moeite!”

 

“Ik vind het zeer helpend te voelen dat er handvatten zijn, dat het mogelijk is om een nieuw samengesteld gezin tot een fijn gezin voor iedereen te maken. Nooit verwacht dat mijn partner ging aansluiten, maar dat heeft hij dus wel gedaan! Een pluim voor jouw werk. Heel nodig in deze wereld.”

 

“Wat mij betreft, zeer waardevolle informatie in een zeer heldere presentatie. Door het volgen van de training ontdekte ik pas wat ik allemaal niet wist over hoe je om moet gaan met elkaar in een nieuw samengesteld gezin. Ik raad iedere volwassene in een nieuw samengesteld gezin aan om deze info tot zich te nemen, omdat je anders ongemerkt echt in valkuilen blijft hangen, hoe slim, liefdevol en toegewijd je ook bent, omdat je uit jezelf simpelweg niet kunt weten hoe het moet. Het volgen van een goede training, zoals deze, is een noodzakelijke investering in het geluk van elk lid van het samengestelde gezin.”

 

“Mijn grootste inzicht na deze training is dat ik moet accepteren dat het nooit zo zal zijn als een kerngezin (hoe graag ik dat ook zou willen), maar altijd een ander soort “gezin” zal zijn; dat dit niet inzien of accepteren het opbouwen van een fijne band met de stiefkinderen juist in de weg staat.”

 

“Ik vind jouw inzichten echt ongelofelijk goed. Ik ben super blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik heb gisteren na mijn gesprek met jou nog naar wat lessen gekeken, en bedacht me ook hoe geweldig die zijn. Er zijn heel veel dingen die ik herken. Dit geeft me toch echt een houvast. Heb de moed gevonden zijn zoon aan te spreken. Uiteindelijk zaten we allebei te wenen. We bedoelen het allebei goed blijkt nu! Het komt goed!! Nogmaals super bedankt.”

Doe je mee?

Meld je dan hier aan >>>

Nog vragen?

Stel ze hier gerust. Ik neem spoedig contact met je op.

Op dit aanbod zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier >>>